Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Echipa de baschet a CSM Satu Mare vrea să fie campioană
Veronica Hodas  - Miercuri, 3 August 2016

După patru ani în care baschetul sătmărean a cam dispărut din „peisajul sportiv”, noua conducere a Clubului Sportiv Municipal este pregătită să readucă acest sport la nivelul și la performanțele la care a fost cândva, adică în momentele de glorie.

Primarul municipiului, Kereskenyi Gabor, președintele CSM, Vasile Fogel, președintele comitetului de administrație Magyar Lorand, managerul secției de baschet, Feleki Zsolt și antrenorul echipei de volei, Ovidiu Groza au susținut miercuri o conferință de presă în care au fost prezentate proiectele pe care urmează să le pună în practică.

Proiectul despre care s-a vorbit este unul amplu care se axează atât pe echipa de senioare, cât și pe pepineara proprie, adică pe centrele de copii și juniori.

Baschetul va „renaște” la Satu Mare, iar managerul, Feleki Zsolt a declarat că proiectul se bazează pe trei piloni: „pornirea motorului” vechiului CSM, activitate mare la Asociația Județeană de Baschet și academia de baschet. Aceasta din urmă se va forma începând din luna septembrie în cadrul căreia șase antrenori sătmăreni se vor ocupa de grupele de copii.

De asemenea, în următorii ani se dorește ca la Satu Mare să se organizeze diverse competiții de baschet pentru popularizarea acestui sport.

În ceea ce privește echipa mare, CSM Satu Mare îl va avea pe Jose Araujo, fost antrenor la ICIM Arad și antrenorul echipei de senioare a Portugaliei. Acesta are o experiență de 15 ani și în pregătirea juniorilor și junioarelor și astfel va coordona profesional lucrurile tehnice pentru ca antrenorii să lucreze cât mai uniform.

Pentru că regulamentul nu permite ca în primul an la echipă să fie antrenor străin, în sezonul 2016-2017, Jose Araujo va ocupa loc pe bancă în calitate de director tehnic, iar antrenor principal va fi Adriana Pricop, iar secund, Andrea Orosz.

„Am făcut eforturi destul de mari să aducem acasă jucătoarele noastre care au evoluat în prima ligă pentru a juca în Divizia A. Dar mă bucur că am reușit, iar în acest moment am semnat contracte cu jucătoarele Flavia Ferenczi, Renata Szmutku, Adina Pop și sperăm că astăzi vom obține și semnătura lui Eniko Laza Tarța, iar pe postul de pivot o avem pe Gabriela Măgureanu din Iași. De asemenea, avem și jucătoare Under 20 și U 16 din pepiniera proprie”, a mai spus, Feleki Zsolt.

Obiectivele echipei de senioare pentru următorii ani este, în primul rând promovarea în prima ligă, apoi în anii 2 și 3, ocuparea primelor trei locuri, iar în anul 4 câștigarea titlului de campionă națională și organizarea competiției de All Star Game.

Conform președintelului comitetului de administrație, bugetului clubului este de 3 milioane de lei, iar dacă echipa de baschet a CSM va primi un răspuns favorabil pentru participarea în Liga Națională, atunci se va face o rectificare de buget.

În ceea ce privește celelalte secții, Magyar Lorand a mai precizat că nu se dorește desființarea secțiilor existente, „trebuie doar puțină reorganizare și să facem o eficientizare a cheltuielilor. Prioritar pentru noi sunt acum secțiile sporturilor de echipe, handbal, baschet, volei și scrima. Urmează să facem negocieri și în ceea ce privește înotul.”

Echipa de handball va juca în Liga Națională în acest sezon, iar primul meci îl va disputa în deplasare la București, iar echipa de volei va începe campionatul în octombrie, iar primul meci îl vor juca în deplasare la Târgu Mureș.

 

Tags: csm satu mare  baschet  proiecte  
1714 vizite
Distribuie pe