Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia Satu Mare a obținut o victorie spectaculoasă în fața propriilor suporteri
Veronica Hodas  - Sambata, 24 Septembrie 2016

Olimpia Satu Mare a disputat sâmbătă, pe teren propriu, meciul etapei a IX-a a Ligii a 2 –a la fotbal în compania formației FC Academia Clinceni, în fața căreia a obținut o victorie spectaculoasă cu scorul de 3-2 (1-1).

După cum ne-au obișnuit deja, elevii lui Bogdan Andone au făcut și de această dată un meci deosebit în fața propriilor suporteri cu toate că au probleme financiare destul de grave. Neplătiți de patru luni, „galben-albaștrii” au dat din nou dovadă de tărie de caracter, ambiție și perseverență și au luptat până în ultimul minut al partidei pentru a obține cele trei puncte puse în joc în speranța ca autoritățile locale, județene și persoanele cu potențial financiar din zonă să vină alături de ei și să-i sprijine.

Setea pentru victorie și-a spus cuvântul astăzi pe Stadionul Olimpia. Jucătorii formației fanion au deschis scorul încă din primele minute ale partidei, Ludușan l-a văzut foarte bine pe Pană în careu (min 24), iar acesta din urmă a marcat fără probleme din 4 metri. După acest gol, sătmărenii și-au pierdut puțin din ritm, oaspeții au profitat, Anca-Trip a respis șuturile lui Crișan și Ștefan, iar balonul a fost deviat de Iuhas sub transversală, astfel că s-a restabilit egalitatea prin autogol (min 35).

În partea a doua a partidei, gazdele au revenit la ritmul lor normal, au avut inspirație și au înscris cel de-al doilea gol prin Onicaș (min 56) care ajutat de cornerul executat de Pană a trimis balonul cu capul sub transversală.

Olimpia a avut o ocazie uriașă să majoreze scorul, Rus a scăpat singur cu portarul (min 82), dar a fost încurcat de coechipierul său Toni Kanalos și astfel au ratat amândoi din fața porții, dar a greși e omenește.Dacă portarul sătmărean Anca-Trip a apărat bine șuturile lui Anthoni și Predescu, acesta nu a mai reușit să prindă balonul trimis de Coman (min 85).

Și pentru că victoriile pe final de meci sunt frumoase și spectaculoase, Ludușan (min 87) a înscris frumos de la 12 metri ajutat de pasa lui Feier și astfel cele trei puncte puse în joc au rămas la Satu Mare.Olimpia: Anca-Trip - Ciul, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) (59 Duruș)- Onicaş - R. Rus (86 Feier), Sil. Pană, V. Pop (80 Kanalos), D. Muntean – Luduşan.

Academica: Matache (cpt.) - Andr. Niţu, Şt. Florin (77 Gojnea), Ad. Udrea, Cip. Perju - Antohi, R. Crişan, Chebac (62 Predescu), M. Coman, Venţer – Lemnaru (72 Costin Gheorghe).

„De aceea e frumos fotbalul. Odată se întâmplă să câștigi, odată să pierzi. E plăcut să câștigi în ultimul minut și e frustrant să pierzi. A fost încă un joc spectaculos al echipei mele. Peste tot unde mergem se lasă cu goluri multe. Încă nu ne-am rezolvat problemele din apărare și din păcate primim multe goluri, dar avem consistență în joc, în atac și marcăm la fel de mult. A fost o revedere plăcută cu Bogdan, am rămas în relații bune, ne respectăm și mai stăm de vorbă să ne aducem aminte de vremurile bune”, a declarat antrenorul formației FC Academia Clienceni, Mugur Bolohan.

Antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone este foarte mulțumit de evoluția băieților lui și speră ca în următoarea săptămână să se rezolve problemele financiare pe care le au. „Am întâlnit una dintre echipele foarte bune ale campionatului. Toți trei jucătorii pe care i-a băgat în a doua repriză au experiență de liga 1. E o echipă foarte puternică ofensiv, e o echipă de Divizia A. Asta le-am spus și băieților, am încercat să-i montez, să le transmit mesajul că întâlnim o echipă foarte periculoasă în ciuda situației din clasament. Mă bucur că am început foarte bine meciul, după care am pierdut puțin din ritm și am primit și acel autogol pe o greșeală de gestionare a fazei, dar este o victorie foarte importantă. Mă bucur că băieții au reușit să gestioneze foarte bine repriza a doua și să scoatem maximum din ce am putut scoate și e o victorie care ne dă liniște o săptămână să ne rezolvăm ce e mai important și anume problemele financiare. Sper din tot sufletul ca Primăria, Consilul Județean și oamenii care sunt în oraș și au potență financiară să vină lângă echipă pentru că nu știu cum mai pot gestiona în continuare acești jucători. Nu mai am ce să le spun. Jos pălăria pentru ei, pentru felul în care se pregătesc și pentru atitudine. Sunt greșeli, sunt omenești, dar nu am ce să le reproșez. Silviu a făcut un meci fantastic pentru mine. Meci de meci încercăm să scoatem maximum, să câștigăm și să forțăm puțin autoritățile să ne ajute pentru că e păcat. S-a format un grup unit și ne dorim ca oamenii să vină alături de noi. Băieții sunt în a patra lună neplătiți. Îmi pare rău că nu s-a rezolvat mai devreme.”

Meciul de astăzi a fost unul foarte greu, am întâlnit o echipă foarte bună cu mulți jucători de Liga 1. Nu a fost ușor. Am început bine, am dat gol, dar ne bucurăm că s-a terminat cu bine și că am reușit să câștigăm.” , a spus Adrian Ciul.

De ziua lui, Silviu Pană și-a făcut cadou un gol. „Mă bucur că am ajutat echipa să câștige, că mi-am făcut datoria și sper să mi-o fac în continuare și să avem rezultate cât mai bune. Urmează meciul cu Călărași o echipă tot la fel de bună care anul trecut s-a bătut pentru Liga 1 și sperăm să câștigăm pentru că acasă nu avem voie să pierdem nici un meci. Vreau să dedic golul băiețelului meu și soției mele”. La Mulți Ani, Silviu!

Olimpia Satu Mare va juca următorul meci sâmbăta viitoare, acasă cu Dunărea Călărași.

Tags: olimpia satu mare  victorie  academia clinceni  etapa 9  
3828 vizite
Distribuie pe
Alesio
Consiliu local sa dea bugetul echipei de fotbal Olimpia Satu Mare acesti baieti minunati merita sprijinul autoritatilor nu trebuie lasata sa se distruga aceasta echipa HAI OLIMPIA SATU MARE!
2016-09-26 11:51:09