Locale Altele
Marti, 16 Octombrie 2018
Marti, 16 Oct 2018
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Americanii au atacat Siria
Gândul  - Luni, 27 Octombrie 2008

Autorităţile siriene i-au convocat, duminică, pe reprezentanţii diplomatici american şi irakian, după ce au acuzat armata SUA că a lansat un atac, soldat cu opt morţi, asupra unui sat sirian aflat la graniţa cu Irakul, a anunţat presa oficială de la Damasc.

Televiziunea de stat siriană şi agenţia de presă SANA au anunţat, duminică seara, că "patru elicoptere americane au încălcat spaţiul aerian sirian în jurul orei locale 16.45 (15.45, ora României)", pătrunzând 8 kilometri pe teritoriul sirian.

"Soldaţi americani (debarcaţi din elicoptere) au luat cu asalt o clădire civilă aflată în curs de construcţie şi au deschis focul asupra muncitorilor aflaţi în interior, omorând opt persoane", au adăugat sursele citate, precizând că atacul a avut loc la circa 550 de kilometri nord-est din Damasc, în apropierea graniţei irakiene.

"Siria condamnă şi denunţă acest act agresiv şi consideră că responsabilitatea pentru această agresiune şi consecinţele care vor decurge revine forţelor americane", a declarat un oficial sirian, citat de agenţia SANA. "Siria cere guvernului irakian să îşi asume responsabilităţile şi să deschidă imediat o anchetă asupra acestei încălcări periculoase şi să interzică utilizarea teritoriului irakian pentru lansarea de agresiuni împotriva Siriei", a adăugat sursa citată.

Televiziunea siriană privată Al-Dunia anunţase iniţial că atacul s-a soldat cu nouă morţi şi 14 răniţi. Agenţia SANA a precizat că, după atac, elicopterele au părăsit teritoriul sirian, îndreptându-se către Irak.

Armata americană din Irak a anunţat că desfăşoară o anchetă asupra informaţiilor, în timp ce Ministerul irakian al Apărării a refuzat să comenteze anunţul sirian.

Armata americană confirmă atacul

Un oficial militar american a confirmat duminică seară că armata SUA a efectuat un raid într-o zonă situată de-a lungul frontierei Siriei cu Irakul, soldat cu moartea a opt persoane şi rănirea altor trei, relatează cotidianul Haaretz, în ediţia electronică.

Oficialul american a declarat că atacul a vizat elemente ale unei reţele străine. Din cauza lipsei de acţiune a Siriei, "ne-am ocupat singuri de aceste probleme", a explicat el.

Un comunicat guvernamental transmis de agenţia oficială de presă siriană arată că atacul s-a produs la ferma Sukkariyeh, în apropiere de oraşul Abu Kamal.

Un locuitor dintr-un sat învecinat, care şi-a păstrat anonimatul, a declarat că avionul a zburat deasupra fluviului Eufrat, ajungând într-o zonă în care se află mai multe ferme şi fabrici.

Unele elicoptere au aterizat şi militari care au coborât din ele au deschis focul asupra unei clădiri, a explicat el, adăugând că cel puţin una dintre victime era un muncitor.

Guvernul sirian a precizat că printre victime se numără şi patru copii.

Raidul a vizat militanţi al-Qaida

Un oficial american a declarat că raidul efectuat pe teritoriul Siriei şi soldat cu opt morţi, printre care patru copii, a vizat militanţi al-Qaida care pătrund în Irak pentru a comite atentate teroriste, relatează Ynetnews.com.

"Ne ocupăm singuri de aceste probleme", a subliniat unul dintre oficiali.

Oficialii americani au declarat că raidul a vizat elemente islamiste străine şi că Washingtonul a fost nevoit să intervină din cauza pasivităţii autorităţilor siriene.

Un oficial din armata americană a declarat că forţele speciale au atacat elemente ale unei reţele islamiste care trimite militanţi din Africa de Nord şi din alte regiuni din Orientul Mijlociu spre Siria unde beneficiază de sprijin din partea unor ofiţeri din armata naţională.

Tags: atac  america  siria  
1196 vizite
Distribuie pe

O oşencuţă din Toronto este Miss International Model
Vineri, 2 Octombrie 2015
Isabella Ionescu, o oșencuță din Canada, a câștigat titlul de „Miss International Model” la categoria de vârstă 10 ani, la un concurs care a avut loc recent la Toronto. Concursul Miss All Canadian Pageants s-a aflat la a 30-a ediție.   continuare

Concurs de identitate vizuală pentru Cluj – Capitală Culturală
Joi, 17 Iulie 2014
Orașul Cluj-Napoca urmează să candideze pentru titlul „Capitală Culturală Europeană 2021”. Concursul oficial de desemnare a orașului din România care va deține acest titlu în 2021 va avea loc în 2015-2016. Şi-au anunţat public intenția de a candida pentru titlul european încă alte opt oraşe din România. Desemnarea orașului Capitală Culturală Europeană 2021 va reveni unui juriu internațional format din experţi.   continuare

Babytrend, prezent la expoziția Kind + Jugend din Koln
Joi, 20 Septembrie 2012
Târgul Kind + Jugend, organizat anul acesta în perioada 13-16 septembrie rămâne cel mai mare eveniment din industria articolelor și accesoriilor pentru copii și bebeluși. În cele patru zile de expoziție cei 938 de producători prezenți la Köln au fost vizitați de peste 21.000 de comercianți din 103 țări, www.babytrend.ro fiind prezent la acest eveniment pentru oportunitățile de a lansa și pe piața autohtonă noutățile.   continuare

Osama Bin Laden a fost ucis
Luni, 2 Mai 2011
Osama bin Laden a fost ucis de forţele SUA, împreună cu unul dintre fiii săi şi alţi doi adulţi, a anunţat preşedintele american. Liderul taliban a murit în Pakistan, în urma unui atac al trupelor americane. Trupul său neînsufleţit se află în posesia administraţiei Statelor Unite. "Aceasta este o zi istorică pentru poporul american", a spus Barack Obama.   continuare

Un român din Spania şi-a strangulat soţia însărcinată ŞI A ARĂTAT-O PE WEBCAM tatălui din România
Marti, 5 Aprilie 2011
Poliţia spaniolă susţine că l-a arestat pe D.M., un bărbat român de 21 de ani, acuzat că şi-ar fi ucis prin strangulare soţia însărcinată în cinci luni, pe V.M., în vârstă de 19 ani, şi i-ar fi arătat cadavrul pe webcam tatălui său, aflat în România, scrie El Mundo.   continuare