Locale Altele
Miercuri, 20 Februarie 2019
Mie, 20 Feb 2019
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Podium cu românce și ucrainence la Cupa Satu Mare – Memorialul ”Ecaterina Stahl” la scrimă
Florin Răchitan  - Sambata, 10 Februarie 2018

Alina Poloziuk din Ucraina a câștigat prima probă a competiției de scrimă rezervată cadeților, ce se desfășoară în acest week-end la Satu Mare.

După 12 ore de concurs, ea a învins-o în finală pe românca Rebeca Cândescu, în timp ce pe locul III al podiumului s-au clasat Emilia Corbu din România și Mariya Kryvonos din Ucraina.

Medaliatele au fost premiate chiar de ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, care a asistat la competiție alături de campionul mondial la scrimă din 1973, sătmăreanul Iosif Szepessy, și liderul grupului PSD din Consiliul Local, Radu Roca.

”A fost o finală frumoasă, în care competitoarele au dat totul! Am întâlnit sportive minunate, pasionate și determinate. Scrima românească este un sport cu o frumoasă tradiție și sunt convinsă că va avea în viitor performanțe remarcabile. Le felicit pe sportivele noastre și le urez mult succes la viitoarele competiții. Am încredere că scrima românească poate renaște!” – a declarat ministrul Ioana Bran.

Turneul de la Satu Mare continuă duminică cu întrecerea masculină la care participă sportivi din România, Belarus, Bulgaria, Cehia, Franța, Japonia, Olanda, Serbia, Slovacia, Turcia și Ucraina.

Tags: castigatoare  cadeti  scrima  satu mare  
2174 vizite
Distribuie pe