Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Gama Homoroade a câștigat Cupa României – faza pe judeţ
Cristian Tudor  - Duminica, 14 Iunie 2009

Chiar dacă Turul Micula a câștigat Liga a 4-a și va merge la barajul de promovare în eșalonul III, putem spune fără să greșim că Gama Homoroade e echipa anului în fotbalul județean.


           

Codrenii au dominat clar seria A a Ligii a 5-a și au bifat 19 victorii consecutive în campionat. Au marcat 113 goluri, iar în Cupa României au făcut spectacol și s-au calificat fără emoții în careul de ași.

Cu o medie de vârstă de 33 ani, Gama Homoroade a rezistat 120 de minute în semifinala de miercuri în fața campioanei Turul, pe care a eliminat-o la penalty-uri. Iar Gama a avut un jucător eliminat încă din minutul 4!

           

A urmat finala de sâmbătă de pe stadionul Olimpia. Adversara, o altă echipă de Liga a 4-a, Someșul Oar. „Ne vom juca șansa. Să sperăm că vom mai avea condiție fizică să mai alergăm după juniorii de la Oar încă 90 de minute” - spunea după meciul cu Micula veteranul de 40 de ani de la Homoroade, Dorel Baba.


           

Și au putut alerga...Gama Homoroade s-a închis excelent în apărare, portarul Vinț Horațiu a făcut iar minuni, iar pe contraatac, atacanții Sorin Pătcaș și Flaviu Petran au profitat de fiecare eroare a fundașilor de la Someșul și au înclinat în partea secundă balanța în favoarea echipei venite din județ.

           

În minutul 60 Sorin Pătcaș, singur în careul celor de la Someșul, îl păcălește pe portarul Miclea și obține penalty-ul din care Petran a deschis scorul. „A mușcat. Ce să-i fac? Eu n-aveam altă șansă decât să scot mingea în lateral, iar portarul m-a agățat de picior. Atât am așteptat” - a recunoscut Soso Pătcaș, atacantul de 35 de ani de la Homoroade.

           

Cei de la Oar aleargă după egalare, dar nu reușesc decât să-l facă erou pe portarul Vinț. Pe rând Heil, Mîle, Botoș sau Matei ratează incredibil din situații clare și cum ocaziile se răzbună, în ultimul minut Petran mai înscrie odată după o cursă solitară de la centrul terenului. 2-0 și cupa merge anul acesta la Homoroade!

           

Cei de la Homoroade s-au grăbit imediat după meci la nunta colegului lor de echipă, Sergiu Micle. Acesta a intat pe teren în minutul 85 - n.r. la ora 12.45 -  deși la ora 14 era programată...starea civilă. „Îi dedicăm această victorie lui Sergiu-ginerică. Ne-a scutit de o cheltuială cu banchetul, căci vom sărbători la nunta lui” - a glumit președintele-jucător Sorin Ionescu, cel care a fost nașu mare la nunta de sâmbătă.


           

Majoritatea jucătorilor din lotul celor de la Homoroade sunt trecuți de prima tinerețe fotbalistică. Antrenorii-jucători Ioan Sima și Sorin Ionescu au 36, respectiv 38 de ani. Fundașul dreapta Dorel Baba , 40 de ani, Călin David-35, Florin Chiș-36, Sorin Pătcaș-35,  iar mijlocașul Sorin Lup e considerat chiar junior la 32 de ani. Interesantă e și povestea portarului Horațiu Vinț, adus de la Dacia Supur. Acesta a jucat în teren la Supur și a fost reprofilat portar la începutul sezonului. Cât despre profesiile jucătorilor, la Homoroade joacă  doi jandarmi, asistentul veterinar din comună, șoferul Primăriei Homoroade şi un șef de serviciu la Protecția Copilului.


           

Supărare mare la finalul meciului în vestiarul celor de la Oar. „Nu ne așteptam să pierdem acest meci, mai ales că ei veneau după o semifinală epuizantă. Am făcut cel mai prost meci din acest an” -  a recunoscut președintele Someșului Oar, Zsolt Maiorciac.

           

Partida a fost arbitrată foarte bine de Szabolcs Kovacs (21 ani), fratele mai mic al divizionarului A, Istvan Kovacs. Acesta a fost ajutat la cele două margini de Mihăiță Pop și Iosif Csenteri. Observator: Torok Zoltan.

 

Gama Homoroade: Vinț- Baba, Chiș, Ionescu, David- Lup, Dragoș, Nichita, Mulcuțan- Petran, Pătcaș. Au mai intrat: Sima, Micle, Bidea și Noțigan.

 

Someșul Oar: Miclea- Sălăgean, Szanto, Rapoș, Marian- Ștef, Botoș, Heil, Horea-  Mîle, Matei. Au mai intrat: Maiorciac, Nagy Istvan Norbert, Boudi.

Tags: gama homoroade  somesul oar  cupa romaniei  
4767 vizite
Distribuie pe