Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Bronz pentru fetele noastre de aur
Cristian Tudor, Florin Răchitan  - Marti, 12 Mai 2009

După cele două victorii surprinzătoare obţinute în deplasare la Alexandria, era oarecum de aşteptat ca fetele de la CSM Satu Mare să-şi asigure medaliile de bronz deja în al treilea meci al play-off-ului Diviziei A la baschet feminin, jucat acasă în faţa unei săli arhipline, cu un public ce şi-a susţinut frenetic favoritele pe toată durata partidei.

 

Cu această victorie, baschetbalistele de la CSM intră în istoria oraşului Satu Mare, prin urcarea pe podiumul campionatului Diviziei A încă din primul sezon competiţional realizând o performanţă cu care se vor putea mândri toată viaţa.

 

În primul sfert al partidei de marţi seara, oltencele din Teleorman păreau să ne strice socotelile, având chiar un avantaj de câteva puncte la un moment dat. Fetele noastre s-au trezit, însă, la timp şi, luptând ca leoaicele pentru fiecare minge, au reuşit să se desprindă până la pauză la o distanţă confortabilă de adversare, după care a urmat un joc-spectacol, cu incursiunile în forţă ale americancei Cherrise Graham şi cu câteva aruncări de trei puncte impecabil realizate.

 

În a doua jumătate a partidei scorul a luat proporţii, iar unii spectatori mai cu experienţă au început să vorbească despre „parodie” şi „blat”, dar noi vrem foarte tare să punem acest fenomen pe seama oboselii sau renunţării la luptă a oltencelor. Cert este că în unele momente defensiva oltencelor nu se putea numi joc de apărare, iar zâmbetele lor indulgente nu aveau nimic în comun cu resemnarea.

 

Trecând peste aceste dileme, rămâne victoria categorică a fetelor noastre, scor final 80 - 54, şi medaliile de bronz înmânate chiar de primarul Iuliu Ilyes.

 

Această victorie asigură accesul sătmărencelor în cupele europene, ceea ce înseamnă că anul viitor vom vedea jucând la Satu Mare unele dintre cele mai bune echipe de baschet feminin din Europa.

 

Pentru asta trebuie să le mulţumim şi să le susţinem în continuare pe Laura Vértes, Szmutku Kinga, Laura Drăgoescu, Claudia Pop, Cristina Motişan, Czukor Tünde, Monica Urse-Ivan, Adina Pop, Andreea Nemeş, Cherrise Graham, Mészáros Izabella, Adriana Pricop şi, desigur, pe antrenorul Dan Fleşeriu, care a făcut posibilă obţinerea celei mai mari performanţe a unei echipe sătmărene în toată istoria sportului local. Şi a trecut abia primul an…

Tags: medalii  bronz  baschet  csm satu mare  
3280 vizite
Distribuie pe