Locale Altele
Miercuri, 22 August 2018
Mie, 22 Aug 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Ioana Bran a pedalat în tandem cu o tânără nevăzătoare, în Ziua Europeană pentru Viață Independentă
Ministerul Tineretului și Sportului  - Sambata, 5 Mai 2018

Sâmbătă 5 mai, pe o vreme însorită, în centrul Capitalei a fost sărbătorită Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă. O zi plină de semnificație nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci și pentru întreaga societate, în contextul conștientizării importanţei de a crea o societate incluzivă.

Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) din coordonarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale și organizațiile neguvernamentale partenere au marcat ziua de 5 mai prin activități sportive la care au participat persoane cu dizabilităţi, mari sportivi și reprezentanți ai instituţiilor statului.

A fost o cursă de biciclete în tandem, dar și demonstrații de tir cu arcul, tenis sau baschet, la care au participat sportivi în fotoliu rulant. Și pentru că a fost vorba și despre activitate sportivă, bineînțeles că au fost prezenți și reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, care au ținut să fie alături de colegii de la MMJS în această campanie socială.

Ministrul Ioana Bran a participat la cursa de biciclete tandem alături de o tânără nevăzătoare, Petra, de 24 de ani, care practică acest sport de aproape 4 ani.

Alături de ministrul Ioana Bran s-au mai aflat și doi mari sportivi: medaliata olimpică Diana Bulimar și multiplul campion mondial Marian Drăgulescu. Cei doi gimnaști au participat, în premieră și pentru ei, la cursa de biciclete în tandem.

Spre final, Ioana Bran și colegii ei au încercat și tirul cu arcul, apoi au asistat la întrecerile de tenis și au discutat cu sportivii care concurau din fotoliul rulant.

“Aș vrea să-i felicit pe organizatori pentru această inițiativă. Pentru persoanele cu dizabilități este un efort uriaș să practice aceste sporturi, care ne sunt greu accesibile și nouă. A fost emoționant să pedalez în tandem alături de o tânără minunată, Petra, o fată nevăzătoare, dar cu o voință extraordinară. Îi mulțumesc și colegei mele Olguța Vasilescu pentru invitație și pentru că astfel am avut ocazia să cunosc oameni minunați. Am încercat să transmitem un mesaj comun de susținere a vieții independente pentru persoanele cu dizabilităţi. Noi vom încerca mereu, prin proiectele pe care le avem și la MTS, să fim alături de această categorie de oameni cu care soarta a fost nedreaptă și sper ca ei să fie un exemplu pentru cât mai mulți oameni, de a se lupta cu dificultățile vieții și de a deveni mai puternici prin sport și mișcare” - a spus ministrul sătmărean Ioana Bran.

Tags: ziua  viata  independenta  tandem  ioana bran  
1433 vizite
Distribuie pe
comentator
In ultima poza zici ca-i Xena, printesa razboinica.Laudabila actiune dar oamenii astia iar vor fi uitati de maine. Și se vor lovi de conditiile minunate oferite de aceasta tarisoara.
2018-05-06 09:37:01

Darius Torok-Brândușan debutează la Riga cu o victorie
Marti, 21 August 2018
Campionatul European de șah juniori (sub 18 ani) a luat startul luni la Riga, capitala Letoniei. Darius Torok-Brândușan de la CS Voința Satu Mare a debutat cu un succes la categoria băieți 8 ani.   continuare

O zi plină de mișcare și sănătate la Polipol Mobila
Sambata, 18 August 2018
Sute localnici, dar și oaspeți sosiți din toate colțurile județului au participat sâmbătă la prima ediție Fit Day organizată de Polipol Mobila, pentru a promova sportul și viața sănătoasă. În corturile și pe platformele amenajate în curtea societății din Foieni...   continuare

Echipa de fotbal CSM – Olimpia Satu Mare și-a prezentat lotul
Marti, 14 August 2018
În această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la stadionul Olimpia – Daniel Prodan, antrenorul echipei de fotbal...   continuare

Lotul echipei de baschet s-a întărit cu cinci jucătoare
Marti, 14 August 2018
Secția de baschet a CSM Satu Mare și-a anunțat lotul pentru noul sezon competițional 2018-2019 al Ligii Naționale de baschet, în cadrul unei conferințe de presă.   continuare

Fit Day 2018 la Polipol Mobila Foieni, cu doborârea recordului Guinness la high-five-uri
Marti, 14 August 2018
Polipol Mobila organizează împreună cu colegii și colaboratorii Fit-Day 2018. Vino sâmbătă, 18 august, la sediul firmei din Foieni cu familia, prietenii, cunoștințele sau doar de curiozitate pentru a face mișcare, a afla mai multe despre...   continuare