Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A murit Elizabeth Taylor
Realitatea.net  - Miercuri, 23 Martie 2011

Actriţa Liz Taylor a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani din cauza unui infarct. Taylor fusese internată în urmă cu şase săptămâni din cauza unei insuficienţe cardiace. Deşi suferise mai multe complicaţii, starea ei de sănătate se stabilizase şi spera să fie externată curând, informează MEDIAFAX.

Elizabeth Taylor era bolnavă de foarte mulţi ani, iar în octombrie 2009 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe cord. Actriţa a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu aproape şase ani.

Elizabeth Taylor îşi petrecea majoritatea timpului într-un scaun cu rotile, după ce în ultimii 25 de ani a fost internată de mai mult de o sută de ori în spital, având o intervenţie chirurgicală la şold şi două intervenţii foarte riscante la spate.

Totodată, ea a căzut de pe cal în timpul unor filmări, a suferit de pneumonie şi cancer de piele, a fost supusă unei traheotomii, a fost dependentă de alcool şi analgezice, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale la plămâni, creier, şold şi inimă. În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma unei operaţii de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică.

"Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste. Deşi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspiraţi de contribuţia eternă pe care a adus-o acestei lumi. Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri şi lupta ei curajoasă şi de neoprit împotriva SIDA ne face mîndri de ceea ce a realizat ea. Ştim că lumea este mai bună deoarece mama a trăit în ea. Moştenirea ei nu va fi niciodată distrusă, spiritul ei va fi mereu alături de noi şi iubirea ei va fi veşnic în inimile noastre", a declarat fiul actriţei, Michael Wilding.

O vom ţine minte pentru cei mai frumoşi ochi din istoria cinematografiei şi pentru o puzderie de capodopere pe care le-a onorat cu dezinvoltura şi talentul său actoricesc

Elizabeth Rosemond Taylor a fost un star încă de mică. Sistemul hollywoodian a consacrat-o ca pe unul dintre superstarurile anilor de aur. Institutul American de Film a inclus-o pe lista sa de femei-legendă la poziţia a 7-a.

De azi, superba Liz Taylor va locui împreună cu Katharine Hepburn, Bette Davis, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman, Greta Garbo, Marilyn Monroe şi toate celelalte nume care au făcut din Hollywood cea mai frumoasă poveste de succes.

Vom revedea, întotdeauna cu drag, Cat On A Hot Tin Roof, Who’s Afraid of Virginia Woolf?, The Taming Of The Shrew şi, mai ales,  inegalabila sa Cleopatra.

O vom ţine minte, poate, şi pentru cele 8 căsătorii  comentate în fel şi chip, dar mai ales pentru relaţia tumultuoasă cu singura şi adevărata ei dragoste, Richard Burton.

La 79 de ani, pofta ei de viaţă părea de nestăvilit. Se pregătea pentru încă o căsnicie. Ce se poate spune mai mult despre ea decât că a trăit pentru dragoste? Aşa o vom ţine minte pe Liz. Ultima legendă adevărată a ecranului magic.
9087 vizite
Distribuie pe