Locale Altele
Luni, 20 August 2018
Luni, 20 Aug 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran la reuniunea informală a miniștrilor de sport din UE
Ministerul Tineretului și Sportului  - Vineri, 1 Iunie 2018

Condusă de ministrul și deputat PSD de Satu Mare, Ioana Bran, delegația Ministerului Tineretului și Sportului care se află la Paris a avut două zile pline de acțiuni și evenimente fructuoase.

Joi, la Stade de France a avut loc Reuniunea Informală a miniștrilor de sport din țările membre ale Uniunii Europene. Conduse de fosta scrimeră Laura Flessel, în calitatea sa de ministru al sportului din Franța, lucrările s-au desfășurat în prezența ministrului Krasen Kralev din Bulgaria, țară care deține președinția Consiliului UE, a Comisarului European pentru sport Tibor Navracsics, a președintelui Comitetelor Olimpice din Europa, Janez Kocijancic, și a multor miniștri din Franța și UE.

Printre multe alte teme, s-a discutat îndelung despre atribuirea unei dimensiuni europene Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, care, așa cum au spus gazdele, „nu aparțin Parisului, nici Franței, ci întregului continent”. Și astfel acestea ar contribui la promovarea patrimoniului cultural, social și istoric al întregii Europe, dar și a educației prin sport prin participarea activă a cetățenilor europeni.

O altă temă importantă a fost valorificarea Uniunii Europene ca spațiu comun de găzduire de evenimente sportive majore. În acest sens, cei prezenți au discutat despre cum poate UE să atragă asemenea evenimente , despre cum pot deveni evenimentele sportive și un punct de atracție turistică și, nu în ultimul rând, cum poate profita UE de unitatea teritorială pentru a propune candidaturi transnaționale. Astfel, un eveniment major organizat de mai multe țări ar crește atractivitatea și valoarea acestora.

Ministrul Ioana Bran a luat cuvântul în cadrul reuniunii și a subliniat că poziția României este de susținere a acestor idei, iar la final a fost semnată o declarație comună de către miniștrii europeni prezenți.

„Toate aceste evenimente sportive găzduite în urma unor eforturi comune europene lasă fiecărei țări în parte o importantă infrastructură, care apoi va fi folosită la dezvoltarea sportului. Mă bucur că țările membre UE sprijină această idee de a da o dimensiune europeană Jocurilor Olipice de la Paris 2024, pentru că va fi o oportunitate unică să fie celebrată unitatea UE și să fie transmise valorile comune ale Uniunii, iar toate țările membre vor avea de câștigat pe multiple planuri” - este de părere ministrul Ioana Bran.

Reprezentanții MTS au mai fost prezenți la Paris și la ședința în care au fost prezentate pregătirile pentru JO de la Paris 2024, dar și la o vizită a uriașei arene de 81.000 de locuri, Stade de France, care a găzduit și meciul Franța – România din deschiderea EURO 2016.

De asemenea, ministrul Ioana Bran a avut discuții și cu omologul său francez, Laura Flessel, și a fost prezent și la arenele de tenis unde se află în plină desfășurare turneul Grand Slam de la Roland Garros.

„Am felicitat-o pe doamna ministru Flessel pentru inițiativa acestei reuniuni extrem de utile și m-am bucurat să aud că vorbește așa de frumos despre România și că are prieteni români, precum campionii olimpici Loredana Dinu sau Mihai Covaliu. În măsura în care mi-a permis programul aglomerat al scurtei vizite la Paris, am asistat și la meciuri de tenis la Roland Garros, am avut chiar bucuria de a fi prezentă la victoria de miercuri a Soranei Cârstea și le felicit și pe celelalte jucătoare din România pentru evoluțiile bune de pe zgura de la Roland Garros. A fost și o emoție specială când m-am aflat pe arena unde, în anii 70, foștii mari jucători Virginia Ruzici, Ion Țiriac sau Ilie Năstase au cucerit valorosul trofeu” - a mai spus Ioana Bran.

Tags: reuniune  ministri  sport  paris  ioana bran  
1332 vizite
Distribuie pe

O zi plină de mișcare și sănătate la Polipol Mobila
Sambata, 18 August 2018
Sute localnici, dar și oaspeți sosiți din toate colțurile județului au participat sâmbătă la prima ediție Fit Day organizată de Polipol Mobila, pentru a promova sportul și viața sănătoasă. În corturile și pe platformele amenajate în curtea societății din Foieni...   continuare

Echipa de fotbal CSM – Olimpia Satu Mare și-a prezentat lotul
Marti, 14 August 2018
În această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la stadionul Olimpia – Daniel Prodan, antrenorul echipei de fotbal...   continuare

Lotul echipei de baschet s-a întărit cu cinci jucătoare
Marti, 14 August 2018
Secția de baschet a CSM Satu Mare și-a anunțat lotul pentru noul sezon competițional 2018-2019 al Ligii Naționale de baschet, în cadrul unei conferințe de presă.   continuare

Fit Day 2018 la Polipol Mobila Foieni, cu doborârea recordului Guinness la high-five-uri
Marti, 14 August 2018
Polipol Mobila organizează împreună cu colegii și colaboratorii Fit-Day 2018. Vino sâmbătă, 18 august, la sediul firmei din Foieni cu familia, prietenii, cunoștințele sau doar de curiozitate pentru a face mișcare, a afla mai multe despre...   continuare

Bilanț pozitiv pentru sătmăreanca Ioana Bran în prima jumătate de an la conducerea Ministerului Tineretului și Sportului
Miercuri, 1 August 2018
Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, și-a prezentat miercuri raportul de activitate.   continuare