Locale Altele
Luni, 26 Februarie 2018
Luni, 26 Feb 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Competiție de streetball, la Colegiul Național „Ioan Slavici”
Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare  - Vineri, 17 Noiembrie 2017

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, va fi gazda competiției de streetball fete (clasele a VII-a – XII-a).

Competiția face parte din proiectul educațional regional „Educație școlară prin baschet”, aflat la cea de-a VIII-a ediţie.

Coordonatorul competiţiei este profesor Cecilia Nastor, iar parteneri în cadrul proiectului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Asociația Județeană Sportul pentru Toți și Școala Gimnazială „Mircea Eliade”.

În competiţie s-au înscris 20 de echipe (15 echipe de gimnaziu şi 5 echipe de liceu) din următoarele unităţi de învăţământ din judeţul Satu Mare: Colegiul Național „Ioan Slavici” (4 echipe coordonate de profesorii Nastor Cecilia şi Rogojan Daniela), Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare (2 echipe, coordonate de profesor Oșan George), Școala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare (3 echipe, coordonate de profesor Sin Iulian), Şcoala Gimnazială Nr. 10 Satu Mare (1 echipă, coordonată de profesor Csik Elvira), Școala Gimnazială „Bălcescu- Petofi” Satu Mare (2 echipe, coordonate de profesor Deac Liviu), Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Stenhardt” Satu Mare (1 echipă, coordonată de profesorii Petric Mircea şi Sabău Cristian), Liceul Teologic Romano Catolic „Ham Janos” Satu Mare (2 echipe, coordonate de profesor Gorbe Eva), Şcoala Gimnazială nr.3 Negrești-Oaș (2 echipe, coordonate de profesor Dohi Szabolcs), Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc” Satu Mare (3 echipe, coordonate de profesorii Filip Zoltan si Uta Andrea).

Meciurile se vor desfășura pe grupe de vârstă, între orele 9-15, în sala de sport a Colegiului Naţional „Ioan Slavici”.

Câștigătorii fiecărei grupe vor primi medalii și diplome din partea organizatorilor.

Proiectul regional „Educație școlară prin baschet” cuprinde, în paralel, activităţi educative adresate elevilor, în vederea promovării activităţii sportive ca alternativă de viaţă sănătoasă şi factor de protecţie faţă de comportamentele de risc pentru sănătate.

În perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2017 se desfăşoară o altă activitate importantă în cadrul proiectului, activitate adresată elevilor claselor V-XII: Concursul de eseuri în limba engleză cu tema „Sports and Lifestyle”. Coordonatorul concursului este profesorul de limba engleză Ionela Manda. Concursul de eseuri se adresează elevilor de gimnaziu și/ sau liceu din țară dornici să elaboreze lucrări creative și originale despre importanța și impactul sportului în viața noastră, în limba engleză. Concursul se desfășoară în plan virtual, lucrările fiind expediate electronic și respectând cerințele din Regulamentul activității. La finalul etapei de înscriere va avea loc jurizarea lucrărilor de către un juriu format din 3 profesori de limba engleză de la Colegiul Național „Ioan Slavici”, elaborarea unei broșuri care va cuprinde toate eseurile înscrise în concurs și oferirea de diplome participanților.

Parteneriatul cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare implică promovarea, în rândul elevilor, a cunoştintelor privind diferite aspecte ale sanătăţii, punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (sport) şi a conştientizării comportamentelor de risc pentru sănătate.

Pentru marcarea Zilei Naţionale fără Tutun, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare vor realiza sesiuni de informare a elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Ioan Slavici” cu privire la riscurile consumului de tutun asupra sănătăţii şi performanţei fizice.

 

 

 

Tags: streetball  fete  competitie  
202 vizite
Distribuie pe

CSM Satu Mare pierde finala Cupei României la baschet feminin în fața rivalei Sepsi Sfântu Gheorghe
Duminica, 25 Februarie 2018
După un început de meci dătător de speranță, când au condus chiar cu 9 – 1 pe terenul formației gazdă ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, fetele de la CSM Satu Mare au pierdut finala Cupei României la baschet feminin la o diferență de 14 puncte 62 – 48 (pe sferturi: 6-9, 25-10, 19-10, 12-19). Sătmărencele au dominat, practic, doar primele trei minute ale meciului jucat cu principalele rivale din actualul sezon.   continuare

Judoka sătmăreni s-au întors cu medalii de la Cupa Transilvaniei
Duminica, 18 Februarie 2018
Judoka de la CSM – CS Fușule Security au participat sâmbătă, la Cluj, la Cupa Transilvaniei 2018. Competiția care a adunat la start peste 200 de sportivi a avut loc în sala de sport din parcul Babeș. Sportivii sătmăreni s-au întors...   continuare

Podium cu românce și ucrainence la Cupa Satu Mare – Memorialul ”Ecaterina Stahl” la scrimă
Sambata, 10 Februarie 2018
Alina Poloziuk din Ucraina a câștigat prima probă a competiției de scrimă rezervată cadeților, ce se desfășoară în acest week-end la Satu Mare. După 12 ore de concurs, ea a învins-o în finală pe românca...   continuare

Satu Mare este din nou capitala scrimei
Sambata, 10 Februarie 2018
Satu Mare găzduiește în acest week-end cea de-a noua ediție a Cupei Sătmarului - Memorialul ”Ecaterina Stahl” la floretă cadeți feminin, o competiție cu participare internațională, ce constituie etapă a Circuitului European de Cadeți. La turneul organizat de Federația Română de Scrimă împreună cu CSM Satu Mare și CS Satu Mare sunt prezente 79 de sportive din 11 țări.   continuare

Campionat de baschet organizat de Clubul Elevilor ALDE
Joi, 8 Februarie 2018
După succesul campionatului de fotbal de la sfârşitul anului trecut, Clubul Elevilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor organizează în 24 februarie o nouă competiţie de anvergură pentru sportivii amatori din generaţia lor, de data aceasta un campionat de baschet.   continuare