Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Popularitate de 68% pentru Obama
Evenimentul Zilei  - Duminica, 25 Ianuarie 2009
Acţiunea preşedintelui american Barack Obama în primele sale zile la Casa Albă este aprobată de 68 la sută dintre americani, potrivit unui sondaj Gallup dat publicităţii ieri, informează AFP.

Spre deosebire de majoritatea americanilor, 12 la sută nu sunt de acord cu primele sale decizii, iar aproximativ 21 la sută nu s-au pronunţat.

Aceasta este una dintre cele mai mari cote de popularitate ale unui preşedinte american în prima săptămână de mandat.

În plus, Gallup precizează că preşedinţii Bill Clinton şi George W. Bush şi-au început primul mandat cu o dezaprobare mai mare de 12 la sută, cât este ea în cazul lui Barack Obama.

Un alt sondaj USA-Today/Gallup publicat joi arăta că 62% dintre americani se declarau "plini de speranţă" pentru următorii patru ani şi doar 11% se declarau pesimişti. În urmă cu patru ani, după realegerea lui George W. Bush, doar 43% dintre americani se declarau plini de speranţă, iar proporţia pesimiştilor era de 25%.

Sondajul a fost realizat de miercuri până vineri, pe un eşantion de 1.591 de persoane şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3 la sută.

Tags: obama  popularitate  americani  
3399 vizite
Distribuie pe