Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Atacuri la Bombay, soldate cu cel puţin 80 de morţi şi 250 de răniţi
Mediafax  - Joi, 27 Noiembrie 2008

Cel puţin 80 de persoane au murit şi alte 250 au fost rănite în atacurile teroriste comise miercuri la Bombay, capitala economică a Indiei, au anunţat surse medicale, citat de cotidianul Times of India, în pagina electronică.

Potrivit publicaţiei, mai multe explozii coordonate şi focuri de armă au vizat opt zone din Bombay, inclusiv o gară şi două hoteluri de cinci stele, Oberoi şi Taj. Doi terorişti se află în continuare în hotelul Oberoi, iar o operaţiune de comando este în desfăşurare.

Teroriştii au sustras o maşină de teren a poliţiei, în sudul oraşului, în timp ce focuri de armă au fost auzite în apropierea clădirii Parlamentului statului Maharashtra.

Înarmaţi cu mitraliere AK-47 şi cu grenade, doi terorişti au pătruns în holul gării şi au deschis focul, lansând totodată grenade, a anunţat comisarul de poliţie din Bombay, A. K. Sharma.

Atacurile au început la ora locală 22.30 (20.00 ora României), la principala gară feroviară din Bombay, unde au fost ucise zece persoane şi rănite alte 30, potrivit poliţiei. Alte trei persoane au fost ucise în explozia unui taxi, iar trei la hotelul Taj. Holul hotelului Oberoi a fost cuprins de flăcări, iar personalul şi turiştii sunt evacuaţi, potrivit martorilor.

Mai multe echipe de intervenţie au fost trimise la gara vizată de atacuri, în timp ce traficul feroviar a fost oprit. Premierul Manmohan Singh a condamnat aceste atacuri teroriste şi a asigurat Guvernul din Maharashtra de întregul său sprijin.

Unele persoane au fost rănite în schimbul de focuri de la hotelul Oberoi şi au fost transportate la spitalul din apropiere, în maşinile poliţiei şi ambulanţe. Alte focuri de armă au fost auzite la hotelul Taj şi la spitalul Cama din sudul oraşului Bombay.

"Ne temem că unii dintre atacatori sunt în continuare în interiorul gării şi vrem să îi prindem când ies", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Cel puţin 40 de cetăţeni occidentali au fost luaţi ostatici

Potrivit postului de televiziune indian NDTV, citat de Sky News, cel puţin 40 de cetăţeni occidentali au fost luaţi ostatici la hotelul de lux Trident din Bombay.

Trupe ale armatei indiene au ajuns la hotelul Oberoi din Bombay, una dintre ţintele atacurilor coordonate comise miercuri seara în capitala economică a Indiei.

Două hoteluri de lux - Oberoi şi Taj - se află sub asediu, iar în clădiri sunt reţinuţi numeroşi ostatici.

Un cetăţean ungar a fost împuşcat în atacurile de la Bombay

Un cetăţean ungar, din cadrul Parlamentului European, a fost împuşcat miercuri în atacurile de la Bombay, a anunţat europarlamentarul Bela Glattfelder, care locuia la hotelul vizat de atacuri.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Ministerului ungar de Externe a confirmat că acesta a fost împuşcat, dar a precizat că este în afara pericolului. "I-a spus soţiei la telefon că este bine, dar nu este clar unde anume a fost rănit", a declarat pentru MTI purtătorul de cuvânt Lajos Szelestey.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, lucrează ca ofiţer pentru afaceri externe pentru Parlamentul European.

Anterior, europarlamentarul ungar Bela Glattfelder, care se afla, de asemenea, într-unul dintre hotelurile vizate de atacuri, a declarat prin telefon că a reuşit să scape nevătămat. "Eu sunt bine, am reuşit să scap nevătămat", a declarat el.

Forţele antiteroriste au înconjurat hotelul Taj

O echipă a forţelor antiteroriste a ajuns la hotelul Taj, unde a fost auzită o a cincea explozie, după ce o grenadă a fost lansată din interiorul clădirii, informează pagina online a postului indian NDTV.

"Au loc confruntări între poliţie şi terorişti la Taj şi Oberoi. Forţele noastre au înconjurat hotelurile, iar echipele antiteroriste au ajuns la Taj", a declarat A.N. Roy, adjunct al comisarului poliţiei din Bombay.

Ministrul de Interne indian, Shivraj Pantil, se îndreaptă şi el către Bombay, iar surse din cadrul poliţiei au afirmat că autorităţile percheziţionează o ambarcaţiune care a ancorat în portul Bombay.

Cel puţin 200 de persoane sunt blocate în interiorul hotelului Taj din Bombay, după ce personalul hotelului le-a cerut să nu părăsească clădirea, din cauza atacurilor aflate în desfăşurare în oraş.

Turiştii se află în hotelul hotelului de la ora locală 21.30, când au avut loc atacurile.

Deputatul indian Krishna Das, care se află printre turiştii blocaţi în hotel, a declarat că aceştia au fost sfătuiţi să nu părăsească zona până la încheierea unei operaţiuni a poliţiei.

Krishna Das a afirmat că se afla într-unul dintre restaurantele hotelului în momentul în care teroriştii au deschis focul.

Un incendiu de proporţii a izbucnit la etajele superioare ale hotelului Taj, în cursul unei confruntări dintre forţele de securitate şi teroriştii care s-au baricadat în clădire.

Incendiul, care se extinde rapid, a fost precedat de două explozii şi a fost urmat de focuri de armă intermitente.

Autorităţile nu au indicii privind identitatea teroriştilor

Autorităţile indiene nu au indicii privind identitatea şi motivaţia autorilor atacurilor de miercuri seara de la Bombay, deşi o grupare puţin cunoscută, care s-a prezentat drept Deccan Mujahedin, a revendicat responsabilitatea aspra atacurilor, informează NDTV.

Conform înregistrărilor video de care dispun autorităţile, teroriştii par a fi tineri, înarmaţi cu mitraliere AK-47.

Unul dintre atacatori, îmbrăcat cu un tricou de culoare neagră şi jeans, având o banderolă roşie pe braţul drept, are aspectul unui student obişnuit.

Serviciile de securitate indiene cred că banderola roşie ar putea indica faptul că atacatorii aparţin unui grup extremist hindus.

Experţii afirmă însă că revendicarea transmisă de un grup cu denumire musulmană sugerează că nici ipoteza unui atac islamist nu poate fi exclusă.

Atacurile comise miercuri seara au avut drept ţinte hoteluri de lux, o gară aglomerată şi alte obiective turistice - Leopold Cafe, Ville Parte, hotelurile Oberoi, Trident şi Taj Mahal, gara CST, hotelul JW Marriott şi cel puţin un alt obiectiv.Tags: bombay  atac  teroristi  
7926 vizite
Distribuie pe