Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a dezvelit placa comemorativă în memoria antrenoarei Ecaterina Both
Veronica Hodas  - Joi, 2 Octombrie 2014

Sala LPS „Ecaterina Both” are la intrare o placă comemorativă dedicată Ecaterinei Both, fosta antrenoare emerită a baschetului românesc.

Evenimentul de dezvelire a plăcii comemorative a avut loc joi, la sala LPS în prezența suprefectului Alfatter Tamas, primarul Dorel Coica, senatorul Pataki Csaba, dar și a membrilor familiei regretatei Ecaterinei Both și iubitori ai baschetului sătmărean.

Reamintim faptul că, Consiliul Local Satu Mare a adoptat horărârea de atribuire a denumirii “Both Katalin – Ecaterina Both” a sălii LPS în urmă cu câteva luni, iar astăzi prin amplasarea plăcii comemorative se dorește răsplătirea devotamentului față de baschetul sătmărean a emeritei antrenoare.

După discursul oficialităților, toți cei prezenți în sală, s-au mutat pentru câteva momente în fața sălii de sport unde consilierul local Maskulic Csaba, primarul Dorel Coica, senatorul UDMR Pataki Csaba și unul dintre fii regretatei antrenoare au dezvelit placa comemorativă.

Fiul acesteia, Csatar Both a dorit să menționeze că atât el, cât și fratele lui sunt mândri de ceea ce a făcut mama lor și a dorit să le mulțumească tuturor care au contribuit la realizarea plăcii.


Ecaterina Both, a absolvit Institutul de Educație Fizică din București, secția baschet în 1957, după care a venit în Satu Mare unde a evoluat mulți ani la echipa de baschet. În 1965, a urmat cariera de antrenor, iar în 1970, echipa de baschet Sănătatea Satu Mare, antrenată de Ecaterina Both a promovat în Divizia A. De asemenea, a mai antrenat și echipa Mobila și echipa națională de fete a României. Are în palmares 20 de medalii de aur la Campionatele Naționale cu echipele de junioare din Satu Mare. În anul 2005, Ecaterina Both a primit din partea Federației Române de Baschet titlul de antrenoare emerită.


Menționăm faptul că inițiativa amplasării plăcii comemorative a venit din partea consilierilor locali UDMR cu acordul membrilor familiei antrenoarei.

1223 vizite
Distribuie pe