Locale Altele
Vineri, 25 Mai 2018
Vin, 25 Mai 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Ioana Bran a pedalat în tandem cu o tânără nevăzătoare, în Ziua Europeană pentru Viață Independentă
Ministerul Tineretului și Sportului  - Sambata, 5 Mai 2018

Sâmbătă 5 mai, pe o vreme însorită, în centrul Capitalei a fost sărbătorită Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă. O zi plină de semnificație nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci și pentru întreaga societate, în contextul conștientizării importanţei de a crea o societate incluzivă.

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) din coordonarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și organizațiile neguvernamentale partenere au marcat ziua de 5 mai prin activități sportive la care au participat persoane cu dizabilităţi, mari sportivi și reprezentanți ai instituţiilor statului.

A fost o cursă de biciclete în tandem, dar și demonstrații de tir cu arcul, tenis sau baschet, la care au participat sportivi în fotoliu rulant. Și pentru că a fost vorba și despre activitate sportivă, bineînțeles că au fost prezenți și reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, care au ținut să fie alături de colegii de la MMJS în această campanie socială.

Ministrul Ioana Bran a participat la cursa de biciclete tandem alături de o tânără nevăzătoare, Petra, de 24 de ani, care practică acest sport de aproape 4 ani.

Alături de ministrul Ioana Bran s-au mai aflat și doi mari sportivi: medaliata olimpică Diana Bulimar și multiplul campion mondial Marian Drăgulescu. Cei doi gimnaști au participat, în premieră și pentru ei, la cursa de biciclete în tandem.

Spre final, Ioana Bran și colegii ei au încercat și tirul cu arcul, apoi au asistat la întrecerile de tenis și au discutat cu sportivii care concurau din fotoliul rulant.

“Aș vrea să-i felicit pe organizatori pentru această inițiativă. Pentru persoanele cu dizabilități este un efort uriaș să practice aceste sporturi, care ne sunt greu accesibile și nouă. A fost emoționant să pedalez în tandem alături de o tânără minunată, Petra, o fată nevăzătoare, dar cu o voință extraordinară. Îi mulțumesc și colegei mele Olguța Vasilescu pentru invitație și pentru că astfel am avut ocazia să cunosc oameni minunați. Am încercat să transmitem un mesaj comun de susținere a vieții independente pentru persoanele cu dizabilităţi. Noi vom încerca mereu, prin proiectele pe care le avem și la MTS, să fim alături de această categorie de oameni cu care soarta a fost nedreaptă și sper ca ei să fie un exemplu pentru cât mai mulți oameni, de a se lupta cu dificultățile vieții și de a deveni mai puternici prin sport și mișcare” - a spus ministrul sătmărean Ioana Bran.

Tags: ziua  viata  independenta  tandem  ioana bran  
932 vizite
Distribuie pe
comentator
In ultima poza zici ca-i Xena, printesa razboinica.Laudabila actiune dar oamenii astia iar vor fi uitati de maine. Și se vor lovi de conditiile minunate oferite de aceasta tarisoara.
2018-05-06 09:37:01

Judoka sătmăreni pe podium la turneul „Cupa Satu Mare”
Duminica, 20 Mai 2018
Sâmbătă, 19 mai 2018 a avut loc la Satu Mare prima ediție a turneului internațional “Cupa Satu Mare”.   continuare

Portarul Generației de Aur, Florin Prunea, sprijină un turneu de fotbal pentru copiii sătmăreni
Miercuri, 16 Mai 2018
Asociația Județean de Fotbal, în parteneriat cu Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare au demarat un proiect unic în țară...   continuare

Pompierul Radu Pop, campion la atletism și cross
Luni, 14 Mai 2018
Pentru al patrulea an consecutiv, plt. adjutant șef Radu Pop din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei s-a întors acasă cu medalia de aur.   continuare

Rybanna Lazin, medaliată cu aur la Campionatul Național de Karate WUKF
Luni, 14 Mai 2018
Sătmăreanca Lazin Rybanna, legitimată la CSM Satu Mare a concurat, la sfârșitul săptămânii, la Campionatul Național de Karate WUKF care a avut loc la Brașov.   continuare

Judoka de la CSM Satu Mare s-au întors cu medalii de la Memorialul „Debreceni Mihaly”
Sambata, 12 Mai 2018
Judoka de la CSM Satu Mare au participat sâmbătă, în localitatea Bors, la Memorialul „Debreceni Mihaly”.   continuare