Locale Altele
Vineri, 10 Iulie 2020
Vin, 10 Iul 2020
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cel puţin 17 morţi în trei atentate comise la Bagdad
Evenimentul Zilei  - Marti, 25 Noiembrie 2008
Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa, alte peste 20 fiind rănite, în urma a trei atentate cu bombă produse ieri în capitala irakiană Bagdad, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.
 
Primul atentat a fost înregistrat la ora locală 7.45 (6.45, ora României), când o maşină-capcană parcată pe marginea unui bulevard intens circulat a explodat la trecerea unui autocar. Acesta transporta angajaţi ai Ministerului irakian al Comerţului, majoritatea femei. Un prim bilanţ al tragediei indica 13 morţi, printre care o fetiţă de aproape 2 ani. Majoritatea victimelor au murit arse de vii în autobuz, precizează Reuters.

Peste nici o oră, la 8.20, cel puţin trei oameni au fost ucişi, alţi 12 fiind răniţi, în urma unui atentat sinucigaş comis de o femeie în exteriorul „zonei verzi“, aproape de intrarea în perimetrul de securitate din centrul capitalei. Explozia a survenit într-un moment în care numeroşi funcţionari se îndreptau către locurile lor de muncă din administraţia irakiană şi din ambasadele străine. Un membru al serviciilor de informaţii irakiene, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a precizat pentru AFP că atentatoarea a vizat una din intrările utilizate de colegi de-ai săi. Două femei care lucrau în sediul serviciilor de informaţii, între care una gravidă, şi-au pierdut viaţa în atentat.

Surse ale armatei americane au indicat, la rându-le, că printre morţi figurează şi doi soldaţi irakieni care erau de serviciu la postul de control.

Civil ucis de o bombă artizanală


Un civil şi-a pierdut viaţa şi cel puţin cinci poliţişti au fost răniţi într-un al treilea atentat, produs într-un cartier estic al Bagdadului. O bombă artizanală plasată într-o pubelă a explodat în clipa trecerii unei patrule poliţieneşti, dar victimă a acăzut civilul care s-a aflat întâmplător şi mai aproape de respectiva pubelă.

Tags: bagdad  atentat  morti  
1413 vizite
Distribuie pe