Locale Altele
Miercuri, 17 Iulie 2019
Mie, 17 Iul 2019
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Darius Torok-Brândușan obține un nou succes la Riga!
Clubul Voința Satu Mare  - Vineri, 24 August 2018

Campionatul European de șah sub 18 ani se află în plină desfășurare la Riga, capitala Letoniei.

Un oraș cu o densitate impresionantă de 2.367 locuitori pe kilometru pătrat, iar în zona în care se desfășoară acest eveniment major este cu siguranță mai mare cu peste 1.000 de sportivi participanți din 48 de națiuni europene. La care se mai adaugă antrenorii, părinții, oficialii, psihologii etc.

Dar lucrurile interesante și care ne implică în mod direct se leagă de Darius Torok-Brândușan de la CS Voința Satu Mare.

După primele patru runde sătmăreanul a obținut 2,5 puncte la categoria Open 8 ani. În runda a treia a pierdut cu turcul Durucay Uygar, iar joi, în runda a patra, s-a impus cu englezul Shearsby Jude. Darius are până acum două victorii, o remiză și o înfrângere fiind pe locul 24 din totalul de 77 de șahiști.

Sâmbătă, la jumătatea campionatului, este programată o zi liberă după care se vor desfășura ultimele runde ale turneului.

Apropo de ziua de odihnă, organizatorii le asigură participanților excursii la Akvaparks, la Grădina Zoologică din Riga, în stațiunea Jurmala aflată la Marea Baltică, la 23 kilometri de Riga, ori o simplă vizită în Orașul Vechi (Centrul Vechi).

Joi a început la Riga și un curs de antrenori care este susținut de marele maestru Adrian Mikhalchishin, acesta fiind și președintele Comisiei de antrenori FIDE.

În urma acestui curs, participanții pot obține titluri FIDE precum: FIDE trainer, FIDE instructor, National instructor, Developmental instructor.

Din România avem doi participanți. Este vorba de Ciprian-Sorin Muntean, antrenorul lui Darius Torok-Brândușan, și de Alin-Vivian Câmpeanu (Arad).

Darius Torok-Brândușan este pregătit la CS Voința Satu Mare de maestrul FIDE Ciprian Muntean. S-a calificat la Europeanul de la Riga după ce a devenit campionul României în luna aprilie la șah clasic 8 ani.

1753 vizite
Distribuie pe