Locale Altele
Luni, 21 Mai 2018
Luni, 21 Mai 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Portarul Generației de Aur, Florin Prunea, sprijină un turneu de fotbal pentru copiii sătmăreni
Veronica Hodas  - Miercuri, 16 Mai 2018

Asociația Județean de Fotbal, în parteneriat cu Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare au demarat un proiect unic în țară prin care doresc să-i inițieze pe copiii din ciclul primar și gimnazial să facă mișcare pentru că sportul înseamnă sănătate.

În cadrul unei conferințe de presă susținută de inspectorul școlar general, Călin Durla, președintele AJF Ștefan Silaghi, inspectorul școlar Mihai Sabou și invitații de onoare, Florin Prunea și Cristian Bălaj am aflat faptul că se va organiza un turneu de fotbal pentru elevii din ciclul primar și gimnazial.

„Inspectoratul Școlar este o instituție care promovează mișcarea pentru că este foarte important să avem copiii, în primul rând sănătoși și în acest sens noi astăzi demarăm un parteneriat cu AJF în care dorim să revigorăm mișcarea legată de jocul de fotbal.”, a declarat Călin Durla.

Așadar se va pune mult accent pe copiii și juniorii care iubesc fotbalul deoarece de jos se construiește o piramidă și tocmai de aceea sunt invitate toate echipele școlilor din județ să participe la acest proiect. Acestea vor participa la un turneu organizat în patru zone metodice: Carei – Tășnad, Negrești Oaș- Turț – Tarna Mare – Livada, mal drept Someș șI mal stâng Someș.

În perioada 4-14 iunie se va organiza o simulare a acestui turneu, urmând ca turneul propriu zis să se desfășoare în perioada 15 septembrie – 10 octombrie. Echipele participante vor primi cadouri, iar câștigătoarele vor juca turneul final la Satu Mare. La finală vor fi invitați și foști jucători ai generației de aur.

Rreprezenantul Generației de Aur Florin Prunea și Cristi Balaj arbitru FIFA și consilier în cadrul Ministerului Educației, Tineretului și Sportului i-au felicitat pe organizatori pentru această inițiativă și au promis că vor sprijini acest proiect.


„Vă felicit pentru proiectul care eu sunt convins că va avea succes și va fi preluat de foarte multă lume. Colegii mei sunt alături și vor fi alături cum vor putea și în ceea ce privește financiar. Așteptăm doar un semnal. Noi mai facem niște meciuri împreună și poate venim și mai facem și aici un joc să mai revigorăm puțin că ne e dor la toți și de Olimpia. Din păcate nu mai există. Aici este un oraș pentru care respira fotbal înainte și a dat fotbalul românesc numai talente. L-a dat și pe fratele nostru Didi Prodan, Dumnezeu să-l ierte! La noi piramida este pusă invers. Nu se vorbește deloc de copii și juniori, de fotbalul de bază, AJF, Liga 3, Liga 2. Toată lumea vorbește doar de Liga 1 unde nu sunt probleme, iar problemele pornesc de aici de la bază. De aici trebuie să ne ocupăm de muncă. Vom face tot ce depinde de noi, chiar dacă nu am câștigat acele alegeri. Vom rămâne o voce puternică în fotbalul românesc. De câte ori va fi nevoie vom taxa deparapajele actualei conduceri a FRF și vom fi alături de fotbalul românesc plecând de aici de la bază”, a declarat Florin Prunilă.

Tags: isj  ajf  florin prunea  turneu  proiect  copii  fotbal  
358 vizite
Distribuie pe

Judoka sătmăreni pe podium la turneul „Cupa Satu Mare”
Duminica, 20 Mai 2018
Sâmbătă, 19 mai 2018 a avut loc la Satu Mare prima ediție a turneului internațional “Cupa Satu Mare”.   continuare

Pompierul Radu Pop, campion la atletism și cross
Luni, 14 Mai 2018
Pentru al patrulea an consecutiv, plt. adjutant șef Radu Pop din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei s-a întors acasă cu medalia de aur.   continuare

Rybanna Lazin, medaliată cu aur la Campionatul Național de Karate WUKF
Luni, 14 Mai 2018
Sătmăreanca Lazin Rybanna, legitimată la CSM Satu Mare a concurat, la sfârșitul săptămânii, la Campionatul Național de Karate WUKF care a avut loc la Brașov.   continuare

Judoka de la CSM Satu Mare s-au întors cu medalii de la Memorialul „Debreceni Mihaly”
Sambata, 12 Mai 2018
Judoka de la CSM Satu Mare au participat sâmbătă, în localitatea Bors, la Memorialul „Debreceni Mihaly”.   continuare

Ziua Bunei Vecinătăți Romano-Ucrainiene, ediția a IV-a
Sambata, 12 Mai 2018
Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a participat sâmbătă la Ziua Bunei Vecinătăți Româno-Ucrainene, la Sighetu Marmației. Evenimentul se află la a IV-a ediție.   continuare