Locale Altele
Miercuri, 21 Februarie 2024
Mie, 21 Feb 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Gyenes pe locul 18 în clasamentul general după cinci etape
Veronica Hodas  - Sambata, 7 Ianuarie 2017

Aventura de la Raliul Dakar 2017 continuă, iar riderul sătmărean se descurcă tot mai bine.

Etapa a 4-a s-a desfășurat joi pe traseul San Salvador de Jujuy (Argentina) – Tupiza (Bolivia) și a măsurat o distanță de 521 km din care 416 km probă specială.

„Ieri a fost o secțiune dificilă de navigat în dune, apoi a fost simplu, dar foarte rapid și foarte lung. Din pricina altitudinii se pare că motorul meu a pierdut mai multă putere decât mă așteptam. Este greu, dar cel puțin nu mai este la fel de cald ca în probele din Argentina.”, a spus Mani Gyenes.

Gyenes a terminat etapa pe locul 21 cu timpul de 5h38min31secunde și a urcat până pe locul 16 în clasamentul general.

În ceea ce privește etapa a 5-a care s-a desfășurat vineri pe traseul Tupiza-Oruro, în Anzii Boliviei, a suferit câteva modificări din cauza condițiilor meteo.

Etapa s-a desfășurat pe un traseu de 692 km la o altitudine de 3.700-4.4000 metri, cu două secțiuni dificile în dune și o varientate largă de tipuri de teren. Din cei 447 km care au reprezentat inițial proba specială, au fost parcurși doar 219 km deoarece proba a fost întreruptă în zona de neutralizare. Organizatorii au luat această decizia din cauza ploii torențiale, ceea ce a făcut ca zonele de dune să devine prea riscante.

Riderul de la Autonet Motorcycle Team a încheiat proba al 24-lea cu 2h59min47secunde. Așadar după primele cinci etape, Mani ocupă locul 18 în clasamentul general.

Se pare că din cauza condițiilor meteo extreme și datorită faptului că mai sunt concurenți care au rămas pe etapa a 5-a, organizatorii Dakarului au decis să anuleze proba specială din etapa a 6-a care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă. Concurenții vor ajunge în capitala Boliviei, La Paz în regim de legătură.

 

Tags: mani gyenes  dakar 2017  etapa 4  etapa 5  
1945 vizite
Distribuie pe