Locale Altele
Luni, 10 Decembrie 2018
Luni, 10 Dec 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Conducerea cāntă prohodul Olimpiei Satu Mare
Veronica Hodas, Florin Răchitan  - Miercuri, 29 Noiembrie 2017

Conducerea clubului de fotbal Olimpia Satu Mare a convocat pe miercuri după-amiază o conferință de presă (probabil ultima) pentru a oferi unele lămuriri în ceea ce privește dezastrul în care se zbate acum echipa-fanion a județului, însă fără a nega ceea ce se cam știe de o vreme încoace: inevitabilul faliment.

Președintele Ștefan Merkli și contabilul clubului au precizat că declarațiile președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, despre lipsa deconturilor pentru cheltuieile făcute în acest an nu sunt în totalitate adevărate, în sensul că fostul manager Karda Attila le-ar fi depus, cu destul de mare întârziere, însă erau atât de ”bine făcute” încât Consiliul Județean le-a respins, după care facturile au fost depuse a doua oară, iar de data aceasta Consiliul Județean a respins doar o parte din decont, reprezentând sumele pe care ANAF a instituit poprire în contul bancar al clubului, pentru neplata contribuțiilor sociale pe salariile jucătorilor.

De asemenea, fostul antrenor Tibor Selymes și-a luat doar o parte din salariile ce i se cuveneau, iar pentru restul se pare că trebuie să stea ”la coadă”, alături de alți foști jucători care așteaptă de luni sau ani de zile să fie plătiți, iar din această cauză Olimpia tocmai a fost depunctată de Federația Română de Fotbal și foarte probabil i se va institui și interdicția de a mai face transferuri de jucători.

Nici o vorbă însă despre salariile halucinante ale fostului manager Karda Attila, despre care au amintit doar că, după îndelungi lupte birocratice din cauza contractului său ”beton”, clubul a reușit, în sfârșit, să scape de el în urmă cu vreo trei zile. Dar încă există toate șansele să dea în judecată clubul și să ceară despăgubiri :))))))))

În ceea ce privește eventuala tragere la răspundere a sa ori a fostului manager Dan Băbuț sau a altor persoane implicate în ultimii ani în uriașa inginerie financiară numită Olimpia Satu Mare, cei din actuala conducere au recunoscut că nu a întreprins nimeni nimic în acest sens, doar li s-au cerut niște copii xerox în timpul unor controale efectuate de instituții abilitate și... cam cu atâta au rămas ;))

Actualul președinte Ștefan Merkli a dat însă câteva detalii despre discuțiile misterioase pe care le-au purtat în ultima vreme cu omul de afaceri sătmărean Vasile Bud, care și-a arătat intenția de a deveni investitor la clubul Olimpia, însă a pus niște condiții, practic, imposibil de realizat și care miroseau oarecum a țeapă.

Printre altele, el s-ar fi oferit să plătească toate datoriile pe care le are acum Olimpia Satu Mare (în jur de 2 milioane de lei) și ”să aducă el jucători, să facă echipă frumoasă, de Liga Națională, că altfel nu merită”, cerând în schimb Primăriei și Consiliului Județean Satu Mare să renoveze urgent stadionul Olimpia (seriooos :)))))) și să majoreze finanțarea din bani publici la suma de (acuma țineți-vă bine de fotel!) 5.000.000 lei/an!!!

Bineînțeles că afacerea a picat, iar cu asta s-a spulberat și ultima speranță de salvare a Olimpiei. Deocamdată nu-i sigur nici dacă va mai intra echipa pe teren sâmbătă, la meciul de acasă cu Metaloglobus, deoarece clubul ar mai trebui să plătească datorii de aproape 4.000 de lei, cât a costat organizarea ultimului meci de acasă, altfel FRF nu-i permite încă o partidă. Da’ de unde bani?!? ;))

Tags: olimpia  faliment  gata  
1299 vizite
Distribuie pe