Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia din nou lider play-out după ce a învins Râmnicu Vâlcea
Veronica Hodas  - Sambata, 21 Mai 2016

Olimpia Satu Mare a obținut o victorie importantă sâmbătă în meciul etapei a VIII-a din cadrul play-out-ului Ligii a II-a, Seria B la fotbal. „Galben-albaștrii” au învins CSM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 2-1 (1-1).


Elevii lui Mircea Bolba au început bine partida având ocazii încă din primele minute când Lukacs (min 3) a șutat din 16 metri peste poartă, iar Buhăescu (min 20), tot din 16 metri, a șutat foarte a aproape de vinclul porții lui Fildan. După atacul Olimpiei a urmat și cel al oapseților care au avut două ocazie mari, Neagoe (min 30), a șutat puternic, dar Șuta a scos balonul de sub transversală, iar Stoica a reluat cu capul (min 32) puțin peste.


Sătmărenii au reușit să deschisă scorul (min 36) când Rus a centrat perfect în colțul din dreapta al careului, iar Faur a plonjat din 7 metri, a reluat cu capul și a înscris fără probleme. Bucuria nu a durat foarte mult deoarece pe final de repriză, Firțulescu a scăpat singur cu Șuta și a restabilit egalitatea. Scorul la pauză a fost 1-1.


Odată ieșiți de la vestiare, jucătorii ambelor echipe au fost și mai motivați să câștige acest meci, iar ocaziile nu au încetat să apară. Vâlcenii au rămas în zece oameni (min 56) după ce Samson a văzut al doilea galben și a fost eliminat.


Kanaloș a jucat bine astăzi, iar după ce i-a pus probleme lui Fildan cu un șut de la 20 de metri (min 72) pe care acesta din urmă l-a scos din vinclul porții, Olimpia a înscris al doilea gol al partidei prin Mărkuș.


Până la finalul partidei, vâlcenii au avut o ocazie mare prin Artean care a tras puternic de la 20 metri, dar Șuta a respins greu în corner. Apoi Kanaloș (min 86) a scăpat singur cu portarul și din 10 metri a trimis pe lângă poartă, iar tabela a indicat la final scorul de 2-1 în favoarea gazdelor.


Cu victoria obținută astăzi, Olimpia Satu Mare a urcat din nou pe prima poziție a clasamentului, cu 30 de puncte.


Olimpia: Şuta - Ciul, Heil, Onicaş, Brata - D. Munteanu (cpt.) (69 Sălăgeanu), R. Rus, Faur, D. Lukacs (46 Kanaloș)- Buhăescu, Mărkuş (77 Villand).CSM: Fildan - Samson, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Dumitraşcu - Artean – Firţulescu (75 Dâlbea), A. Neagoe, Cl. Ştefan, R. Georgescu (12 Ludușan)- C-tin. Stoica.

„A fost un joc bun de Liga a 2-a, la fel cum a fost și cel din tur. Cred că am arătat că suntem două echipe de nivel mai ridicat decât play-out-ul. Din păcate pentru noi am pierdut acest joc și pune puțină presiune pe noi în ultimele două jocuri. Din punctul meu de vedere jocul nostru s-a pierdut la ratarea lui Neagoe cu poarta goală și eliminarea lui Samson care a cântărit cel mai mult în rezultatul final. Țin să-l felicit pe nea Mircea pentru ceea ce face aici și să le urez baftă în a reuși să se salveze de la retrogradare în acest sezon. Sper ca noi două să fim cele două echipe care ne vom salva din acest play-out.”, a declarat antrenorul formației CSM Râmnicu Vâlcea, Adrian Dulcea.

„Vreau să felicit copiii aceștia pentru efortul depus și că am reușit să câștigăm cele trei puncte. Nu a fost ușor. Jocul și șansa așteaptă victoria. Le-au tremurat ghetele pentru că vrând nevrând tot timpul s-au gândit la faptul că dacă nu câștigăm suntem acolo. La noi acum nu a mai exista cale de mijloc, ori locul 1, ori acolo jos de tot și atunci sigur că joacă mai crispați. Avem timp acum să ne refacem după miile de kilometrii pe care i-am făcut în ultimele săptămâni și apoi să mergem la Cluj la victorie”, a spus antrenorul Olimpiei, Mircea Bolba.

Următoarea partidă, Olimpia o va disputa sâmbătă, 28 mai la Cluj.

Tags: olimpia  victorie  valcea  play out  
2310 vizite
Distribuie pe