Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Etapa 9 a Dakarului a fost anulată. Mani e pe 27 la general.
Veronica Hodas  - Miercuri, 11 Ianuarie 2017

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a început săptămâna destul de prost și asta pentru că în ziua de odihnă a primit penalizare o oră, iar de pe locul 18 în clasamentul general a retrogradat pe locul 29 și e aproape imposibil să recupereze timpul și să urce până pe 20.

Luni a avut locetapa a 7-a din cadrul Raliului Dakar 2017, prima parte din cadrul etapei Maraton în care concurenții nu au voie să se întâlnească cu echipa de asistență.

Traseul a măsurat 801 km din care doar 161 au reprezentat proba specială și asta datorită condițiilor meteorologice. Gyenes a încheiat proba cu al 26-lea timp.

Dakarul a continuat marți cu etapa a 8-a care s-a desfășurat pe traseul Uyuni (Bolivia) – Salta (Argentina) care a măsurat 892 km din care 492 probă specială. A fost cea mai lungă etapă de până acum, iar pentru a trece granița, concurenții au trecut prin mari diferențe de altitudine și tipuri de teren. Etapa a început de la 3.600 m altitudine, s-a urcat până la 4.474 m deasupra mării, iar finis-ul a fost la o altitudine de 3.400 m.

Riderii au avut de trecut prin vaduri, dune și au traversat o serie de canioane introduse în premieră în ruta Dakar-ului.

La finalul specialei de ieri, la trecerea graniței dintre cele două țări, pilotul de la Autonet Motorcycle Team a avut al 19-lea timp.

Gyenes a mai recuperat din timp și se află în acest moment pe locul 27 după 8 etape.

Etapa a 9-a care ar fi trebuit să aibă loc astăzi pe traseul Salta-Chilecito a fost anulată din cauza alunecărilor de teren, air concurenții vor parcurge întreaga distanță de 1.000 km în regim de etapă de legătură.

 

Tags: dakar 2017  mani gyenes  etapa 7  etapa 8  
1587 vizite
Distribuie pe