Locale Altele
Marti, 17 Septembrie 2019
Marti, 17 Sept 2019
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmărenii de la Ministerul Sportului aduc la Satu Mare Centrul Olimpic de Box
Florin Răchitan  - Marti, 20 Noiembrie 2018

Unul dintre ultimele documente semnate de sătmăreanca Ioana Bran  la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, înainte de a-şi preda mandatul colegului său de partid Bogdan Matei, se referă la înfiinţarea Centrului Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor la box masculin.

Meritul principal îl are consilierul ministrului, sătmăreanul Florin Mulcuţan, care a fost unul dintre iniţiatorii proiectului început încă în urmă cu trei ani, el susţinând acest demers prin toate etapele prin care a trecut în tot acest timp, până a primit unda verde de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la începutul lunii septembrie în acest an.

Toate detaliile fiind puse la punct şi procedurile birocratice definitivate, documentul privind înfiinţarea oficială a Centrului Olimpic de Box la Satu Mare a fost semnat marţi de ministrul Ioana Bran, alături de preşedintele Comitetului Olimpic, Mihai Covaliu, şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea.

În centrul de la Satu Mare se vor pregăti pentru Jocurile Olimpice pugiliştii cei mai buni, selectaţi din toată ţara, din generaţiile 15 – 16 ani, câte doi din fiecare categorie de greutate. Antrenamentele se vor desfăşura la Sala Voinţa, împreună cu juniorii de la clubul sportiv sătmărean, dar se preconizează şi organizarea unor competiţii cu participarea sportivilor din Ungaria, Ucraina şi Slovacia.

Centrul va funcţiona la Satu Mare pe o perioadă nedeterminată, prioritatea fiind pregătirea pentru Jocurile Olimpice din 2020, iar finanţarea va fi asigurată prin Comitetul Olimpic Român.

Tags: centru  olimpic  box  satu mare  
1995 vizite
Distribuie pe