Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Campionii scrimei românești au fost la Satu Mare
Veronica Hodas  - Vineri, 5 Septembrie 2014

Campionii scrimei românești s-au aflat vineri la Satu Mare. În cadrul unei conferințe de presă, președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu a avut numai cuvinte de laudă despre scrima din Satu Mare și a declarat la aici  există un centru foarte important pentru scrima românească și cea mondială și asta deoarece este un oraș care a dat mulți campioni României.
Alături de Covaliu, la Satu Mare s-au mai aflat și Tiberiu Dolniceanu – vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, campion mondial și european, Simona Gherman de două ori campioană mondială cu echipa și de cinci ori campioană europeană și a obținut locul V la Jocurile Olimpice de la Londra, Simona Pop – campioană europeană, cei trei se pregătesc intens pentru Jocurile Olimpice de la Rio și Greta Vereș și Anamaria Constantin membre ale lotui de spadă feminin al României.
Președintele FRS a mai afăugat că în orașul nostru „se poate vorbi despre o școală de scrimă, despre tradiție și din moment ce avem această istorie, eu cred că avem și un viitor”. Covaliu i-a amintit și pe antrenorii sătmăreni despre care a ținut să sublinieze că „sunt antrenori care cunosc toate cele trei arme, floretă, spadă și sabie și sunt antrenori „care vor mai da scrimei românești și mondiale mulți campioni de acum înainte. Aceștia au nevoie de sprijin, de publicitate”.
Vizita campionilor la Satu Mare a avut ca scop popularizarea scrimei. După conferința de presă care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare, campionii s-au mutat în pasajul Corneliu Coposu unde, sătmărenilor prezenți li s-au prezentat diferența dintre cele trei arme utilizate, după carei campionii României au făcut demonstrații pe planșă cu sportivii legitimați la Clubul Sportiv Satu Mare.


Înainte însă, cele patru fete componente ale lotului feminin, au primit din partea directorului Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare, Virgil Dragoș, câte un buchet de flori.
La finalul demonstrațiiloe au avut loc dialoguri între campioni și copii, ședinţe de autografe și poze cu participanţii.

1643 vizite
Distribuie pe