Locale Altele
Vineri, 7 Octombrie 2022
Vin, 7 Oct 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare a câștigat turneul „Unio Judo International Championship”
Veronica Hodas  - Sambata, 21 Mai 2016

Sala de Sport „Ecatherina Both” a fost sâmbătă gazna turneului „Unio Judo Master International Championship”, competiție dedicată veteranilor, adică sportivilor de peste 30 de ani.


La cele două suprafețe de luptă s-au aliniat sportivi din România, Anglia, Scoția, Ungaria, Slovacia și Germania care au concurat la diferite categorii de vârstă și greutate atât la feminin, cât și la masculin.


În urma competițiilor desfășurate la individual, pe podium au urcat și sătmărenii: Mona Preda (48 kg) locul I la categoria M1, Sebastian Sabău (60 kg) locul I la catg. M1, Vasile Fușle (81 kg) – locul 1 la M1, Bogdan Zakarias (81 kg) locul II – M1, Gombos Tamas (100 kg) – locul II – M1, Balog Szilard (+100 kg) locul 2, Tudor Șoimoșan (+100) locul 3, Katona Sandor (73 kg) Locul II-M3, Gergely Tamas (81 kg) locul 1 M3.


În ceea ce privește echipele, Satu Mare a cucerit medalia de aur, locul II a fost ocupat de Ungaria, iar locul III de U. Cluj și Timișoara.


În premieră în această competiție a fost un judoka în vârstă de 70 ani din Drobeta Turnu Severin care a demonstrat că și la o vârstă înaintată se poate concura la o competiție de judo.


„Este o competiție aproape reușită. Toată lumea e mulțumită, eu sunt mulțumit, mai ales că Satu Mare a ieșit campioană. Scopul este promovarea judo-ului românesc, iar în al doilea rând să vadă copiii că și acești oameni se mai luptă și la această vârstă. Am avut în premieră un domn care a împlinit 70 de ani pe care l-am premiat separat. Vom face o tradiție din asta în fiecare an deoarece numai așa putem promova judo-ul pentru acești copii mici. Să ajungem să fie un judo frumos în Satu Mare și să fie campioni”, a declarat directorul turneului, Attila Pelcz.
Duminică dimineață va avea loc prima ediție a Memorialului „Lucian Preda” la judo unde vor concura 200 de judoka din România și Ungaria la categoriile Under 12 și Under 14, printre care se vor număra și sportivii de la CS Unio și CS Fușle Security.

 

 

 

 

Tags: judo  turneu  unio  satu mare  
5066 vizite
Distribuie pe