Locale Altele
Luni, 15 Aprilie 2024
Luni, 15 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Emanuel Gyenes pe locul 2 la clasa Malle Moto. Astăzi se reia a doua parte a Raliului Dakar 2019.
Veronica Bretan  - Duminica, 13 Ianuarie 2019

S-a încheiat prima săptămână a Raliului Dakar 2019, iar sătmăreanul Mani Gyenes s-a descurcat foarte bine cu toate că uneori a simțit dureri la mână și ocupă locul 2 la categoria Malle Moto, locul 4 la clasa Maraton și 43 în clasamentul general.

Riderul de la Autonet Motorcycle Team a pornit în prima probă specială a etapei Maraton, joi 10 ianuarie, pe traseul Arequipa – Moquegua – Areguipa, etapă în care concurenții nu au voie să își schimbe pneurile în bivuacul din Moquegua. Etapa a 4 a avut o probă specială de 406 km. A fost o probă cu treceri prin canioane, riosuri și mult fesh fesh, iar Mani a terminat pe locul 2 la clasa Malle Moto cu 4h51min44sec.

Etapa a 5 a s-a desfășurat pe traseul Moquegua – Arequipa, iar piloții au avut de parcurs 776 km din care 345 km probă specială. Startul probei s-a dat pe o plajă de la Oceanul Pacific. Traseul a avut foarte mult fesh –fesh și piloții au avut multe dificultăți la capitolul vizibilitate.

„Am ajuns din nou în Arequipa asta înseamnă că prima săptămâna s-a încheiat și sâmbătă este ziua de odihnă pe care abia am așteptat-o să vină. A fost o săptămână destul de grea, foarte mult nisip. Chiar și în proba de azi (vineri) în ultimii 30-40 km am avut niște dune care au fost foarte greu de trecut, au fost urcări unde am încercat și de 4 ori până a reușit să ajung sus. A fost fain. Am avut 2 zile maraton, nu am avut probleme, totul a fost ok. Duminică mă odihnesc puțin și  îmi pregătesc motocicleta pentru săptămâna care vine și sper să ajungem cu bine înapoi în Lima.”, a declarat Mani.

Concurenții au avut o zi de odihnă, iar astăzi își vor relua traseul. Etapa a 6-a de pe traseul Arequipa – San Juan de Marcona măsoară 502 km din care 336 km probă specială.

Tags: mani gyenes  dakar 2019  
2441 vizite
Distribuie pe