Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ghinionist în Rally Dakar din acest an, Mani Gyenes a fost primit acasă, din nou, ca un erou
Veronica Bretan   - Marti, 22 Ianuarie 2019

Cu toate că anul acesta nu a reușit să ajungă la finish în Raliul Dakar din cauza accidentării, Emanuel Gyenes a fost primit acasă ca un adevărat campion.

Vizibil afectat emoțional de faptul că nu a putut încheia cursa, Mani le-a povestit colegilor de la Autonet cum a fost în cele opt etape ale concursului, după care a susținut o conferință de presă.

Riderul sătmărean a povestit că a avut emoții când a scos motocicleta din port, deoarece avea dureri la mâna accidentată, dar cu toate acestea a hotărât să ia startul în cel mai mare Rally Raid din lume.

„Am hotărât să iau startul știind cât de mult efort am depus în fiecare an și de-a lungul anului ca să pot să ajung acolo și cât m-am pregătit pentru acest concurs. Acesta este cel mai important concurs din sezon și când am fost atât de aproape să iau startul atunci a intervenit o accidentare, dar nu am vrut să ratez un an și am spus că nu contează rezultatul, contează să fiu acolo și să ajung la finish”.

Din păcate, în etapa a VIII-a, Mani a avut o căzătură dură și a acuzat dureri mari la brațul în care are introdusă o tijă de la o accidentare mai veche. „Dacă aș fi fost recuperat 100% fizic, aș fi putut să continui cursa. Din păcate nu am reușit în acest an să ajung la finish, a fost o greșeală pe care am făcut-o eu acolo. Îmi pare foarte rău că nu am reușit să ajung la finish, pentru că am făcut foarte multe sacrificii și am depus foarte mult efort ca să-mi ating acest obiectiv, dar mai am timp și mulțumesc conducerii Autonet că sunt lângă mine și cu siguranță anul viitor voi fi la startul Dakar.”

Mani a mai menționat că după ce a văzut clasamentul a fost mai ambițios și a schimbat ritmul, fiind unul mai „alert” față de cel cu care a pornit inițial, iar asta l-a costat. „Nu îmi pare rău că am sunat după elicopter, îmi pare rău că m-a luat pe mine valul și nu am mai ținut acest ritm cu care am început. Am avut un traseu solicitant, motoarele au fost foarte solicitate în cursă, am avut foarte mult nisip, iar în nisip motocicleta merge în ture foarte mari ca să poată urca dunele”.

Directorul de marketing al Autonet, Tamas Ilonczai, l-a asigurat pe Emanuel Gyenes că abandonul din cursă nu va afecta susținerea sa în viitor. „Noi l-am asigurat că nu se întâmplă nimic și nu este nici o problemă nici cu sponsorii nici cu noi”.

Pentru Emanuel Gyenes urmează o perioadă de pauză și de recuperare completă. „Vreau să se sudeze 100%. Până nu mă recuperez complet nu mă urc pe motocicletă”.

Tags: dakar  acasa  mani gyenes  
3169 vizite
Distribuie pe