Locale Altele
Marti, 25 Februarie 2020
Marti, 25 Feb 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a prezentat investițiile pentru EURO 2020
Ministerul Tineretului și Sportului  - Luni, 12 Martie 2018

La Guvernul României, vicepremierul Paul Stănescu - ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Manuela Pătrășcoiu, președintele CNI, au prezentat jurnaliștilor cele 4 stadioane care vor fi modernizate în vederea EURO 2020.

“Una dintre condițiile asumate de către Guvernul României, prin dosarul de candidatură depus la UEFA, în 2014, a fost aceea de a asigura înaintea fiecărui meci, pentru fiecare dintre cele opt echipe participante, câte o facilitate de antrenament corespunzătoare (distinctă de stadionul oficial).

În acest sens, în urma consultării cu Federația Română de Fotbal, au fost alese și agreate stadioanele STEAUA, RAPID, DINAMO și ARCUL DE TRIUMF” - a declarat vicepremierul Paul Stănescu.

La conferința organizată luni la sediul Guvernului, privind stadiul pregătirilor în vederea organizării în România a unor meciuri ale Campionatului European de Fotbal, au mai fost prezenți Ioana Bran - ministrul Tineretului și Sportului și Gheorghe Popescu - consilier onorific al premierului.

"Au trecut deja patru ani și jumătate de când UEFA ne-a încredințat onoarea de a găzdui partide ale Campionatului European de fotbal din 2020. Știm cu toții ce câștiguri și beneficii vor rezulta în afara competiției în sine pentru domenii precum turismul, cultura, imaginea României și percepția ei în Europa, dar și pentru întreaga infrastructură care va fi ridicată sau modernizată și care va rămâne Statului Român.

Mă bucur că deja lucrurile au început să se miște concret și iată că cele 4 stadioane din proiectul EURO 2020, considerate deja obiective de interes public și de importanță națională, vor beneficia de investiții făcute de Ministerul Dezvoltării prin CNI, care le vor aduce la cele mai înalte standarde”  - a spus ministrul Ioana Bran.

Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf se află în stadiile cele mai avansate, având deja alocate bugete de 301 milioane lei, respectiv 126 milioane lei, cu mențiunea că stadionul Steaua va fi demolat și reconstruit din temelii.

Tags: stadioane  campionat  european  fotbal  ioana bran  
2117 vizite
Distribuie pe
Gabi
Și nu au bani pentru salarii
2018-03-16 21:51:52