Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Olimpia Satu Mare învinsă de liderul Juventus București
Veronica Hodas  - Sambata, 1 Aprilie 2017

Olimpia Satu Mare a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, în meciul etapei 27, de liderul Juventus București cu scorul de 1-3 (1-2).


Tot mai multe echipe se tem de Olimpia Satu Mare, astfel că la fiecare meci jucat fie acasă, fie în deplasare, adversarii își iau măsuri „de siguranță” și de cele mai multe ori lasă jocul la „fluerul centralului”.

Jucătorii Olimpiei încasează la fiecare meci cartonașe galbene sau roșii. Și cam așa s-a întâmplat și azi la meciul de la Satu Mare dintre Olimpia și Juventus București.

Olimpia a jucat fără cinci jucători de bază, dar cu toate acestea elevii lui Andone care au intrat în teren s-au luptat ca să facă un meci cât de cât frumos.


În prima jumătate a partidei oaspeții au avut ocazii prin Băjenaru (min 12), Chipirliu (min 13) care a trimis cu capul sub transversală de la 5 metri, dar Anca-Trip a respis în corner. Juventus a deschis scorul prin Roșca (min 21) care l-a depășit în viteză pe Duruș și a trimis mingea în poartă.

Sătmărenii au avut șansa să egaleze prin Ludușan (min 40), dar Stoian a respins spectaculos. Olimpia a continuat să atace poarta lui Stoian și a obținut un penalty după ce Vasile Pop a scăpat singur cu portarul, iar acesta din urmă l-a faultat în careu. Arbitrul i-a arătat doar cartonașul galben lui Stoian chiar dacă Pop a fost faultat în postură de ultim apărător.Egalitatea a fost restabilită de Pop (min 44) care a transformat fără probleme lovitură de pedeapsă.

După bucuria egalării, sătmărenii au făcut o greșeală imensă în apărare, Buhăescu (min 45+1) a urmărit mingea respinsă greșit și a marcat al doilea gol al partidei. Juventus a intrat la vestiare cu avantajul de 1-2.


Elevii lui Andone au ieșit de la vestiare mai motivați și au dominat întreaga repriză și au avut mai multe șanse de a înscrie prin Ursu (min 56) al căruit șut a fost deviat de zid, Heil (min 57) care a încercat să înscrie cu capul după o lovitură de corner, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.


Se pare că și arbitrul, Robert Dumitru, a fost deranjat de faptul că sătmărenii au dominat partea a doua a jocului și a început să împartă ușor cartonașele galbene. După ce Rus a văzut cartonașul galben pentru proteste după un fault la mijlocul terenului, Villand (min 70) a văzut al doilea cartonaș galben, acordat foarte ușor de central, și a fost eliminat.

Olimpia a rămas în zece oameni, dar a continuat să le pună probleme oaspeților și au fost încă odată aproape de egalare când Voicu (min 71) a șutat puternic puțin peste transversală.Juventus nu a jucat nimic în mitanul secund, doar a încercat să tragă de timp și bineînțeles că zece jucători au fost prea mulți pentru a putea înscrie, așa că Robert Dumitru mai acordă încă un galben pentru Rus pentru că l-a falutat pe Mihăescu și a fost eliminat.

Gazdele în nouă oameni în teren a ținut-o în frâu pe Juventus până în prelungiri când Chipirliu (90+1) a pornit pe contraatac, i-a centrat lui Zaharia, acesta din urmă a ajuns în careul sătmărenilor, i-a centrat înapoi la Chipirliu care a împins mingea în poarta goală.
Tabela a indicat la final scorul de 1-3 în favoarea formației Juventus București, iar arbitrii au ieșit de pe teren huiduiți de sutele de sătmăreni care au venit să-și susțină echipa.

