Locale Altele
Sambata, 17 Noiembrie 2018
Sam, 17 Nov 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Darius Torok-Brândușan obține un nou succes la Riga!
Clubul Voința Satu Mare  - Vineri, 24 August 2018

Campionatul European de șah sub 18 ani se află în plină desfășurare la Riga, capitala Letoniei.

Un oraș cu o densitate impresionantă de 2.367 locuitori pe kilometru pătrat, iar în zona în care se desfășoară acest eveniment major este cu siguranță mai mare cu peste 1.000 de sportivi participanți din 48 de națiuni europene. La care se mai adaugă antrenorii, părinții, oficialii, psihologii etc.

Dar lucrurile interesante și care ne implică în mod direct se leagă de Darius Torok-Brândușan de la CS Voința Satu Mare.

După primele patru runde sătmăreanul a obținut 2,5 puncte la categoria Open 8 ani. În runda a treia a pierdut cu turcul Durucay Uygar, iar joi, în runda a patra, s-a impus cu englezul Shearsby Jude. Darius are până acum două victorii, o remiză și o înfrângere fiind pe locul 24 din totalul de 77 de șahiști.

Sâmbătă, la jumătatea campionatului, este programată o zi liberă după care se vor desfășura ultimele runde ale turneului.

Apropo de ziua de odihnă, organizatorii le asigură participanților excursii la Akvaparks, la Grădina Zoologică din Riga, în stațiunea Jurmala aflată la Marea Baltică, la 23 kilometri de Riga, ori o simplă vizită în Orașul Vechi (Centrul Vechi).

Joi a început la Riga și un curs de antrenori care este susținut de marele maestru Adrian Mikhalchishin, acesta fiind și președintele Comisiei de antrenori FIDE.

În urma acestui curs, participanții pot obține titluri FIDE precum: FIDE trainer, FIDE instructor, National instructor, Developmental instructor.

Din România avem doi participanți. Este vorba de Ciprian-Sorin Muntean, antrenorul lui Darius Torok-Brândușan, și de Alin-Vivian Câmpeanu (Arad).

Darius Torok-Brândușan este pregătit la CS Voința Satu Mare de maestrul FIDE Ciprian Muntean. S-a calificat la Europeanul de la Riga după ce a devenit campionul României în luna aprilie la șah clasic 8 ani.

1664 vizite
Distribuie pe

Black Friday și la Karting Ciuperceni Satu Mare
Joi, 15 Noiembrie 2018
Dacă Black Friday este cea mai importantă zi din an, la Karting Ciuperceni Satu Mare „fenomenul” ține patru zile. Cei care vor ajunge pe pista de la Ciuperceni în perioada 15-18 noiembrie 2018...   continuare

România - 100 Satu Mare, turneu de șah rapid în anul Centenarului
Joi, 15 Noiembrie 2018
„România - 100 Satu Mare” este viitorul turneu de șah major pe care orașul nostru îl va găzdui. După cum îi spune și numele, evenimentul sportiv vine să marcheze Centenarul Marii Uniri.   continuare

Sportivul-jandarm Valentin Sachelaru concurează la Gala Mix Kombat 4 de la Bistrița
Marti, 13 Noiembrie 2018
Clubul Sportiv „Profesional Fight Gym” din Bistrița-Năsăud organizează, sâmbătă, de la ora 19.00, Gala Mix Kombat 4 la care vor participa 24 de luptători din cinci țări: Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și România.   continuare

Concursul Județean Interșcolar de Înot, la a VI-a ediție
Joi, 8 Noiembrie 2018
Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, cu începere de la ora 9.30, la piscina din cadrul Complexului Select Satu Mare (str. Gellert Sandor, nr. 2) se va desfășura ediția a VI-a a Concursului Județean Interșcolar de Înot.   continuare

Pregătiri pentru găzduirea meciurilor EURO 2020
Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, s-a întâlnit marți după-amiază cu Guillaume Poisson, șeful coordonării orașelor gazdă pentru EURO 2020.   continuare