Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Țircus pe bani la CSM! Fogel își dă demisia prin e-mail!
Veronica Hodas, Florin Răchitan  - Joi, 17 Noiembrie 2016

Președintele Clubului Sportiv Municipal Satu Mare, Vasile Fogel, a susținut joi o conferință de presă în care a prezentat situația financiară a clubului, care se pare că la ora actuală nu este una tocmai roz, și problemele acestuia cu membrii Comitetului Director, care l-au făcut să-i trimită un e-mail primarului Kereskenyi Gabor, prin care și-a prezentat demisia.

O conferință destul de ciudată în care președintele CSM s-a mai contrazis la unele aspecte, dar revenind la situația financiară a clubului, Fogel a declarat că deocamdată nu sunt bani pentru salarii în luna noiembrie.

Făcând o comparație cu semestrul I (adică sezonul competițional 2015-2016), clubul avea un buget de 2,2 milioane lei, în actualul sezon, când CSM are două echipe în Liga Națională, handbal și baschet,  clubul are doar 1,1 lei pe tot semestrul II.  Fogel a mai menționat și faptul că plăște o chirie foarte mare atât la sala „Ecatherina Both” - 18.100 lei/lună, cât și la piscină, 12.000/lună.

Acesta a mai precizat că nu se mai găsesc sponsori pentru că mulți “și-au pierdut  încrederea în club, poate și  în mine, iar singura șansă la ora actuală este suplimentarea bugetului cu 300.000 lei”.

Apoi am aflat că de fapt anul se poate încheia și fără datorii: „Vine luna decembrie în care -  surpriză! - nu s-a putut anticipa că vom avea 3-4 etape din retur la handbal și baschet plus Cupa României. Sunt cheltuieli care se ridică la sume serioase. Am făcut economie la salarii de 51.000 lei, care ne va scoate la acest capitol din groapă. Ne vor acoperi deplasările, cheltuilelile de arbitraj etc. Dar rămâne problema salariilor și chiriile în luna noiembrie, adică 300.000/lună - pentru acestea aveam 80.000 lei. Este o situație alarmantă. Am avut discuții cu câteva jucătoare, azi cu antrenorul de handbal și doi jucători. Cu fetele de la baschet am lămurit anumite aspecte. Suntem pe linie bună și sper să putem încheia anul fără datorii și fără datorii salariale în special.”

O altă problemă pe care o întâmpină președintele CSM este înțelegerea cu Comitetul Director. Fogel a cerut ca pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare să fie introdusă noua organigarmă a clubului, ceea ce nu s-a întâmplat, din cauza refuzului Comitetului Director.

Prin prisma acestui fapt, Fogel  susține că a demisionat printr-un e-mail. „Tocmai de aceea într-un e-mail trimis astăzi domnului primar, după ce am sesizat mai multe aspecte legate de colaborarea cu Comitetul Director, i-am spus să considere acest e-mail ca și demisie a mea, a contabilei șefe și a celor trei antrenori de la handbal, baschet și volei. Nu știu dacă mi-a răspuns, dar cert este că poate o să continui ca președinte până în 3 ianuarie, până la finalul mandatului.  Dacă nu, cred că în decembrie voi dispărea. Poate duc munca până la sfârșit, dar sub forma actuală eu nu îmi mai depun  candidatura pentru 3 ani jumate, cât ar trebui să am mandat. Eu zic că știu prin ce trec eu și colegii mei de la club, nu este simplu, merită să vedeți ce se întâmplă zilnic, câți vin, câți pleacă”.

Chiar dacă Fogel susține că a depus demisia și în numele celor trei antrenori, niciunul dintre ei nu a confirmat această inițiativă.

Fogel este acuzat că a încheiat contracte pe foarte mulți bani atât cu handbaliștii, cât și cu baschetbalistele care evoluează acum în Liga Națională, ceea ce înseamnă o majorare  semnificativă a bugetului clubului. „Unii consilieri au uitat că m-au obligat să pun în practică majorările de salarii și nu au mai vrut să își amintească acest lucru. Le-am arătat procesul verbal semnat de ei, în care se arată că deși salariile inițiale stabilite la baschet au fost pentru Liga a 2-a, am hotărâre de la Comitetul Director care prevede să dau salarii de Liga 1. A fost o greșeală din partea Comiteului Director, iar eu am fost obligat să o pun în practică”.

Problemele nu se opresc aici. Se pare că secția de handbal are câteva probleme cu transferul celor doi muntenegreni. Campar a fost transferat până la urmă, dar pentru cel de-al doilea Federația Română de Handbal cere o taxă de 4.000 de euro „bani de care eu nu am de unde să fac rost. Nu mai sunt bani și nu mai am nici acasă bani” – a încheiat Fogel, care e hotărât să dea Federația în judecată, cu riscul ca echipa să retrogradeze.

Tags: demisie  csm  vasile fogel  
2153 vizite
Distribuie pe
Dacian
Inchideti sectia de inot! Sunt copii de bani gata car einvata sa inoate pe bani publici. Plus se scurg 12.000 de lei pe luna in buzunarul securistului Pop si a fostului primar Coica!
2016-11-17 17:46:36