Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Olimpia, cu chipul lui Didi Prodan pe tricouri, a învins Suceava la scor de neprezentare
Veronica Hodas  - Miercuri, 23 Noiembrie 2016

Olimpia Satu Mare a învins acasă Foresta Suceava cu scorul de 3-0 (1-0), în meciul etapei a 18-a a Ligii a 2-a la fotbal și bifează a 10-a etapă fără înfrângere.Jucătorii formației sătmărene au intrat pe teren purtând tricouri negre pe care a fost imprimat chipul fostului mare fundaș, Daniel Prodan, iar alături de ei în teren a intrat și fratele lui Didi, Ciprian Prodan și foștii colegi. Lângă stadion s-a făcut un mic altar unde s-au aprins lumânări în fața tablourilor cu fostul fundaș al echipei Olimpia, dar și al echipei naționale.„Galben-albaștrii” au jucat și astăzi în memoria lui Didi Prodan, iar la inițiativa președintelui Attila Karda, pe echipamentele de joc au avut imprimat chipul fostei „glorii de aur”.

Un alt moment de reculegere a avut loc în minutul 6 al partidei, (numărul pe care Didi îl purta pe vremea când juca la Olimpia) când jucătorii și spectatorii l-au aplaudat.Revenind la joc, partida de astăzi s-a arătat a fi din nou una cu succes pentru gazde care au deschis rapid scorul prin Onicaș (min 9) care după un corner a reluat în poartă de la colțul scurt. În această primă repriză nu au mai fost faze spectaculoase sau ocazii mari, iar scorul la pauză a fost 1-0 în favoarea Olimpiei.

A urmat repriza a doua când elevii lui Bogdan Andone au ieșit motivați de la vestiare să mai înscrie câteva goluri. După ce Muntean a încercat să marcheze (min 52), iar șutul lui a fost reținut de Niga, același Muntean a avut o acțiune foarte bună, a centrat în fața porții, iar Krausz a mărit avantajul prin alunecare din 2 metri, fiind și primul său gol la Olimpia Satu Mare.

Oaspeții nu au avut nici un șut pe poartă pe tot parcursul partidei fiind dominați în totalitate de formația sătmăreană.
Și pentru că 2-0 nu a fost de ajuns, gazdele au continuat să atace în continuare poarta apărată de Hînțăscu (acesta l-a înlocuit pe Niga după accidentarea acestuia) și au înscris golul cu numărul trei prin Muntean care ajutat de centrarea lui Faur a trimis cu finețe balonul în poartă.

Așadar, antrenorul Bogdan Andone și jucătorii lui au reușit să obțină o nouă victorie pe teren propriu, fiind a 10-a etapă fără înfrângere, iar în clasamentul meciurilor de acasă, lider este Olimpia Satu Mare cu 26 de puncte, urmată de Sepsi cu 23 de puncte și Juventus București cu 22 puncte.

„Vreau să le mulțumesc băieților pentru atitudine. Am încercat să le trimit un mesaj înainte de meci, cum am făcut și la Vâlcea, să onoreze aceste două meciuri foarte importante pentru noi ca și club cu două evoluții bune în memoria lui Didi Prodan. Au reușit și la Vâlcea să facă un meci foarte bun, să ne întoarcem cu 1 punct, iar astăzi din nou. Am încercat să-I onoreze memoria exact așa cum a fost el, un luptător care dădea totul pe teren și le mulțumesc și acum băieților pentru că au făcut acest lucru. Muntean e un jucător foarte bun cum sunt și restul jucătorilor din echipă, iar pentru mine și staff-ul meu sunt cei mai buni jucători. Atât timp cât respectă ceea ce facem la antrenament și sarcinile pe care le au, nu există echipă care să ne bată la nivelul la care suntem în momentul de față. Inițiativa de a avea pe tricouri chipul lui Didi a fost una foarte inspirată pentru că Didi va rămâne mereu în sufletele noastre. Va fi meci de meci alături de noi.”, a declarat antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

„Sunt fericit pentru că a fost o victorie muncită. Am luptat foarte mult pentru această victorie în ciuda scorului. Am avut o motivație în plus și am jucat pentru domnul Didi Prodan și am demonstrat că acasă suntem echipa cea mai bună. Iar faptul că pe tricouri am avut imprimat chipul domnului Prodan este o inițiativă foarte frumoasă și sper că păstrăm aceste echipamente meci de meci pentru că așa îl vom simți și mai aproape de noi. Este primul meu gol la echipă și asta mă ambiționează și mă motivează să ajut echipa să mai urcăm în clasament”, a declarat jucătorul Olimpiei, Raul Krausz.

„Am avut jocul la discreție. Am jucat în memoria regretatului Daniel Prodan și le mulțumim spectatorilor care au fost în număr mare și îi rugăm să vină cât mai des alături de noi. Este meritul întregii echipe că nu am avut foarte mult de lucru în meciuri. A fost o inițiativă foarte bună din partea clubului să avem pe tricouri chipul domnului Daniel Prodan deoarece a fost cel mai mare fotbalist al județului Satu Mare și unul dintre cei mai mari fundasi ai României și merită din plin să jucăm cu chipul dânsului pe tricouri pentru ca lumea să-și amintească cu placere de omul și fotbalistul Daniel Prodan. Toată România ar trebui să-i fie recunoscătoare deoarece s-a luptat cu toate armele pentru binele fotbalului românesc. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a spus portarul Olimpiei, Anca-Trip Iulian.

Olimpia: Anca-Trip - Iuhas (cpt.), Duruş, Heil, Fl. Mureşan - Sil. Pană (Erdei), Tudoran (46 Ludușan), Krausz, D. Muntean (81 Villand), Faur, Onicaş.

Foresta: Niga (59 Hînțăscu) - D. Lung, Căinari, Rz. Avram (56 Cerlinca), Bg. Rusu, Semeghin, D. Bălan (cpt.), Dănilă (79 Strugariu), Drugă, Dumitriu, A. Mutu.


Jucătorii Olimpiei au doar câteva ore libere deoarece mâine dimineață vor avea un antrenament, iar după masă vor porni spre Brăila unde sâmbătă vor disputa ultimul meci al turului de campionat.

 

 

 

 

Tags: olimpia  foresta suceva  daniel prodan  in memoriam  victorie  
2636 vizite
Distribuie pe