Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Concursul Național de dans sportiv „Cupa Cetate Ardud” la prima ediție
Primăria Ardud  - Luni, 7 Martie 2016

Clubul de dans sportiv ,,Dans Club `92” Satu Mare, în colaborare cu Primăria şi Conslilul local Ardud alături de Casa de Cultură "Dr. Augustin Mircea" din Ardud anunţă organizarea primei ediţii a Concursului Naţional de Dans Sportiv - Cupa Cetate Ardud care va avea loc sâmbătă 12 martie 2016 în Sala de Sport din Ardud.

La baza organizarii acestei competiţii naţionale stă colaborarea de doi ani a antrenorilor Ioan şi Gabriela Mergheş cu Primăria şi Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea” din Ardud.

Cei doi antrenori sunt iniţiatorii dansului sportiv din Satu Mare, iar în anul 2014 tot dânşii au fost iniţiatorii dansului sportiv şi în Ardud.

Aceştia s-au bucurat de oportunitatea de a începe o colaborare cu o persoana înclinată spre artă, tradiţie şi cultură, domnul Primar Ovidiu Marius Duma, care de la început a susţinut ideea organizării unei competiţii naţionale de dans sportiv.

Cu o experienţă de aproape 25 de ani, seriozitatea şi profesionalismul sunt caracteristici ale Clubului de Dans Sportiv Dans Club `92. Ioan şi Gabriela Mergheş, au început ca şi sportivi pasionaţi de dansul sportiv, devenind apoi antrenori şi arbitru din anul 1993.

Aceştia se numară printre membrii fondatori ai Federaţiei Române de Dans Sportiv, fiind totodată ,,vinovaţii” şi pentru prezenţa dansului sportiv în Satu Mare prin organizarea primului concurs naţional de dans sportiv din istoria judeţului, Dans Poesis `94 cu finanţare integrală din partea MTS.

Numitorul comun atât al antrenorilor, cât şi al membrilor şi sportivilor este acelaşi : ,,dansul sportiv” cu elementele etice şi morale caracteristice. 

Anual, sportivii Dans Club `92 sunt prezenţi la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale îmbogăţind tot mai mult palmaresul Clubului. Dintre rezultatele notabile, amintim calificarea ca a treia pereche din reprezentantele României la cea mai mare competiţie de nivel mondial, în Stuttgart, Germania.

Sportul şi arta dansului sportiv a fost repede îndragită de comunitatea din Ardud, motiv pentru care sportivii vor concura sâmbăta viitoare cu perechi de dansatori din toata ţara. Sunt aşteptaţi arbitrii ai Federaţiei Române de Dans Sportiv din Cluj Napoca, Oradea, Dej, Arad, Timişoara, Bistriţa Năsăud, Turda, Baia Sprie, etc.

La startul competiţiei sunt 37 de categorii, acestea fiind împărţite pe grupe de vârstă începând cu cea de 4 ani, până la 35.

Programul competiţiei începe la ora 8:00 dimineaţa, urmând ca deschiderea oficială să fie la ora 15:00. Surpriza din partea organizatorilor va fi un show excepţional de dansuri Standard şi Latino cu Veronika Myshko şi Volodymyr Lyatov, campionii Ucrainei de 8 ori şi câştigătorii de anul acesta a Cupei Ucrainei la toate secţiunile: Standard, Latino şi 10 Dansuri la categoria Adulţi. Totodată, suntem onoraţi şi de prezenţa unui arbitru internaţional, Oleksandra Myshko din Uzhgorod, Ucraina.

 Pentru competiţia din Ardud se pregătesc intens atât sportivii legitimaţi la Dans Club `92, cât şi perechile de dansatori din Ardud care speram să aiba un debut frumos, fără mari emoţii la competiţia de sâmbătă. Îi aşteptăm cu mare drag în special pe cei din comunitatea Ardudului, să intre în familia dansului sportiv.

Totodată, anticipăm şi întâlnirea pe ringul de dans a tuturor celor care îndrăgesc dansul sportiv de la toate Cluburile de dans sportiv din Satu Mare. 

Şi nu în ultimul rând, menţionăm faptul că, organizarea competiţiei Cupa Cetate Ardud nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Primăriei şi Consiliului local Ardud, al Casei de Cultură “Dr. Augustin Mircea”.

 

2061 vizite
Distribuie pe