Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Efecte devastatoare ale cutremurului din Japonia: 300 de morţi şi zeci de dispăruţi VIDEO
Realitatea.net  - Vineri, 11 Martie 2011

Zeci de oameni sunt daţi dispăruţi, iar în jur de 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudine de 8,9 şi a valurilor mari care au lovit coastele Japoniei vineri dimineaţă. MAE a anunţat că până în prezent nu sunt raportate victime de origine română şi nici nu a fost cerut ajutorul Ambasadei României de la Tokio.

Poliţia din Miyagi a anunţat că 300 de cadavre au fost descoperite în zona de coastă din oraşul Sendai. 8.000 de soldaţi sunt în misiune de salvare a victimelor.

60.000 - 70.000 de persoane au fost evacuate în oraşul Sendai, lovit de tsunami, relatează agenţia Kyodo, citată de NewsIn.

Un reprezentant al guvernului nipon a cerut populaţiei să se pregătească de replici de o intensitate similară cu seismul de vineri dimineaţă, precum şi de posibile tsunami, anunţă Kyodo.

Guvernul nipon a anunţat importante pagube materiale.

Cutremurul din Japonia, care a avut o magnitudine de moment de 8,9, a fost urmat în următoarele două ore şi jumătate de la producerea lui de peste 60 de replici cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 7,3.

Cutremurul de vineri din Japonia, care s-a produs la ora locală 14.46, a declanşat valuri seismice cu înălţimea de zece metri care au măturat coastele prefecturii Myagi. Deşi victimele şi pagubele încă nu pot fi evaluate, este probabil una dintre cele mai grave catastrofe naturale din istoria ţării.
5664 vizite
Distribuie pe