Locale Altele
Joi, 2 Aprilie 2020
Joi, 2 Apr 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Knock-out și lovitură liberă la masa de poker
SM Online  - Marti, 24 Februarie 2015

Competiții, turnee, mize impresionante și adversari pe măsură. Adrenalină, strategie, riscuri calculate, intuiție și psihologie. Combinație amețitoare care face din pokerul live și on-line, o atracție puternică, atât pentru marea masă a populației, cât și pentru unele dintre cele mai cunoscute vedete ale sporturilor.

Cu o personaliate clar alimentată de spiritul de competiție, disciplină și tenacitate exersată din plin pe teren și obișnuința de a lupta pe mize mari, atleții din diverse sporturi regăsesc în poker un domeniu de expresie pe placul lor.

Teddy Sheringham câștigă în continuare

Cu 355 de goluri marcate în 898 de meciuri jucate, Teddy Sheringham a avut o carieră strălucitoare de 24 de ani, jucând pentru Nottingham Forrest, Tottenham Hotspur, Manchester United și naționala Angliei.

După retragerea din fotbal din 2008, îl regăsim ca figură marcantă la mesele de poker unde a câștigat în total până acum 330.000 de dolari în turneele la care a participat.

În 2010 a ajuns la masa finală al evenimentului principal 5000$ No-Limit Hold’em în EPT Vilamoura, terminând pe locul 5 din 384 de jucători. La acest turneu a înregistrat și cel mai mare câștig al său, în valoare de 93.121 de dolari.

Gerard Pique, pe drumul celebrității

A jucat în poziția de fundaș central pentru F.C. Barcelona, echipa națională a Spaniei și Manchester United.

Cu 29 de goluri din 338 de meciuri jucate, Pique s-a născut în Barcelona și a început cariera de fotbal jucând în echipa de tineret a F.C Barcelona ca mijlocaș, făcând însă primul pas în fotbalul profesionist cu Manchester United.

Este foarte cunoscut în rândul cel mai puțin pasionați de fotbal prin intermediul relației sale cu Shakira, împreună cu care are în momentul de față doi copii.

Pique continuă să își completeze lista pasiunilor cu pokerul, participând în 2013 la World Series of Poker și EPT Barcelona Main Event unde s-a clasat pe locul 19.

Rafael “Rafa” Nadal, vedetă și la poker

Este o adevărată legendă a tenisului, cu un palmares impresionant și un parcurs incredibil în carieră.  Numărul 3 în clasamentul ATP, Nadal a câștigat 14 titluri de Grand Slam și medalia Olimpică în 2008, fiind al doilea  tenismen, după Andre Agassi, care poate număra printre realizările sale un Career Golden Slam. A câștigat un număr record de 27 titluri în ATP World Tour Masters 1000 și 15 titluri în ATP World Tour Masters 500. A obținut primul său titlu de Grand Slam în 2005 la Open-ul Australian și a câștigat pe parcursul carierei nu mai puțin de 64 milioane de dolari.

Prima întâlnire serioasă cu pokerul a avut loc la Turneul European de Poker de la Praga din 2013, unde Nadal a participat sub sponsorizarea PokerStars. Evenimentul caritabil, la care a participat împreună cu Daniel Negreanu, Ronaldo, Fatima Moriera de Melo și Andriy Shevchenko, a fost primul joc live de poker pentru Nadal.

Martin Kampmann adaugă și pokerul în combinație

Danezul luptător de arte marțiale mixte, se află în momentul de față pe drumul spre retragere, după o carieră începută la vârsta de 8 ani în wrestling și karate și perfecționată în Muay thai și boxing de la 14 ani.

În prezent Kampmann concurează pentru Ultimate Fighting Championship, având la activ 20 de victorii din 27 de meciuri.

World Series of Poker din 2014 îl găsește însă și la masa de poker, un început care a fost primul pas dintr-o lungă serie de participări la turnee live și on-line pentru Kampmann care a câștigat 52.000 de dolari numai la turneul Nevada Poker Challenge.

Paul Pierce adună puncte

Jucător profesionist de baschet care joacă în prezent pentru Washington Wizards și National Basket Association (NBA).

Și-a început cariera la Boston Celtic în 1998, jucând în 1177 de jocuri și câștigând campionatul de baschet în 2008.

În 2014, Paul Pierce a fost unul dintre cei 6.683 de participanți înregistrați la World Series of Poker Main Event care a avut loc în Las Vegas.

Baschetbalistul a rezistat până în ziua a treia a evenimentului terminând pe locul 800. Evenimentul este ultimul din cele 65 incluse în World Tour of Poker destinate jucătorilor profesioniști de poker, cu un premiu de 10 milioane de dolari și mult râvnita brățară acordată câștigătorului.

Și lista atleților de valoare care au deci să-și încerce norocul și priceperea la masa de poker poate continua cu nume din ski, hochei de iarbă, formula unu, fotbal american și multe ale sporturi. Pentru că pokerul nu face diferența între domeniile din care jucătorii își aduc experiența la masa de joc. Competițiile de poker sunt unul dintre puținele locuri în care, deși provin din sporturi diferite, atleții își pot măsura forțele pe un teren comun. Cu un istoric mai mult sau mai puțin îndelungat la masa de joc, cu sau fără turnee câștigate în spate, retrași din sporturile care le-au definit până acum viața, sau încă în teren, sportivi din toate domeniile se adună an de an la masa de poker pentru o întrecere unică.

1062 vizite
Distribuie pe