Locale Altele
Luni, 15 Octombrie 2018
Luni, 15 Oct 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Ioana Bran a pedalat īn tandem cu o tānără nevăzătoare, īn Ziua Europeană pentru Viață Independentă
Ministerul Tineretului și Sportului  - Sambata, 5 Mai 2018

Sâmbătă 5 mai, pe o vreme însorită, în centrul Capitalei a fost sărbătorită Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă. O zi plină de semnificație nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci și pentru întreaga societate, în contextul conștientizării importanţei de a crea o societate incluzivă.

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) din coordonarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și organizațiile neguvernamentale partenere au marcat ziua de 5 mai prin activități sportive la care au participat persoane cu dizabilităţi, mari sportivi și reprezentanți ai instituţiilor statului.

A fost o cursă de biciclete în tandem, dar și demonstrații de tir cu arcul, tenis sau baschet, la care au participat sportivi în fotoliu rulant. Și pentru că a fost vorba și despre activitate sportivă, bineînțeles că au fost prezenți și reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, care au ținut să fie alături de colegii de la MMJS în această campanie socială.

Ministrul Ioana Bran a participat la cursa de biciclete tandem alături de o tânără nevăzătoare, Petra, de 24 de ani, care practică acest sport de aproape 4 ani.

Alături de ministrul Ioana Bran s-au mai aflat și doi mari sportivi: medaliata olimpică Diana Bulimar și multiplul campion mondial Marian Drăgulescu. Cei doi gimnaști au participat, în premieră și pentru ei, la cursa de biciclete în tandem.

Spre final, Ioana Bran și colegii ei au încercat și tirul cu arcul, apoi au asistat la întrecerile de tenis și au discutat cu sportivii care concurau din fotoliul rulant.

“Aș vrea să-i felicit pe organizatori pentru această inițiativă. Pentru persoanele cu dizabilități este un efort uriaș să practice aceste sporturi, care ne sunt greu accesibile și nouă. A fost emoționant să pedalez în tandem alături de o tânără minunată, Petra, o fată nevăzătoare, dar cu o voință extraordinară. Îi mulțumesc și colegei mele Olguța Vasilescu pentru invitație și pentru că astfel am avut ocazia să cunosc oameni minunați. Am încercat să transmitem un mesaj comun de susținere a vieții independente pentru persoanele cu dizabilităţi. Noi vom încerca mereu, prin proiectele pe care le avem și la MTS, să fim alături de această categorie de oameni cu care soarta a fost nedreaptă și sper ca ei să fie un exemplu pentru cât mai mulți oameni, de a se lupta cu dificultățile vieții și de a deveni mai puternici prin sport și mișcare” - a spus ministrul sătmărean Ioana Bran.

Tags: ziua  viata  independenta  tandem  ioana bran  
1490 vizite
Distribuie pe
comentator
In ultima poza zici ca-i Xena, printesa razboinica.Laudabila actiune dar oamenii astia iar vor fi uitati de maine. Și se vor lovi de conditiile minunate oferite de aceasta tarisoara.
2018-05-06 09:37:01

Judoka Miguel Codreanu, campion la turneul internațional din Serbia
Luni, 15 Octombrie 2018
Judoka de la CSM Satu Mare au concurat, sāmbătă, 13 octombrie, la un turneu internațional īn Beocin, Serbia.   continuare

Cāștigătorii concursului de karting „Recordul Pistei”
Luni, 15 Octombrie 2018
Iubitorii de karting au participat duminică la un nou concurs organizat de Karting Ciuperceni, „Recordul Pistei”.   continuare

„Recordul Pistei”, duminică, la Karting Ciuperceni
Sambata, 13 Octombrie 2018
Karting Ciuperceni Satu Mare organizează un nou concurs. De această dată este vorba de Concursul „Recordul Pistei” care va avea loc duminică, 14 ocotmbrie de la ora 13.00.   continuare

Sentierri Satu Mare, vicecampioană mondială la futsal
Vineri, 12 Octombrie 2018
Īn perioada 8-12 octombrie, īn Olanda s-a desfășurat cel mai mare turneu de fotbal din lume destinat exclusiv angajaților de stat (World Police Indoor Soccer Tournament).   continuare

Many Gyenes va concura la Raliul Dakar 2019 īn șaua celui mai recent KTM 450 Rally Replica
Miercuri, 10 Octombrie 2018
Riderul sătmărean Many Gyenes īși va continua aventura īn Raliul Dakar și īn anul 2019.   continuare