Locale Altele
Joi, 25 Februarie 2021
Joi, 25 Feb 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Startul concursului Tour de Tur se dă în această sâmbătă
Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare  - Joi, 21 Mai 2015

Tour de Tur este primul eveniment din România care printr-un concurs de orientare ciclistă promovează Aria Naturală Protejată a Râului Tur!

Sâmbătă, 23 mai 2015, la lacul Mujdeni, județul Satu Mare, va avea loc a 10-a ediție a evenimentului, care are ca scop principal promovarea activităților sportive în natură cu un scop nobil (protejarea mediului înconjurător) într-o arie protejată.

Această competiție a fost inițiată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în 2006. De atunci evenimentul a devenit un obicei plăcut pentru sătmăreni.

Participanții, în jur de 200 în această ediție, vor primi o hartă înainte de start, pe baza căreia vor urmări punctele de control pe care trebuie să le atingă pe parcursul celor 60 de kilometri.

Anul acesta s-a dorit ca evenimentul să treacă la nivelul următor, fiind vorba de o ediție aniversară. Sistemul performant de cronometrare cu ajutorul transponderilor și organizarea concursului Lake Race sunt doar câteva noutăți din ceea ce pregătește echipa Tour de Tur. Bineînteles, pe lângă tradițiile precum: gulașul la ceaun, excursia pentru spectatori sau focul de tabără!

De ce este importanta Ariile Protejate Râul Tur?

Ariile Protejate Râul Tur are rolul unui „coridor ecologic” între bioregiunile alpină, continental și panonică. Ariile Protejate Râul Tur este complexă deoarece prezintă importanță atât ca arie de protecție specială avifaunistică cât și comunitară. Ariile Protejate Râul Tur asigură conservarea favorabilă a 7 specii de mamifere, 5 specii de amfibieni, 9 specii de pești, 8 specii de nevertebrate și 9 habitate de interes conservative.

Mai multe detalii pot fi consultate la link-ul: www.tourdetur.ro

970 vizite
Distribuie pe