Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Bilanț pozitiv pentru sătmăreanca Ioana Bran în prima jumătate de an la conducerea Ministerului Tineretului și Sportului
Florin Răchitan  - Miercuri, 1 August 2018

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, și-a prezentat miercuri raportul de activitate pentru primele 6 luni de la preluarea mandatului, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul ministerului.

Conform bilanţului, ministerul a alocat mai mulți bani și mai multe resurse, în comparație cu anii anteriori, atât în domeniul Tineret, cât și pentru susținerea sportivilor și a performanțelor acestora.  

Printre realizările din domeniul Tineret, Ioana Bran a amintit programul de înfiinţare a centrelor comunitare de tineret, concursul local de proiecte de tineret - pentru care a alocat 2,7 milioane de lei - sau proiectul naţional de tabere „Solidaritatea”, adresat tinerilor proveniţi din familii afectate de calamităţi naturale.

Mai mult de 4.400 de copii și tineri din toată țara au participat la taberele organizate de Ministerul Tineretului și Sportului, între acestea numărându-se și trei tabere inedite, cu tema ”Tineri împotriva corupției”, organizate în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție.

De asemenea, a fost suplimentat cu 1.000 numărul locurilor pentru copiii din Diaspora participanți la taberele ”Arc”, organizate împreună cu Ministerul Românilor de Pretutindeni cu scopul mijlocirii contactului între etnicii români din diferite țări, dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română și aprofundarea cunoștințelor de cultură și civilizație românească.

După o perioadă de consultări și acumulare de informații actualizate, MTS pregătește acum un portal online care va cuprinde informații utile pentru tineri, pe categorii de vârstă: oferta educațională, locuri de muncă, oferta de formare continuă, posibilități de finanțare, obiective și informații culturale.

În ceea ce privește domeniul Sport, au fost demarate investiții importante în vederea înființării, după două decenii în care nu s-a mai făcut nimic în acest sens, a două Complexuri Sportive Naționale (unul la Baia Mare, celălalt la București), dar și a construirii unui număr de 400 de baze sportive în orașele și comunele României, cu dimesiuni mici, medii sau mari, distribuite uniform la nivel național, în funcție de infrastructura existentă, precum și de potențialul de dezvoltare al activităților sportive la nivelul copiilor, juniorilor și tinerilor.

Demersul este parte a obligațiilor asumate de România prin dosarul de candidatură pentru organizarea meciurilor campionatului de fotbal EURO 2020, un program prioritar pentru ministerul condus de sătmăreanca Ioana Bran.

Bani mai mulți vor fi alocați sportivilor și antrenorilor prin actualizarea normelor financiare pentru activitatea sportivă, fiind majorate substanțial atât primele și indemnizațiile olimpice, cât și valoarea premiilor obținute de sportivi în competiții organizate și de alte ministere, precum MAI sau MAPN.

În ultima jumătate de an au fost întocmite 68 de referate pentru premierea performanțelor deosebite obținute în competițiile sportive internaționale. Valoarea acestora este de peste 20 milioane de lei, adică mai mult decât în întregul an anterior, deblocându-se astfel și premieri sportive neonorate de MTS din perioada 2015-2017.

Tags: bilant  ministru  tineret  sport  ioana bran  
2951 vizite
Distribuie pe