Locale Altele
Marti, 18 Februarie 2020
Marti, 18 Feb 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Echipaje din Polonia şi „ciudăţenii” la ACAR-GerBog rallyraid!
RallyRaid Team  - Miercuri, 6 August 2014

Evenimentul din acest weekend a atras atenţia multor echipaje din domeniul raliurilor de tot-teren, imediat după publicarea informaţiilor despre concurs şi-au confirmat prezenţa mai mulţi concurenţi, iar majoritatea lor sunt piloți-navigatori cu experiență in acest sport.

Iată și o scurtă descriere a concurenților la etapa de rallyraid ACAR-GerBog:

Organizatorii sunt deosebit de onoraţi de faptul că două echipaje din Polonia și-au confirmat prezența la startul competiției: EBC Polska Team, având ca membri pe Robert Rozek și Rafael Dabek, și Sukces Rally Team, având la bord pe Daniel Nitasik si Michal Pouzety vor ajunge vineri in Satu Mare, organizatorii îi vor întâmpina cu produse tradiționale, sperând ca nu numai concursul, ci și ospitalitatea sătmăreană să le fie o amintire memorabilă.

Mașina ARO10 a echipajului AROBER va stârni interesul multor iubitori de automobilism: sub capotă se află un motor de 4000 de cm3 de Range Rover, din exterior imită doar formele jeepului românesc. Această maşină construită special este unicat în Europa, iar echipajul Mihai Leonte – Ovidiu Pascu au o experiență vastă în raliurile de teren din România.

Echipajul B&D RallyRaid va sosi din Brașov, vor concura pe un Jeep Cherokee modificat de echipa Dan Berger – Marius Dobrișan, iar în spatele acestui proiect se află o poveste frumoasă de prietenie, cum ne relatează navigatorul: „Ne cunoaștem de 25 de ani făcând liceul împreună, descoperind tot atunci că avem ceva impreună și anume dragostea pentru sportul cu motor. Echipajul s-a sudat în anul 2013 şi în același an am devenit campioni naționali. (...) Am modificat împreună Jeep-ul: am muncit foarte mult la această mașină, dar suntem mândri de noi că totul la această mașina este făcut de mâinile noastre”.

 

Un palmares impresionant are Horia Chirigut - Viorel Iordache, ei vor participa la etapă cu un Suzuki Grand Vitara, iar printre principalele rezultate ale echipajului putem aminti victoria obtinuta la Romanian Baja 2013, la Raliul Cavnicului 2014 sau la Romanian Baja Adventures Camp 2014.

Municipiul Satu Mare va fi reprezentat de multiplul campion la raliuri tot-teren Domide Ovidiu pe un Nissan Patrol 4.5V8, iar echipajul Butka Alexandru – Csoma Istvan vor concura pe un Subaru Legacy cu motor de 3000cm3 de 265CP, reconstruit integral în Satu Mare.

Organizatorii aşteaptă şi concurenţi amatori, orice tip de maşină 4x4, motor, ATV, quad este binevenit la startul competiţiei în categorie specială, echipajul având nevoie de cască, precum şi de elementele de siguranţă obişnuite la maşinile înscrise în circulaţie.

Vineri de la ora 8.00 se va închide o parte a Pieţei Libertăţii, pe porţiunea între str. Stefan cel Mare şi A.I. Cuza (în faţa hotelului Dacia, in faţa Catedralei Romano-Catolice), iar pe această porţiune se va organiza o expoziţie auto cu participarea principalelor mărci mondiale din industria auto, expoziție care va aștepta publicul până duminică seara. Circulaţia va rămâne liberă pe tronsonul str. Stefan cel Mare - str. Petru Bran – str. A.I. Cuza. 

Vineri de la ora 18.00 se va da startul festiv în Piața Libertății spre prima probă specială care va avea loc la ieșirea spre Petea, în direcția Pădurea Mare. Sâmbăta de la ora 10 se va continua cu probe speciale în zona Sâi-Chilia, în direcţia Homorodului de Mijloc, concurenţii vor primi informaţiile despre traseu doar cu o zi înainte.

Evenimentul se va organiza cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, al Consiliului Județean Satu Mare, al Prefecturii Județului Satu Mare. Vom colabora cu Inspectoratul de  Poliție, Direcția Silvică și Agenția de Protecția Mediului, Inspectoratul pt. Situații de Urgență  Someş, precum și cu alte instituții pentru buna desfășurare al concursului.

Parteneri în organizare: A-CAR România, GerBog, MB Europa şi Fuşle Security.
1755 vizite
Distribuie pe