Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia a făcut egal și merge la baraj. Turul se joacă marți.
Veronica Hodas  - Sambata, 4 Iunie 2016

Peste 3.000 de suporteri au fost prezenți sâmbătă pe Stadionul Olimpia pentru a-i susține pe „galben-albaștrii” în ultima etapă din cadrul returului play-out-ului Ligii a II-a, Seria B la fotbal, pe care au disputat-o în compania formației Șoimii Pâncota.


A fost un meci pe viață și pe moarte care s-a încheiat la egalitate 1-1 (1-0), iar acest punct a trimis-o pe Olimpia direct la barajul pentru meținerea în Liga a II-a.

În prima parte a jocului, elevii lui Mircea Bolba au arătat că își doresc mult să înscrie, iar în primele 17 minute au avut șase șuturi pe poartă, dar veteranul Irimia și-a făcut treaba foarte bine de fiecare data.


Până la urmă jucătorii formației fanion au reușit să deschidă scorul (min 36). Bura a fost faultat în careu de către Suciu, iar Buhăescu a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă. La pauză, Olimpia a condus cu 1-0.


Odată ieșiti de la vestiare, sătmărenii au lăsat jocul mai moale, iar oaspeții au reușit să egaleze prin Dragalina (min 60) care, după ce l-a faulata pe Ciul, a înscris din 6 metri și abia atunci a început „bătălia” și ambele echipe și-au creat numeroase ocazii.


Alte două atacuri ale Olimpiei și mingea tot nu a vrut sa intre în poartă, Buhăescu (min 62) a trimis balonul pe lângă, iar Muntean (min 68) a șutat de la 20 metri și Irimia a reținut fără probleme. La fel s-a întâmplat și cu echipa oaspete când Marius Ion (min 72) a șutat puternic, dar Șuta a prins cu greu.  Portarul formației Șoimii Pâncota, Irimia a apărat cam tot ce era de apărat în partea a doua a jocului.


Sătmărenii au rămas în zece după ce Heil (min 79) a văzut al doiea cartonaș galben după un fault la mijlocul terenului.

Menționăm și faptul că arbitrajul nu a fost tocmai corect, „galben-albaștrii” au cerut penalty (min 90+3) după ce Dubeștean a făcut henț în careu, iar centralul a lăsat jocul să continue, după care, la faza următoare, Marius Ion l-a faultat dur pe Sălăgeanu și a văzut cartonașul roșu.


Partida s-a încheiat cu o lovitură liberă de la 25 metri executată de Sălăgeanu, dar din păcate scorul a rămas neschimbat. Șoimii Pâncota a încheiat sezonul pe locul 2 și a intrat oficial în vacanță, iar Olimpia e pe locul 3 la egalitate de puncte, 32.

Olimpia: Şuta - Ciul, Onicaş, Heil, Iuhas (cpt.) (57 Sălăgeanu) - R. Rus, D. Muntean, Villand, Bura (67 Bîgiu) - Buhăescu, Bg. Faur (84 Lukacs).


Şoimii: Cr. Irimia - D. Dan, C. Suciu (56 Leucuța), Dubeştean, Siminic - A. Pavel - Fl. Gîrlcă, Issa (cpt.), Dragalina, Pirtea (71 Vasi)- A. Mihai (46 Marius Ion).

Antrenorul formației Șoimii Pâncota, Muzsnay Zsoly a declarat după meci că „a dat-o la pace, iar punctul de astăzi se datoreaza valorii grupului, efortului conducătorilor de a fi cu banii aproape la zi și determinării portarului de 142 de ani care încă mai apără”.

Bine bine, dar trebuie să vă reamintim faptul că în urmă cu câteva etape acesta a jignit formația sătmăreană spunând că „știm noi cum se procedează la Olimpia”. Întrebat acum, când arbitrajul a fost de partea lor, ce părere are despre aceste afirmații făcute și despre arbitrjul de astăzi, acesta a încercat „să se scoată” spunând că nu îl interesează acest aspect și că nu l-a interesat niciodată, iar în ceea ce privește afirmațiile aduse clubului nostru, Muzsnay ne-a transmis că „dumneavoastră vă uitați numai cum se joacă meciul”, adică nu știm ce se petrece în „culise”.  

„Atât am putut astăzi. Dacă se putea mai mult, făceam. Efort mare, ne-am creat câteva ocazii de gol, le-am ratat, iar miza jocului și-a pus amprenta asupra unor jucători. La ora actuală atâta putem. Paradoxul este că din 10 meciuri am pierdut 1 și jucăm barajul. A fost un parcurs destul de bun al Olimpiei din care am pierdut un singur meci și am ajuns la baraj. Trebuie să ne asumăm răspunderea. Eu îmi asum răspunderea, nu jucătorii. Trebuie să mergem la baraj și să scăpăm de Divizia C. Nu comentez arbitrajul, dar acolo în min. 60 a fost clar fault în atac. Acum că nu s-a dat, asta este. ”, a spus Mircea Bolba, antrenorul Olimpiei.


Egalul a trimis-o pe Olimpia direct la baraj. Prima partidă se va juca marți, 7 iunie, de la ora 18.00 pe stadionul Olimpia în companiei formației Gloria Buzău, iar returul sâmbătă, 11 iunie, în deplasare la Buzău.

 

Tags: olimpia  soimii pancota  play out  egal  baraj  
3311 vizite
Distribuie pe