Locale Altele
Miercuri, 26 Septembrie 2018
Mie, 26 Sept 2018
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Darius Torok-Brândușan obține un nou succes la Riga!
Clubul Voința Satu Mare  - Vineri, 24 August 2018

Campionatul European de șah sub 18 ani se află în plină desfășurare la Riga, capitala Letoniei.

Un oraș cu o densitate impresionantă de 2.367 locuitori pe kilometru pătrat, iar în zona în care se desfășoară acest eveniment major este cu siguranță mai mare cu peste 1.000 de sportivi participanți din 48 de națiuni europene. La care se mai adaugă antrenorii, părinții, oficialii, psihologii etc.

Dar lucrurile interesante și care ne implică în mod direct se leagă de Darius Torok-Brândușan de la CS Voința Satu Mare.

După primele patru runde sătmăreanul a obținut 2,5 puncte la categoria Open 8 ani. În runda a treia a pierdut cu turcul Durucay Uygar, iar joi, în runda a patra, s-a impus cu englezul Shearsby Jude. Darius are până acum două victorii, o remiză și o înfrângere fiind pe locul 24 din totalul de 77 de șahiști.

Sâmbătă, la jumătatea campionatului, este programată o zi liberă după care se vor desfășura ultimele runde ale turneului.

Apropo de ziua de odihnă, organizatorii le asigură participanților excursii la Akvaparks, la Grădina Zoologică din Riga, în stațiunea Jurmala aflată la Marea Baltică, la 23 kilometri de Riga, ori o simplă vizită în Orașul Vechi (Centrul Vechi).

Joi a început la Riga și un curs de antrenori care este susținut de marele maestru Adrian Mikhalchishin, acesta fiind și președintele Comisiei de antrenori FIDE.

În urma acestui curs, participanții pot obține titluri FIDE precum: FIDE trainer, FIDE instructor, National instructor, Developmental instructor.

Din România avem doi participanți. Este vorba de Ciprian-Sorin Muntean, antrenorul lui Darius Torok-Brândușan, și de Alin-Vivian Câmpeanu (Arad).

Darius Torok-Brândușan este pregătit la CS Voința Satu Mare de maestrul FIDE Ciprian Muntean. S-a calificat la Europeanul de la Riga după ce a devenit campionul României în luna aprilie la șah clasic 8 ani.

1378 vizite
Distribuie pe

Nadia Comăneci la reinaugurarea unei săli de gimnastică
Miercuri, 19 Septembrie 2018
Sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Național Lia Manoliu și-a schimbat miercuri denumirea în „Sala Nicolae Vieru”...   continuare

Super-concurs de Streetball 3x3 la Aushopping Satu Mare
Marti, 18 Septembrie 2018
Pentru prima dată în Satu Mare, o competiție de Streetball 3x3 va încinge atmosfera din parcarea Centrului Comercial Aushopping. În perioada 22 – 23 septembrie, aici se vor întrece pasionații de baschet.   continuare

GM Andrei Istrățescu este noul campion al Cupei Tășnad!
Luni, 17 Septembrie 2018
Cupa Orașului Tășnad la șah a ajuns duminică la final. Ediția cu numărul 6 a strâns în orașul sătmărean 37 de șahiști din cinci țări precum România, Ungaria, Ucraina, Franța și Republica Moldova. Șahiști valoroși, printre ei trei mari maeștri și opt maeștri internaționali.   continuare

GM Aczel Gergely este fruntaș la Cupa Orașului Tășnad, după patru runde
Vineri, 14 Septembrie 2018
Orașul Tășnad găzduiește în această perioadă ediția cu numărul 6 a Cupei Orașului Tășnad. Un turneu internațional care nu strânge mulți șahiști, dar care se laudă cu valoarea lor.   continuare

Canotorul Ioan Șnep, vicecampion olimpic, a devenit cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș
Duminica, 9 Septembrie 2018
Conducerea Primăriei Negrești-Oaș a profitat de prilejul oferit de concertul susținut sâmbătă seara...   continuare