„Am abordat meciul fără șapte jucători din diferite motive. Pregătirea noastră din iarnă, apoi meciul de primă etapă de la Brașov am câștigat cu 2-1 și în afara faptului că am câștigat am făcut un joc foarte solid și bun, iar acest lucru a speriat pe toată lumea. Dacă ne reamintim după acea partidă de la Brașov, meci de meci începând cu cel de la Oradea, unde am stat pe bancă eu cu antrenorii, iar restul jucătorilor nu aveau voie nici măcar la vestiare, fără apă caldă, fără apă rece după meci, cu al patrulea arbitru care a intrat 70 metri în teren să-l atenționeze pe central că Silviu Pană a lovit fără minge, după care i-a dictat, împreună cu observatorul, să scrie în raport lovire violentă a adversarului. Am dus proba video unde se vede clar că a dat o palmă, dar până la a fi lovire violentă e distanță mare. Am mai spus despre suspendările mele. Sunt singurul care e atenționat. Și astăzi cum am scos primul cuvânt am fost amenințat că voi fi trimis în tribună. Ceilalți antrenori nu greșesc, nici unul nu pune presiune, nu cere fault. Despre cartonașe, ce să mai spun...au dat cartonașele doar așa. Ce să vă mai spun cu golăneala asta? Asta e golăneală. Știu de la Liga 1 de când eram la Rapid despre domnul Robert Dumitru și legăturile lui în Liga 1 și ce meciuri a mai prins el. De ce nu ne-a dat și nouă arbitru din Satu Mare? A jucat Oradea cu Brașovul, arbitru din Sfântul Gheorghe. Ce să le mai zic la băieți? Asta ne e valoare. Încercăm, muncim, luptăm, nu am ce să le reproșez. Am avut și noi greșelile noastre, dar nu se poate ca arbitru să facă așa ceva. Calitatea jocului a scăzut pentru că după ce meciul de la Brașov și cel de la Oradea au intervenit suspendările. Scade și consisdența. Am făcut greșeli. Noi am pierdut meciul ca proștii. Ne-am pregătit în fiecare zi a săptămânii, din păcate am greșit. E normal să fie anumite discuții în vestiar. Au fost anumite probleme care s-au rezolvat, săptămâna asta a fost o atmosferă foarte bună, băieții s-au pregătit foarte bine. E greu să te bați cu echipe care au liniște.”, a spus Bogdan Andone.

„La meciul cu Afumați, băieții nu au nici o scuză pentru modul în care s-au prezentat. Au avut parte de o pregătire bună, condițiile de pregătire au fost ok. Sunt primul care când se întâmplă ceva, recunosc că așa este. Aseară unii din Satu Mare au făcut cărare între hotelul arbitrilor și hotelul celor de la Juventus. Sunt probleme. Zi de zi vin hârtii de la judecătorie. Datoriile sunt undeva la 900 mii lei. S-au scos bani care nu au fost acoperiți. Vor fi mari surprize. Sunt lucruri extra fotbalistice pe care uneori nu am fost lăsat să le spun, uneori nu am avut nimic concret. Sunt 2 luni restanțe la băieți. Am primit bani doar de la Consiliul Local, dar avem promisiuni că și județul va oferi bani conform contractului.”, a declarat președintele Olimpiei, Attila Karda.Olimpia Satu Mare – Juventus București 1-3 (1-2)

Marcatori: Alexandru Roșca (21’) 0-1 / Juventus București

Vasile Pop (44’)– pentaly 1-1 / Olimpia Satu Mare

Vasile Buhăescu (45+1) 1-2 / Juventus București

Remus Chipirliu 1-3 (90+1) / Juventus București.

Olimpia: Anca-Trip - Duruş, Fl. Mureşan, Heil (cpt.), Bura - Villand, R. Rus - I. Roşu (36’ Voicu), Luduşan, Faur (76’ Kanalos)- V. Pop (46’ Ursu).

Juventus: R. Stoian - Beţa, Ov. Morariu, Wallace, Carabela - Bărbulescu (cpt.), Băjenaru (74’ Mihăescu) - Al. Zaharia, Chipirliu, Al. Roşca (46’ Cazan)– Buhăescu (86’ Călințaru).

Olimpia Satu Mare va juca următoarea etapă în deplasare cu Academia Clinceni.

Tags: olimpia satu mare  juventus bucuresti  etapa 27  retur  
2352 vizite
Distribuie pe