Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Olimpia a învins-o pe Chindia Târgoviște și a urcat pe locul 3
Veronica Hodas  - Sambata, 12 Noiembrie 2016

Olimpia Satu Mare a disputat sâmbătă, pe teren propriu, meciul etapei a 16-a a Ligii a 2-a la fotbal în compania formației Chindia Târgoviște pe care a învins-o la limită cu scorul de 1-0 (0-0).


Elevii lui Bogdan Andone au continuat tradiția și de această dată și nu s-au lăsat învinși acasă, iar pe o vreme urâtă, pe o ploaie torențiată și pe un teren impracticabil au reușit să obțină o nouă victorie și cu cele trei puncte obținute au urcat pe locul 3 în clasament, acumulând 30 de puncte.


Cu toate condițiile nefavorabile „galben-albaștriI” au făcut o primă repriză foarte bună având ocazia să deschidă scorul încă din primele zece minute prin Ludușan care a șutat în transversală. Întreaga repriză a fost dominată de gazde, Rus și Muntean au avut și ei două ocazii uriașe, dar din păcate balonul nu a vrut să intre în poarta apărată de Meila, iar scorul la pauză a rămas neschimbat 0-0.


În repriza a doua s-a întors puțin roata, oaspeții fiind cei care au controlat mai mult jocul însă fără să aibă o ocazie clară. Cu toate acestea se pare că sătmărenii și-au dorit mai mult victoria și au luptat până în ultimul minut ca să-i facă fericiți și mândri pe suporterii care au stat două ore în ploaie și frig doar ca să fie alături de ei și să-i susțină.Andone și-a pus din nou inspirația „la bătaie” jucând pe final de meci profil ofensiv cu două vârfuri pentru a forța victoria. Și nu doar atât, antrenorul Olimpiei a făcut și o schimbare inspirată, l-a introdus în teren pe Tudoran care ajutat de centrarea lui Muntean a înscris golul victoriei pentru Olimpia (min 90). Tabela a indicat la final scorul de 1-0 în favoarea Olimpiei.

Antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone își felicită elevii pentru determinarea și caracterul pe care l-au arătat în meciul de astăzi și le mulțumește și suporterilor care au stat două ore în frig ca să fie alături de ei. „Le mulțumesc băieților din partea mea și a staff-ului pentru modul în care se antrenează și se pregătesc și e numai meritul lor că au reușit să aducă Olimpia pe un loc fruntaș al clasamentului. Le mulțumesc și suporterilor care au venit și ne-au susținut până în minutul 90 pe această vreme englezească.”Meționăm și faptul că tot ce au muncit băieții în decurs de 3 luni s-a dus „pe apa sâmbetei” pentru că filozofia de joc nu mai e valabilă din cauza terenurilor impracticabile, iar acum meciurile se joacă mai mult pe plan fizic decât fotbalistic. Fără prea multe faze tehnico-tactice.Olimpia Satu Mare: Anca Trip – Rus (Pop), Iuhas, Muntean, Duruș, Onicaș, Heil, Krausz, Mureșan, Ludușan (Tudoran), Pană (Faur).

Chindia Târgoviște: Meila – Patru, C. Dinu (Ispas), B. Dinu, Martac, Pencea, Mihai, NIsipeanu (Parghel), Cherchez (Neagoe), Negut.


Așadar, Chindia Târgoviște pierde în fața Olimpiei după ce sezonul trecut a  învins formația sătmăreană atât acasă, cât și în deplasare.


Fotbaliștii sătmăreni au primit liber până luni, după care își vor relua antrenamentele. Următoarea partidă o vor juca sâmbătă, 19 noiembrie, în deplasare la Vâlcea.

Tags: olimpia  chindia targoviste  victorie  podium  
5709 vizite
Distribuie pe