Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Baschetbalistele sătmărence au bătut unguroaicele de la Szolnok
Cristian Tudor  - Marti, 20 Ianuarie 2009
Început perfect de an pentru echipa de baschet a CSM-ului. Fetele antrenate de Dan Fleșeriu au învins marţi pe Szolnok în primul amical din 2009.

„Sincer, nu mă așteptam să cîștigăm acest meci, mai ales că oaspetele din Szolnok sunt în plin campionat și au un lot valoros. În plus noi nu ne-am prea antrenat cu mingea în această săptămână și am mers mai mult pe pregătire fizică”, a declarat la final antrenorul Dan Fleșeriu, care era foarte satisfăcut de modul profesionist în care jucătoarele sale au abordat amicalul.

„Nu s-au menajat deloc și asta mi-a plăcut. Am avut atitudine și am avut puterea de a reveni chiar după un început mai ezitant. Sper să o ținem tot așa căci avem un program dificil la începutul returului”, a mai adăugat Fleșeriu.


Partida s-a dovedit a fi una echilibrată, oaspetele au luat un ușor avantaj în primul sfert , scor 12-18 , profitând de marcajul mai larg făcut de sătmărence în apărare. În minutul 13 unguroaicele s-au distanțat la 13 puncte și au lăsat impresia că nu vor avea probleme în a se impune la Satu Mare. Doar că, încet, Czukor, Drăgoesu și mai ales Cherrise Graham și-au intrat în mână și, cu o apărare mobilă, au reușit să întoarcă rezultatul până la pauză, scor 40-34.

 

În partea secundă s-a mers cap la cap până în minutul 28, când Graham a reușit un atac de trei puncte și CSM-ul s-a distanțat la 74-68. Dan Fleșeriu a cerut timp de odihnă și a reușit să le țină conectate pe fete până în ultima secundă. Monica Ivan a închis tabela cu două libere transformate. Scor final 78-73 și aplauze meritate din partea spectatorilor.

 

Marcatoare: Graham-28, Czukor-17, Drăgoescu-10, Ivan-9, Pricop-8, Nemeș-2A. Pop-4.

           

Pentru CSM Satu Mare urmează turneul de verificare din week-end de la Sfântu Gheorghe. Vor fi prezente echipele Rapid CFR Marfă, CET Govora sau U Cluj și CSM-LMK Sfântu Gheorghe.


Președintele secției de baschet a CSM-ului nu a putut urmări în direct amicalul de marţi, acesta fiind plecat la Târgoviște pentru a parafa transferul jucătoarei Claudia Pop. „E o jucătoare de 19 ani care a ajuns deja la lotul național. E un câștig pentru noi, mai ales că e sătmăreancă și am dorit mult ca ea să se întoarcă acasă. A semnat cu CSM-ul și până-n vară, cel puțin, va juca la Satu Mare”, a spus Eles. Claudia Pop se va alătura lotului pregătit de Fleșeriu și va face deja deplasarea la Sfântu Gheorghe cu noua ei echipă.

Tags: baschet  csm  szolnok  victorie  
1651 vizite
Distribuie pe