Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
Olimpia a învins-o pe AFC Hermannstadt
Veronica Hodas  - Miercuri, 23 August 2017

Olimpia Satu Mare a învins-o cu 2-0 pe AFC Hermannstadt, în meciul etapei a 4-a a Ligii a 2 a la fotbal, disputat miercuri pe Stadionul Olimpia „Daniel Prodan”.


Elevii lui Tibi Selymes au făcut astăzi un meci bun, iar Vasile Pop și Ciprian Brata au avut o zi excelentă.

În prima parte a jocului, sătmărenii au avut ocazii încă din primele minute, Brata (min 11) a șutat puternic, dar Cabuz a respins. Câteva minute mai târziu, după un haos în careul oaspeților, Brata a fost faultat, centralul a dictat penalty pe care Vasile Pop (min 18) l-a transformat fără probleme.


Pe la mijlocul reprizei, unul dintre componenții galeriei Sezione Ostile, a aruncat din afara stadionului, în interior, cu materiale pirotehnice, dar a fost imobilizat rapid de jandarmi și a fost sancționat contravențional și i s-a interzis, timp de 1 an, să mai participe ca suporter la competiții sportive.


Finalul primei părți a venit și cu cel de-al doilea gol. După ce Lousamba a trimis balonul milimetric pe lângă poartă, Vasile Pop (min 45) l-a văzut foarte bine pe Brata, acesta a intrat în careu și a mărit avantajul.

Mitanul secund a fost așa cum ne-au obișinut, fără prea multe ocazii. „Galben-albaștrii” au lăsat jocul mai moale și au fost dominați de sibieni care au avut numeroase ocazii. Prima a fost a lui Necșulescu (min 55) a preluat cu capul o lovitură de corner și a trimis în bară. A urmat apoi Tătar, a trecut ușor de doi sătmăreni, a ajuns în careu, dar Muntean a reținut.Meciul a fost intrerupt preț de câteva minute când proaspăt intrat pe teren de la AFC Hermannstadt, Blănaru (min 80) a suferit o accidentare urâtă. După un duel aerian a căzut oribil pe mâna stângă și se pare că a suferit o luxație de cot și a fost transportat cu ambulanța la spital pentru mai multe îngrijiri medicale.După reluarea meciului nu au mai fost atacuri periculoase, iar partida s-a încheiat cu victoria sătmărenilor.

„Am venit cu gândul să luăm punct sau puncte, dar am făcut o primă repriză slabă, greșeli personale mari pe faza defensivă. Au fost cele două acțiuni unde cei doi jucători de valoare, Vasile Pop și Ciprian Brata și-au spus cuvântul. Am intrat cu 2-0 la pauză, am încercat să schimbăm pe parcus, am avut șansa să intrăm în joc la ocaziile mari pe care ni le-am creat în a doua repriză. Și în prima repriză am avut două situații mari de a înscrie, n-am reușit, asta e”, a declarat antrenorul formației AFC Hermannstadt, Alexandru Pelici.

„A fost un meci în care ne-am ambiționat mai mult după înfrângerea aceasta de la Mioveni. În plus eu cred că față de meciul trecut am avut o atitudine foarte foarte bună și am avut puțin mai mult curaj. A fost o primă repriză bună, iar în a doua ne-am retras prea mult și nu cere nimeni să te retragi. Asta vine de la faptul că nu avem omogenitate, sunt copii care nu au prea multe jocuri în picioare. Toată echipa a muncit foarte mult și foarte bine, golurile au venit cum a trebuit. Am jucat contra unei echipe foarte puternice, foarte bine pusă în teren, cu jucători cu experiență și foarte puternici. Am reușit să câștigăm și asta este foarte important”, a declarat antrenorul Olimpiei, Tibi Selymes.

Olimpia va disputa următoare partidă sâmbătă, în deplasare la Balotești.

Olimpia Satu Mare – AFC Hermannstadt 2-0 (2-0)

Marcatori: Vasile Pop 1-0 (min 18)/ Olimpia Satu Mare

Ciprian Brata 2-0 (min 80) / Olimpia Satu Mare

Olimpia: Fl. Muntean - Duruş, Fl. Mureşan (cpt.), Hlinca, Copaci - R. Rus (85’ Szasz), Ayoub (46’ Lukacs) - V. Pop, Miholca, Brata (90+4 Bura)– Lusamba.

AFC Hermannstadt: Căbuz - Tătar (cpt.), Ct. Pîrvulescu, I. Stoica, Pamfile – Dumitriu (77’ Blănaru), Necşulescu, Al. Neacşa (46’ Lupu), Bg. Rusu – Monea ( 46’ Crișan), Ad. Cîrstean.

Stadion Olimpia „Daniel Prodan”; Număr spectatori: 850.

Tags: olimpia satu mare  afc hermannstadt  etapa 4  victorie  
1192 vizite
Distribuie pe