Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Răzbunarea lui Andone: Olimpia învinsă pe teren propriu de ASU Poli Timișoara
Veronica Hodas  - Sambata, 7 Octombrie 2017

Olimpia Satu Mare a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, în meciul etapei a 11-a din cadrul Ligii a 2-a la fotbal de formația antrenată de Bogdan Andone, ASU Poli Timișoara.
Sătmărenii nu au o zi foarte bună, le-a lipsit prospețimea, iar asta s-a văzut în jocul lor de astăzi de pe Stadionul „Daniel Prodan”. Oaspeții însă au început bine partida punând în pericol poarta lui Muntean încă din primele minute prin Krausz (min 6) și Bădăuța (min 7).
Au urmat apoi ocaziile „galben-albaștrilor”, Munteanu (min 18) și Vasile Pop (min 25) au trimis balonul puțin peste poartă, iar timișorenii au fost cei care au reușit să deschidă scorul. După ce Bădăuță a șutat puțin peste poartă (min 27), un minut mai târziu timișorenii au scăpat pe contraatac, Sorescu a trecut de Muntean care a fost ieșit mult din poartă, i-a centrat balonul lui Bădăuță care a marcat fără probleme.
Înainte de finalul primei reprize, elevii lui Ritli au avut cea mai mare ocaize prin Duruș (min 36) care a șutat direct în bara transverală.

Repriza a doua a fost pe deplin dominată de ASU Poli Timișoara care a reușit să mărească avantajul printr-un șut la colțul lui a lui Sorescu (min 58). Același Sorescu (min 85)  a mai avut o ocazie uriașă, a reluat din 3 metri pe lângă poartă.

Singurul șut al Olimpiei pe stațiul porții a fost cel a lui Lusamba (min 69) care a șutat slab de la 16 metri direct în brațele lui Buzoacă.

Bogdan Andone a declarat după meci, că Satu Mare pentru el înseamnă „acasă”. „Ieri când am intrat în Satu Mare am simțit că mă întorc acasă. Am avut același sentiment ca și când m-aș fi întors la Aiud, la casa părintească. A fost un an în care m-am simțit extraordinar de bine aici cu niște oameni extraordinar de primitori și prietenoși. Cu un ochi râd, că aveam nevoie mare de victorie, dar cu un ochi plâng, pentru că tot timpul când urmăresc Olimpia îmi doresc ca să câștige toate meciurile. Mă bucur că am gestionat bine meciul. Am marcat astăzi, meci de meci ne-am creat foarte multe ocazii, am ratat foarte mult, dar astăzi am marcat din situațiile avute. Am controlat meciul în mare măsură ca ritm de joc, cred că e o victorie meritată a Politehnicii. Mă bucur că băieții au reușit să lege două victorii, după meciul de Cupă, fără gol primit și avem o săptămână liniștită să pregătim meciul cu UTA.”

Legat de Olimpia, Andone consideră că e o echipă care ar trebui să încheie campionatul în primele 8.  „Îmi pare rău că lumea nu vine la stadion la Satu Mare, mai ales pe o vreme așa frumoasă. Am urmărit cât am putut echipa, îmi place, mai ales de la venirea lui Zoli. E o echipă pragmatică, o echipă cu jucători de calitate, pe unii îi știu și părarea mea e că Olimpia s-ar situa undeva pe locurile 5-8, în funcție de lotul pe care îl au acum la dispoziție.”

Zoltan Ritli a menționat că astăzi nu a reușit să găsească soluții pentru o victorie, deoarece în lot sunt mulți accidentați, iar lipsa de prospețime și-a spus cuvântul. „Este o victorie meritată a Timișoarei. Din păcate, cu problemele de accidentări pe care le avem, nu am reușit astăzi să găsim soluții ca să-i compensăm și a trebuit să folosesc jucători pe alte posturi, care nu sunt ale lor. De exemplu Achim, jucător ofensiv, neavând soluții de fundaș dreapta, Hlinca la încălzire s-a accidentat și a jucat așa. S-a adunat și o stare de oboseală după deplasarea lungă de la Târgu Jiu, efortul depus acolo, imediat meciul de Cupă și s-a văzut și astăzi pe ei lipsa de prospețime. Pe bancă am avut numai cadeți. Ce pot să mai spun în momentul în care nu ai soluții? La nivelul cadeților avem 2-3 copiii care ar putea face față, dar încă nu sunt copți pentru a putea face față la acest nivel. Eu am încredere în continuare în ei și încercăm să facem tot posibilul, în primul rând ca să le aduc prospețimea la echipă, vom lucra la partea fizică pentru că astăzi s-a văzut că avem sechele la pregătirea fizică și vom lucra în continuare ca să corectăm ceea ce facem mai puțin bine. Încercăm să facem ceea ce putem ca să-i aducem cât de cât la o formă sportivă la ora meciului. Consider că dacă avem o prospețime și puțină putere, astăzi nu cred că pierdeam. Am pregătit foarte multe lucruri pe faze fixe și pe faze ofensive de contraatac și spune tot în momentul în care 90 de minute ai un singur corner. Acolo încercam să-i surprindem. Știam foarte bine mijlocul lor, o echipă omogenă, tehnică, jucători care au stăpânirea mingii și am încercat ca să-i blocăm pe contraatac, să facem cât mai multe faze fixe, dar din păcate nu am ajuns până acolo. Eu zic că o vom scoate la capăt . Este un moment greu al echipei, dar eu am încredere în jucători deoarce la antrenamente se prezintă extraordinar.”

Olimpia Satu Mare – ASU Politehnica Timișoara 0-2 (0-1)

Marcatori – Alexandru Bădăuță 1-0 (min 28) / ASU Poli Timișoara

Deian Sorescu 2-0 (min 58) / ASU Poli Timișoara

Olimpia: Fl. Muntean - Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Miholca (58’ Copaci) - R. Rus, Vas. Pop, D. Muntean (cpt.), Fl. Achim (58’ Villand)- Jurj (79’ Cubaș), Lusamba.

ASU Poli: Dur-Bozoancă - Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub - Krausz, Poparadu, A. Ignea - C. Predescu (75’ Plămadă), Bădăuţă (70’ Staicu), Sorescu (90+1 Giuricici).

Stadion „Daniel Prodan”. Spectatori: 500

Arbitru: Paul Unimătan (Zalău); Asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita) şi Marius Bălan (Dej).

Tags: olimpia satu mare  poli timisoara  infrangere  
2236 vizite
Distribuie pe