Locale Altele
Marti, 9 August 2022
Marti, 9 Aug 2022
Sătmăreanul Marton Szilveszter, revelația concursului de enduro de la Buzău
Cristian Tudor  - Marti, 14 Aprilie 2009

Dorind sa lanseze un nou concept de evenimente enduro, clubul buzoian XM Raid a organizat in perioada 10-12 aprilie XM Raid Zilele Buzaului, eveniment care a inclus si primul prolog nocturn organizat in Romania.

           

Pe traseul care a inclus treceri peste cauciucuri, busteni, busteni taiati, masini si saritori asemanatoare celor intalnite pe traseele de motocros s-a evoluat pana aproape de miezul noptii.

La final s-a impus Ervin Kovacs, unul dintre principalii actori ai Campionatului National de Enduro, urmat de mult mai tinerii piloti satmareni Dominik Szereday si Marton Szilveszter.

Ocupantii podiumului de la Prolog au fost premiati de Ovidiu Turcea, directorul de concurs, si de Mani Gyenes, cel mai bine clasat pilot roman in raliul Dakar.

           

La doar 17 ani, sătmăreanul Marton Szilveszter, una dintre sperantele enduro-ului romanesc, a reusit sa se claseze al treilea la Prolog si sa termine pe locul doi etapa de sâmbătă.

 

Marton Szilveszter: “Ma bucur foarte mult ca am reusit sa termin al doilea etapa de enduro, mai ales ca a fost pentru prima data cand am participat singur la categoria Extrem. Anul trecut am mai concurat la aceasta categorie, insa in echipa cu Mani Gyenes. Stiam ca o sa obtin un rezultat bun cand am ajuns primul la punctul de alimentare, dar am avut ceva probleme cu GPS-ul, care pierdea destul de des semnalul prin padure si m-am ratacit la un moment dat. Este doar a treia mea cursa cand trebuie sa navighez dupa GPS, asa ca ma bucur foarte tare ca am reusit sa termin pe locul doi.”

           

La Open, cel care a reusit sa impresioneze a fost Dani Otil, unul dintre debutantii la intrecerile de enduro. Aflat doar la a doua sa cursa in care trebuie sa navigheze dupa GPS si la cel de-al treilea concurs din cariera, Dani Otil a reusit sa castige una dintre mansele de calificare ale Prologului si s-a impus la categoria Open in cea mai dificila zi a XM Raid Zilele Buzaului.

 

Rezultate Enduro clasa Extrem:

1. Tara Ioan    timp 04:04:15

2. Marton Szilveszter    timp 04:35:04

3. Ervin Kovacs    timp 04:41:18

 

De remarcat că un alt sătmărean, Ioan Luțaș, s-a impus la clasa old-boys.

Tags: marton  szilveszter  enduro  
2097 vizite
Distribuie pe