Locale Altele
Duminica, 28 Februarie 2021
Dum, 28 Feb 2021
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia Satu Mare învinsă de Universitatea Cluj în ultimul minut
Veronica Hodas  - Sambata, 5 Martie 2016

Olimpia Satu Mare a jucat sâmbătă, meciul etapei 20 a Ligii a II-a, Seria B la fotbal, în compania formației „U” Cluj, fiind și  primul meci din acest an pe teren propriu, partidă care a fost câștigată de formația oaspete cu 2-3 (0-2).O primă repriză destul de interesantă în care formația sătmăreană a fost prima care a avut trei ocazii în două minute, Buhăescu a șutat de la 16 metri (min 8), însă mingea a fost respinsă în corner de Bolboașă, apoi Onicaș a șutat de la 14 metri pe lângă portarul clujean (min 9), iar Tătaru a trimis balonul cu capul puțin peste poartă (min 10).Cam acestea au fost singurele faze importante ale Olimpiei în prima repriză pentru că „șepcile roșii” au preluat conducerea jocului și au deschis scorul prin Ursu care a șutat de la 14 metri în stânga lui Băican. (min 20)Preț de câteva secunde, partida a fost întreruptă pentru că în teren a intrat un „oaspete” nepoftit, Este vorba de un cățel care s-a plimbat pe teren în timpul meciului și care a fost scos cu greu de pe teren. ;))Clujenii au dominat din plin prima parte a meciului. Târnăvan a ratat din 7 metri după o centrare a lui Ursu (min 36). Acesta din urmă s-a revanșat câteva minute mai târziu când a primit pasa din dreapta, a driblat doi jucători ai Olimpiei și a înscris al doilea gol din 8 metri spre bucuria celor 200 de suporteri care timp de 90 minute au continuat să cânte și să fie alături de echipa „U” Cluj.
Suporterii clujeni au făcut spectacol în tribune și sunt un exemplu de urmat și pentru cei sătmăreni care cu toate că au fost în număr extrem de mare la stadion au preferat să stea în liniște fără să încurajeze formația sătmăreană.

Clujenii au intrat la vestiare cu un avantaj (0-2).Elevii lui Tibi Csik au început să-și mai revină în repriza a doua și au mai redus din handicap prin Tătaru  care a înscris primul gol al Olimpiei de la 12 metri (min 52). Ceva mai târziu (min 80), Buhăescu a încercat să restabilească egalitatea cu un șut de la 16 metri, dar balonul a fost respins în corner.Brata a executat o lovitură liberă (min 82), mingea a ajuns la Mărkuș care a restabilit egalitatea 2-2. Lupta a continuat pentru că ambele echipe își doreau să obțină cele trei puncte. În prelungiri (90+2) Ciupe a centrat pentru Voijtuz care a trimis balonul cu capul în vinclu de la 10 metri peste portarul sătmărenilor, iar tabela a indicat scorul de 2-3 în favoarea oaspeților.Cu înfrângerea suferită astăzi, Olimpia Satu Mare a spus adio play-off-ului, iar acum trebuie să lupte să nu retrogradeze. A rămas pe locul 10 în clasament cu 26 puncte.Olimpia Satu Mare: Băican – Muntean, Mureșan (46 Mărkuș), Tătaru, Iuhas, Takacs (min 46 Ianc), Onicaș, Chivari, Brata, Buhăescu, Bura (63 Ciul).


Universitatea Cluj: Bolboașă – Butean, Șandru, Crișan, Ciupe, Boboc, Al.Dan, Ursu, Moruțan (72 Hîmpea), Ciobanu (56 Turcak), Târnăveanu (63 Vojtuz).

Antrenorul clujenilor a declarat că este bucuros pentru că a câștigat și le mulțumește suproterilor pentru că au venit într-un număr atât de mare să-i susțină. „Sunt bucuros pentru că am câștigat. A fost un meci foarte greu, cu echipă bună. Tibi Csik cred că face o treabă foarte bună aici, are jucători de valoare și nu merită să i se strige demisia și așa mai departe. Trebuie răbdare, timp și lucrurile se vor așeza. Sunt sigur că Satu Mare va face o figură frumoasă dacă nu în acest campionat, în campionatul viitor. Felicit jucătorii mei, au luptat până la capăt și au crezut, chiar dacă în a doua repriză nu am avut aceeași turație la motoare, aceeași atitudine și același joc ofensiv pe care l-am cerut tot timpul. Cred că dacă vrem să devenim o echipă mare, trebuie să jucăm 90 de minute cum am jucat în prima repriză. Am câștigat în ultima secundă, cu atât mai greu, cu atât mai frumos. Mulțumim suporterilor care au fost în număr atât de mare și ca de fiecare dată sunt lângă noi chiar dacă nu sunt bani, vitamine...Avem suporteri, avem această tradiție, U Cluj, acel spirit și eu sunt mândru că încă odată m-am întors aici și acești suporteri sunt lângă noi. Nu m-ar fi mulțumit un egal pentru că am dominat jocul și trebuia să fie o diferență puțin mai mare de goluri, am jucat în prima repriză un fotbal foarte bun”.

De cealaltă parte, Tibi Csik își recunoaște vina și recunoaște că acum Olimpia este departe de play-off. „Nu îmi e rușine să zic că acum cred că putem să spunem la revedere play-off-ului. Acum primordial e să nu fim mai jos de locul 9. Acesta este adevărul, trebuie să recunoaștem. Astăzi după cum am evoluat, poate a doua repriză meritam o victorie, dar și egalul era echitabil. Dureros e că am pierdut prima repriză inexplical, iar repriza a doua...dezamăgire. Fotbalul așa e, sportul așa e, sunt unii mai buni, iar alții mai slabi, iar noi am fost în ultimele două meciuri mai slabi. Optimisul meu a fost poate prea mare. Am avut mare încredere în majoritatea jucătorilor care din păcate și astăzi unii m-au dezamăgit. Mă așteptam la mai mult de la ei. Trebuie să fim mai atenți în spate, în față să dăm noi primul jos, iar oamenii care nu prea trag căruța să se bage să o tragă. Eu sunt responsabil pentru cele două meciuri. Poate că trebuia să joc cu jucători care aleargă mai mult care mai bagă mingea și în contre. Poate că nu am fost inspirat în cazul acesta. Au fost mai buni Mediaș și Clujul, după rezultat aceasta e realitatea și ne luptăm de acum încolo să evităm retrogradarea.”


Olimpia Satu Mare va juca următorul meci, miercuri, 9 martie, în deplasare la CS Mioveni. Meciul se va disputa de la ora 21.00 în direct pe DigiSport.

2037 vizite
Distribuie pe