Locale Altele
Miercuri, 22 August 2018
Mie, 22 Aug 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bani mai mulți pentru sportivi și antrenori, de la Ministerul Tineretului și Sportului
Ministerul Tineretului și Sportului  - Marti, 24 Iulie 2018

Mai multe vești bune pentru lumea sportului! În ședința de Guvern de marți, Executivul a aprobat nu mai puțin de 4 Hotărâri de Guvern propuse de Ministerul Tineretului și Sportului, și cu implicații directe și pozitive asupra sportului:

1. În primul rând, Executivul a aprobat modificările aduse la HG 1447 / 2007.

Avându-se în vedere adoptarea de către Parlamentul României a Legii nr. 90/2018 privind aprobarea OUG nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, se impuneau aceste modificări, privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă.

Hotărârea de Guvern 1447/2007 reglementează categoriile de cheltuieli specifice activităţii sportive, premii şi recompense financiare care pot fi acordate sportivilor de performaţă şi înaltă performanţă, antrenorilor şi celorlalţi particianţi la activitatea sportivă.

Conform noilor modificări, s-a introdus grila de criterii pe baza cărora se va putea stabili cuantumul veniturilor ce pot fi acordate sportivilor de performanţă, antrenorilor precum şi colectivelor tehnice. Pentru Contractele de Activitate Sportivă au fost stabilite și criteriile de aplicare și cuantumurile exacte.

De asemenea, au fost majorate substanțial și premierile pentru competițiile sportive, nu numai cele organizate de MTS și COSR, ci și de alte ministere, cum ar fi MAPN sau MAI.

O altă categorie majorată a fost cea a primelor și indemnizațiilor olimpice prin care Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi va recompensa pe sportivi, antrenori și pe ceilalți lucrători din domeniu.

Cheltuielile prevăzute de noul act normativ vor genera venituri mai mari pentru sportivii cu rezultate la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale.

Toate aceste modificări au fost stabilite în urma unor consultări cu numeroase instituții, precum COSR, MAI, MAPN, federații sportive, cluburi sportive și direcții județene.

2. Guvernul a aprobat astăzi și Hotărârea de Guvern pentru trecerea Stadionului Gheorghe Hagi din Constanța, aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului - DJST Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa. Astfel, Municipiul Constanța, prin Consiliul Local la Municipiului Constanța, se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor MTS, precum şi unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. În același timp, se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul şi să-l menţină la standardele de calitate necesare.

3. De asemenea, prin alte două HG, Executivul a aprobat acordarea cetățeniei române sportivilor ruși Zurab Kapraev și Nikolai Okhlopkov, doi dintre cei mai buni luptători la nivel mondial. Aceștia vor fi integrați imediat în pregătirile lotului național de lupte și sunt cotați cu șanse considerabile pentru obținerea unor medalii olimpice la JO de la Tokyo 2020.

„Sunt extrem de mulțumită că astăzi au fost aprobate patru Hotărâri de Guvern care sunt adresate sportului. Este o dovadă a importanței pe care actuala guvernare o acordă acestui domeniu, care este printre cei mai buni ambasadori pe care România îi are la nivel mondial și țin să mulțumesc Premierului și colegilor mei din Guvern pentru acest suport.

Modificările la HG 1447 vor aduce sportivilor, antrenorilor și celorlalți lucrători din sport prime, premieri și recompense mult superioare nivelului de până acum, care vor constitui, sperăm, atât o răsplată meritată pentru eforturile lor cât și o motivare suplimentară.

Trecerea Stadionului Hagi din Constanța la Primărie va facilita investițiile de care această bază are atâta nevoie și redarea arenei către activitatea sportivă la standarde optime performanței.

Cât despre acordarea cetățeniei române celor doi sportivi ruși, doresc să le spun bun venit în lotul nostru național și abia aștept să-i vedem la prima lor competiție majoră concurând pentru România, și anume la Campionatele Mondiale U23 din luna noiembrie chiar la București” - a spus ministrul Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare.

Tags: bani  premii  sportivi  antrenori  
1270 vizite
Distribuie pe

Darius Torok-Brândușan debutează la Riga cu o victorie
Marti, 21 August 2018
Campionatul European de șah juniori (sub 18 ani) a luat startul luni la Riga, capitala Letoniei. Darius Torok-Brândușan de la CS Voința Satu Mare a debutat cu un succes la categoria băieți 8 ani.   continuare

O zi plină de mișcare și sănătate la Polipol Mobila
Sambata, 18 August 2018
Sute localnici, dar și oaspeți sosiți din toate colțurile județului au participat sâmbătă la prima ediție Fit Day organizată de Polipol Mobila, pentru a promova sportul și viața sănătoasă. În corturile și pe platformele amenajate în curtea societății din Foieni...   continuare

Echipa de fotbal CSM – Olimpia Satu Mare și-a prezentat lotul
Marti, 14 August 2018
În această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la stadionul Olimpia – Daniel Prodan, antrenorul echipei de fotbal...   continuare

Lotul echipei de baschet s-a întărit cu cinci jucătoare
Marti, 14 August 2018
Secția de baschet a CSM Satu Mare și-a anunțat lotul pentru noul sezon competițional 2018-2019 al Ligii Naționale de baschet, în cadrul unei conferințe de presă.   continuare

Fit Day 2018 la Polipol Mobila Foieni, cu doborârea recordului Guinness la high-five-uri
Marti, 14 August 2018
Polipol Mobila organizează împreună cu colegii și colaboratorii Fit-Day 2018. Vino sâmbătă, 18 august, la sediul firmei din Foieni cu familia, prietenii, cunoștințele sau doar de curiozitate pentru a face mișcare, a afla mai multe despre...   continuare