Locale Altele
Miercuri, 15 Iulie 2020
Mie, 15 Iul 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare nu va avea un Centru regional pentru copii și juniori
Veronica Hodas  - Vineri, 26 Iunie 2015

Răzvan Burleanu este primul președinte al Federației Române de Fotbal care a venit la Satu Mare.

Acesta a făcut vineri o vizită la Stadionul Olimpia, la Hotelul Olimpia, dar și la Stadionul Someșul, Stadionul Mobila etc., după care s-a întâlnit atât cu primarul municipiului, Dorel Coica, cât și cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

A urmat apoi o conferință de presă susținută de președintele Clubului Olimpia, Dan Băbuț, dar și de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Conform lui Băbuț vizita făcută de Răzvan Burleanu a fost una benefică „pentru toată lumea”.

Concluziile pe care președintele FRF le-a tras în urma vizitelor efectuate astăzi au fost prezentate în cadrul conferinței și nu sunt tocmai plăcute în ceea ce privește fotbalul sătmărean.

Acesta a rămas impresionat de parcusul echipei Olimpia din Liga a II-a, dar și de Centrul de Copii și Juniori care „este pe mână unor profesioniști a ajuns la 300 de copii și juniori. Aceasta este baza fotbalului. Mă bucur că aici la Satu Mare fotbalul este partea comunității locale unde s-au văzut rezultatele atâta timp cât aplici unele principii”.  

Burleanu a menționat că se uită cu mare interes la dezvoltarea fotbalului sătmărean și dorește să-i felicite pe sătmăreni pentru că avem asemenea baze sportive, Unio, Someș, Mobila și Olimpia doar că „totuși ele nu sunt baze de fotbal, în sensul în care te bucuri de ele, dar ar trebui să intre în mod automat și urgent într-o modernizare.”

Da și are mare dreptate când a spus că la Satu Mare este mare nevoie de modernizarea infrastructurii fotbalistice fiindcă „fără un teren drept nu prea poți să scoți fotbaliști de mare clasă”. Și nu doar asta, din cauza infrastructurii care există sau mai bine zis nu există, în orașul nostru nu se va putea deschide acel Centru regional de excelență.

Sigur că președintele FRF a fost surprins în mod negativ când a văzut faptul că jucătorii care evoluează în liga secundă se antrenează și joacă pe același teren, când, în mod normal, ar trebui să aibă cel puțin încă un teren de antrenament. La fel este și cu cei 300 de copii care în ziua de astăzi nu beneficiază de cele mai bune condiții de antrenament.

Răzvan Burleanu apreciază parteneriatul dintre Consiliul Local și cel Județean entru susținerea echipei, dar le transmite autorităților locale că „trebuie să se unească și să-și asume investițiile în ceea ce privește infrastructura fotbalistică, terenuri de antrenament pentru copiii din Satu Mare”.

565 vizite
Distribuie pe