Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Județul Satu Mare găzduiește un nou Rally Raid
Veronica Hodas  - Miercuri, 18 Aprilie 2018

Județul Satu Mare va găzdui un nou concurs de Rally Raid, iar miercuri, Cătălin Nicolaescu, vicepreședintele Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Domide Ovidiu,  președintele NSM Motorsport Satu Mare, Mihai Leonte, președintele comisiei de Rally Raid și Mihai Șerban, director organizatoric NSM Motorsport și Anișoara Ienășoiu, ofițerul de presă NSM au organizat o conferință de presă în care ne-au prezentat aspecte legate de această competiție.

Delegația de la FRAS a venit la Satu Mare pentru a verifica traseul și pentru a pune la punct ultimele detalii, iar conform acestora cursa de anul acesta este foarte bine pregătită. „Toate amintirile mele legate de Satu Mare sunt foarte bune. Discuția despre cursa de la Satu Mare de anul acesta a început de acum mai bine de un an. Va fi o cursă foarte bine pregătită pe care am discutat-o foarte mult timp în amănunt. Sunt foarte sigur că va fi un campionat foarte puternic.” , a menționat Mihai Leonte.

Evenimentul organizat de echipa NSM Motorsport se va desfășura în perioada 4-5 mai 2018 în județul Satu Mare, iar în cadrul acestei etape vor participa atât echipaje din țară, cât și din străinătate.  Echipa care va reprezenta orașul nostru este formată din pilotul Ovidiu Domide și copilotul Daniel Nistor.

Participanții vor concura pe drumurile forestiere din județul nostru în zona locațiilor Satu Mare, Viile Satu Mare, Homorodul de Jos, Homorodul de Mijloc, Homorodul de Sus, Medișa, Hodișa, Solduba, Cuța, Stâna, Bolda, Șandra, Socond, Sâi, Măriuș, Chilia, Poiana Codrului. Probele speciale se vor derula pe drumuri forestiere și drumuri de câmp : în zona Codrului, drumul forestier Sâi - Chilia, drumuri de camp între Homorodul de Mijloc – platoul Medișa, in formă de buclă, pe o lungime totală de circa 300 de kilometri, împreună cu etapele de legătură.

Superspeciala se va organiza vineri, 4 mai, cu plecare de la marginea orașului spre Dorolț, în direcția pădurii spre Someș, pe un traseu spectaculos cu urcări șI coborâri pe digul Someșului. Piloții vor parcurge un tur de recunoaștere, 2 manșe cronometrate pentru fiecare echipaj șI se va organiza șI un rally-taxi pentru VIP-uri, presă șI spectatori.

Organizatorii mai anunță faptul că centrul vechi va fi închis parțial și anume tronsonul din fața hotelului Dacia și cel din fața Catedralei Romano-Catolice. Aici va fi instalat parcul service unde persoanele interesate vor putea vedea echipajele participante, mașinile de competiție șI echipamentele acestora.

De asemenea, se va organiza șI o expoziție auto cu mașini noi prezentate de dealeri auto șI o expoziție de mașini retro, iar copiii vor avea parte și ei de programe speciale.

Iubitorii acestui sport care doresc să se înscrie la clasa Promo o pot face inclusiv în ziua startului până la ora 14.00. Aceștia trebuie să dețină permis de conducere, să aibă cască, mașina să fie înmatriculată cu ITP valabil, iar în timpul concursului să poarte centura de siguranță. Începătorii vor face un raliu de regularitate, cu timpi scurți,  viteza maximă impusă și cu traseu secret.

Spectatorii vor avea locuri special amenjate.

Program: 

04 mai, vineri: închiderea centrului istoric, amenajarea parcului inchis și a expozitiei auto (se va închide tronsonul din fața hotelului Dacia și în fața Catedralei Romano-Catolice, circulația fiind liberă pe partea cealaltă a parcului) sosirea concurenților, start festiv, plecare spre locația superspecialei.  

05 mai, sâmbătă: Expoziție auto, startul spre probele speciale, sosire și premierea sportivilor în Centrul vechi al orașului.

06 mai, duminică: Expoziție auto și diverse activități recreative în Centrul vechi al orașului.

 

Tags: rally raid  2018  concurs  satu mare  
2388 vizite
Distribuie pe