Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2018
Vin, 23 Feb 2018
Conducerea cântă prohodul Olimpiei Satu Mare
Veronica Hodas, Florin Răchitan  - Miercuri, 29 Noiembrie 2017

Conducerea clubului de fotbal Olimpia Satu Mare a convocat pe miercuri după-amiază o conferință de presă (probabil ultima) pentru a oferi unele lămuriri în ceea ce privește dezastrul în care se zbate acum echipa-fanion a județului, însă fără a nega ceea ce se cam știe de o vreme încoace: inevitabilul faliment.

Președintele Ștefan Merkli și contabilul clubului au precizat că declarațiile președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, despre lipsa deconturilor pentru cheltuieile făcute în acest an nu sunt în totalitate adevărate, în sensul că fostul manager Karda Attila le-ar fi depus, cu destul de mare întârziere, însă erau atât de ”bine făcute” încât Consiliul Județean le-a respins, după care facturile au fost depuse a doua oară, iar de data aceasta Consiliul Județean a respins doar o parte din decont, reprezentând sumele pe care ANAF a instituit poprire în contul bancar al clubului, pentru neplata contribuțiilor sociale pe salariile jucătorilor.

De asemenea, fostul antrenor Tibor Selymes și-a luat doar o parte din salariile ce i se cuveneau, iar pentru restul se pare că trebuie să stea ”la coadă”, alături de alți foști jucători care așteaptă de luni sau ani de zile să fie plătiți, iar din această cauză Olimpia tocmai a fost depunctată de Federația Română de Fotbal și foarte probabil i se va institui și interdicția de a mai face transferuri de jucători.

Nici o vorbă însă despre salariile halucinante ale fostului manager Karda Attila, despre care au amintit doar că, după îndelungi lupte birocratice din cauza contractului său ”beton”, clubul a reușit, în sfârșit, să scape de el în urmă cu vreo trei zile. Dar încă există toate șansele să dea în judecată clubul și să ceară despăgubiri :))))))))

În ceea ce privește eventuala tragere la răspundere a sa ori a fostului manager Dan Băbuț sau a altor persoane implicate în ultimii ani în uriașa inginerie financiară numită Olimpia Satu Mare, cei din actuala conducere au recunoscut că nu a întreprins nimeni nimic în acest sens, doar li s-au cerut niște copii xerox în timpul unor controale efectuate de instituții abilitate și... cam cu atâta au rămas ;))

Actualul președinte Ștefan Merkli a dat însă câteva detalii despre discuțiile misterioase pe care le-au purtat în ultima vreme cu omul de afaceri sătmărean Vasile Bud, care și-a arătat intenția de a deveni investitor la clubul Olimpia, însă a pus niște condiții, practic, imposibil de realizat și care miroseau oarecum a țeapă.

Printre altele, el s-ar fi oferit să plătească toate datoriile pe care le are acum Olimpia Satu Mare (în jur de 2 milioane de lei) și ”să aducă el jucători, să facă echipă frumoasă, de Liga Națională, că altfel nu merită”, cerând în schimb Primăriei și Consiliului Județean Satu Mare să renoveze urgent stadionul Olimpia (seriooos :)))))) și să majoreze finanțarea din bani publici la suma de (acuma țineți-vă bine de fotel!) 5.000.000 lei/an!!!

Bineînțeles că afacerea a picat, iar cu asta s-a spulberat și ultima speranță de salvare a Olimpiei. Deocamdată nu-i sigur nici dacă va mai intra echipa pe teren sâmbătă, la meciul de acasă cu Metaloglobus, deoarece clubul ar mai trebui să plătească datorii de aproape 4.000 de lei, cât a costat organizarea ultimului meci de acasă, altfel FRF nu-i permite încă o partidă. Da’ de unde bani?!? ;))

Tags: olimpia  faliment  gata  
1064 vizite
Distribuie pe

Judoka sătmăreni s-au întors cu medalii de la Cupa Transilvaniei
Duminica, 18 Februarie 2018
Judoka de la CSM – CS Fușule Security au participat sâmbătă, la Cluj, la Cupa Transilvaniei 2018. Competiția care a adunat la start peste 200 de sportivi a avut loc în sala de sport din parcul Babeș. Sportivii sătmăreni s-au întors...   continuare

Podium cu românce și ucrainence la Cupa Satu Mare – Memorialul ”Ecaterina Stahl” la scrimă
Sambata, 10 Februarie 2018
Alina Poloziuk din Ucraina a câștigat prima probă a competiției de scrimă rezervată cadeților, ce se desfășoară în acest week-end la Satu Mare. După 12 ore de concurs, ea a învins-o în finală pe românca...   continuare

Satu Mare este din nou capitala scrimei
Sambata, 10 Februarie 2018
Satu Mare găzduiește în acest week-end cea de-a noua ediție a Cupei Sătmarului - Memorialul ”Ecaterina Stahl” la floretă cadeți feminin, o competiție cu participare internațională, ce constituie etapă a Circuitului European de Cadeți. La turneul organizat de Federația Română de Scrimă împreună cu CSM Satu Mare și CS Satu Mare sunt prezente 79 de sportive din 11 țări.   continuare

Campionat de baschet organizat de Clubul Elevilor ALDE
Joi, 8 Februarie 2018
După succesul campionatului de fotbal de la sfârşitul anului trecut, Clubul Elevilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor organizează în 24 februarie o nouă competiţie de anvergură pentru sportivii amatori din generaţia lor, de data aceasta un campionat de baschet.   continuare

Stagiu de pregătire la Oradea pentru judoka de la CSM
Joi, 8 Februarie 2018
Judoka de la CSM Satu Mare participă în aceste zile la un stagiu de pregătire ce se desfășoară la Oradea la care participă mai multe cluburi din țară. Acest stagiu este benefic pentru sportivii noștri, dacă ținem cont că săptămâna viitoare vor participa la “Cupa Transilvaniei” la Cluj și, mai important, în 23-25 februarie va avea loc finala campionatului național U-18 la Arad.   continuare