Locale Altele
Luni, 18 Iunie 2018
Luni, 18 Iun 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran la reuniunea informală a miniștrilor de sport din UE
Ministerul Tineretului și Sportului  - Vineri, 1 Iunie 2018

Condusă de ministrul și deputat PSD de Satu Mare, Ioana Bran, delegația Ministerului Tineretului și Sportului care se află la Paris a avut două zile pline de acțiuni și evenimente fructuoase.

Joi, la Stade de France a avut loc Reuniunea Informală a miniștrilor de sport din țările membre ale Uniunii Europene. Conduse de fosta scrimeră Laura Flessel, în calitatea sa de ministru al sportului din Franța, lucrările s-au desfășurat în prezența ministrului Krasen Kralev din Bulgaria, țară care deține președinția Consiliului UE, a Comisarului European pentru sport Tibor Navracsics, a președintelui Comitetelor Olimpice din Europa, Janez Kocijancic, și a multor miniștri din Franța și UE.

Printre multe alte teme, s-a discutat îndelung despre atribuirea unei dimensiuni europene Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care, așa cum au spus gazdele, „nu aparțin Parisului, nici Franței, ci întregului continent”. Și astfel acestea ar contribui la promovarea patrimoniului cultural, social și istoric al întregii Europe, dar și a educației prin sport prin participarea activă a cetățenilor europeni.

O altă temă importantă a fost valorificarea Uniunii Europene ca spațiu comun de găzduire de evenimente sportive majore. În acest sens, cei prezenți au discutat despre cum poate UE să atragă asemenea evenimente , despre cum pot deveni evenimentele sportive și un punct de atracție turistică și, nu în ultimul rând, cum poate profita UE de unitatea teritorială pentru a propune candidaturi transnaționale. Astfel, un eveniment major organizat de mai multe țări ar crește atractivitatea și valoarea acestora.

Ministrul Ioana Bran a luat cuvântul în cadrul reuniunii și a subliniat că poziția României este de susținere a acestor idei, iar la final a fost semnată o declarație comună de către miniștrii europeni prezenți.

„Toate aceste evenimente sportive găzduite în urma unor eforturi comune europene lasă fiecărei țări în parte o importantă infrastructură, care apoi va fi folosită la dezvoltarea sportului. Mă bucur că țările membre UE sprijină această idee de a da o dimensiune europeană Jocurilor Olipice de la Paris 2024, pentru că va fi o oportunitate unică să fie celebrată unitatea UE și să fie transmise valorile comune ale Uniunii, iar toate țările membre vor avea de câștigat pe multiple planuri” - este de părere ministrul Ioana Bran.

Reprezentanții MTS au mai fost prezenți la Paris și la ședința în care au fost prezentate pregătirile pentru JO de la Paris 2024, dar și la o vizită a uriașei arene de 81.000 de locuri, Stade de France, care a găzduit și meciul Franța – România din deschiderea EURO 2016.

De asemenea, ministrul Ioana Bran a avut discuții și cu omologul său francez, Laura Flessel, și a fost prezent și la arenele de tenis unde se află în plină desfășurare turneul Grand Slam de la Roland Garros.

„Am felicitat-o pe doamna ministru Flessel pentru inițiativa acestei reuniuni extrem de utile și m-am bucurat să aud că vorbește așa de frumos despre România și că are prieteni români, precum campionii olimpici Loredana Dinu sau Mihai Covaliu. În măsura în care mi-a permis programul aglomerat al scurtei vizite la Paris, am asistat și la meciuri de tenis la Roland Garros, am avut chiar bucuria de a fi prezentă la victoria de miercuri a Soranei Cârstea și le felicit și pe celelalte jucătoare din România pentru evoluțiile bune de pe zgura de la Roland Garros. A fost și o emoție specială când m-am aflat pe arena unde, în anii 70, foștii mari jucători Virginia Ruzici, Ion Țiriac sau Ilie Năstase au cucerit valorosul trofeu” - a mai spus Ioana Bran.

Tags: reuniune  ministri  sport  paris  ioana bran  
862 vizite
Distribuie pe

Judoka Sebastian Coț, medalie de bronz la Campionatul Balcanic de juniori U-21
Luni, 18 Iunie 2018
În perioada 15-17 iunie a avut loc la Sibiu Campionatul Balcanic de juniori U-21.   continuare

Rybanna Lazin, dublă campioană mondială la kumite echipe sanbon și sanbon rotativ
Vineri, 15 Iunie 2018
Karatistele legitimate la CSM Satu Mare și componente ale lotului național, Rybanna Lazin și Daiana Vancsa concurează în perioada 14-17 iunie la cea de-a VII-a ediție a Campionatului Mondial de Karate WUKF.   continuare

Tour de Tur CBA 2018 a atins din nou recorduri!
Joi, 14 Iunie 2018
Numărul participanților la ediția a XIII.-lea al competiției cicliste și de alergare (începând de anul acesta!) Tour de Tur a trecut de 300! La fel ca în anii precedențI, locul de desfășurare al ediției au reprezentat Depresiunea și Dealurile Oașului, precum și Câmpia Turului.   continuare

Legenda Olimpiei, Tibi Csik, va antrena echipa de fotbal din Csenger
Joi, 14 Iunie 2018
Unul dintre componenții marii echipe a Olimpiei din urmă cu două decenii, Tiberiu Csik, va antrena în următorul sezon competițional echipa din orășelul Csenger.   continuare

Cros Olimpic pentru elevi, la Carei
Marti, 12 Iunie 2018
Într-o ambianță deosebită, miercuri la Carei, în Parcul Dendrologic, a avut loc Crosul Olimpic - ediția 2018, eveniment la care au participat peste 250 de tineri din județul Satu Mare, încurajați de zeci de părinți, bunici, colegi și profesori.   continuare