Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe a VI-a ediție a Cupei Cetate Ardud la lupte
Veronica Hodas  - Vineri, 5 Decembrie 2014

La sfârșitul acestei săptămâni, la Ardud va avea loc ediția a VI-a a Cupei Cetate Ardud la lupte, iar mai multe detalii despre această competiție au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă susținută de antrenorul Tudor Barbul, primarul Ovidiu Duma, secretarul Cristian Micle şi preşedintele AJL Daniel Chiorean.

De la aceștia am aflat că turneul internațional se va desfășura la sala Colegiului Tehnic Ardud, unde vor participa luptători de la cele mai puternice cluburi din țară și străinătate, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia și Republica Moldova.

„E un efort mare să organizezi o astfel de competiţie. Sigur nu am fi reuşit acest lucru fără sprijinul Primăriei Ardud şi Consiliului Local, dar şi al unor firme sau oameni cu suflet mare. Peste 300 de sportivi vor sosi la Ardud, pentru că le place aici şi vin cu plăcere“, a declarat antrenorul Tudor  Barbul.

De la CS Satu Mare-Cetate Ardud vor participa 33 de sportivi, care vor concura, în mare parte, la o categorie de vârstă superioară. Dintre invitaţii de marcă care vor fi prezenţi la sală îi amintim pe antrenorul federal Petre Onciu, arbitrii Simion Popescu şi Lazăr Ovidiu, ultimul oficiind la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice. Nu va lipsi nici lotul naţional de cadeţi sau vicepreşedintele FRL, Dumitru Mugurel.

 Primarul Ardudului, Ovidiu Duma a menționat că se simte fericit deoarece acest concurs are atât de mare succes. „Mă bucur că am ajuns la ediţia cu numărul şase, am pornit cu speranţe de la prima ediţia. Nu am crezut că într-un timp atât de scurt acest turneu va ajunge de o anvergură impresionantă. Sper să reuşim să fim gazde bune, iar sportivii să obţină rezultate foarte bune, pentru că au demonstrat de-a lungul anilor că sunt adevăraţi campioni”.   

Secretarul Cristian Micle a fost în asentimentul celorlalţi interlocutori. „Mă bucur că Ardudul găzduieşte un turneu de talie internaţională. Încercăm să susţinem atât cultura cât şi sportul. Această ediţie va fi o reuşită şi sperăm să avem în continuare susţinerea Consiliului Judeţean”.

Referitor la programul competiţiei, vineri va avea loc proba cântarului şi mai apoi dineul oficial.

Urmând ca sâmbătă, de la ora 9.30 să se dea drumul competiţiei propriu-zise, pe cele două suprafeţe de luptă, pentru că în total, la copii, cadeţi şi juniori vor fi 24 de categorii de greutate.

Organizatorii lansează invitaţie tuturor oamenilor de sport, foştilor luptători, iubitorilor şi locuitorilor care apreciază sportul luptelor.

1447 vizite
Distribuie pe