Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ovidiu Domide și Daniel Nistor, locul secund la cursa Transcarpatic
Veronica Hodas  - Marti, 29 Septembrie 2015

Pilotul Ovidiu Domide și copilotul său Daniel Nistor au participat săptămâna trecută la una dintre cele mai importante etape din Campionatul Național de Rally Raid, cursa Transcarpatic.

După o cursă plină de peripeții, echipa sătmăreană DR. Nissan Rally Team a reușit să se claseze pe locul II, la clasa auto, iar mai multe detalii legate de acest eveniment au fost oferite marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe durata a cinci zile, participanții au traversat zone muntoase, văi, zone deluroase, râuri, arături, câmpii etc. În total echipajele au avut de parcurs 1.135 km. Startul competiției s-a dat din inima Brașovului, iar finish-ul a avut loc la Mangalia.

Conform echipajului sătmărean, a fost o cursă reușită și solicitantă din toate punctele de vedere, la care s-a muncit foarte mult pentru a ajunge pe podium. „Bătălia pentru podium s-a dat până în ultima specială”, a spus Ovidiu Domide.

Acesta a mai precizat că în asemenea cursă nu lipsesc nici incidentele, iar datorită acestora cei doi au fost la un pas să abandoneze cursa după ce, la 150 km/h,  în penultima specială au lovit o bucată de beton. „În acel moment am avut niște emoții extraordinare, dar am reușit să controlăm mașina după ce eram ferm convinși că ne vom răsturna. Într-un final am reușit să ieșim din nou la drum , iar rezultatele impactului s-au văzut la Parcul Service”.

În ultima specială au pornit cu și mai mari emoții deoarece gândul le-a fost mai mult la partea tehnică a mașinii, ceea ce nu le-a permis să meargă cu viteza maximă. Cu toate acestea au încheiat cursa Transcarpatic pe locul 2.

Daniel Nistor a menționat că se simte bucuros pentru că au obținut un rezultat foarte bun și consideră că prezența numeroșilor străni din Italia, Rusia s.a.m.d, a făcut ca „gradul de dificultate să fie mai mare, iar competiția să fie mai acerbă decât în anii trecuți”.

Competiția a fost câștigată de Roberto Camporese care de atlfel câștigă cursa Transcarpatic pentru a treia oară. Pilotul vine de 11 ani în România și participă la toate competițiile de anvergură, are numeroase participări la Dakar și este câștigătorul mai multor competiții internaționale.

Echipajul sătmărean a obținul anul acesta titlu de campion național, locul 2 la Transcarpatic, locul 1 la grupa open național și internațional și locul 1 la clasa națională.

Ovidiu Domide și Daniel Nistor urmează să participe în perioada 5-6 noiembrie la cursa de la Timișoara unde și-au anunțat participarea numeroși piloți naționali și internaționali.

832 vizite
Distribuie pe