Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cutezătorii Munților invită sătmărenii la o nouă sesiune de mers sportiv în oraș
Cutezătorii Munților  - Miercuri, 20 Februarie 2019

Între 15-17 februarie 2019, în Stațiunea Izvoarele din județul Maramureș, Asociaţia de Tineret, Turism şi Ecologie Cutezătorii Munţilor a organizat  o excursie pentru cei dornici de mișcare.

Timp de două zile, 48 de sătmăreni au participat la evenimentul ,,Week-end activ la Izvoare”, au avut parte de experiențe inedite. Invitația a fost  lansată în mediul online încă de la începutul anului.

Prima provocare a fost sâmbătă, 16 februarie, când peste 40 de participanți de toate vârstele au spus prezent unei drumeții de iarnă, traseul atingând Vârful Igniș (1307m) din Munții Gutâi.

Duminica nu a fost nici ea o zi de relaxare, ci tot una sportivă.  Cu sprijinul acordat Cutezătorilor de Club 315 Orientare, o asociație sătmăreană profilată pe orientare sportivă și schi fond, cei mai activi dintre sătmărenii acestui week-end au avut prilejul de a se iniția într-un nou sport de iarnă.

Deși are o istorie de secole, schiul fond este un sport mai puțin cunoscut și practicat decât ,,fratele” său mult mai celebru, schiul alpin. Poate și din pricina faptului că schiul fond nu este un sport oarecare și nici la îndemâna oricui, ci unul care depinde în mare măsură de sportiv, necesitând un efort continuu și susținut, întrucât nu sunt prezente în ecuație instalații de telescaun sau teleschi, iar echipamentul necesar este diferit.

Pentru cei mai mulți dintre participanți au fost două zile inedite, în care și-au testat anumite limite, în care au încercat experiențe noi, bucurându-se de mișcare, natură și de vremea bună, care nu a lipsit în acest sfârșit de săptămână.

Pentru că își propun în continuare să scoată sătmărenii la mișcare în aer liber, Cutezătorii Munților îi invită pe toți sătmărenii, sâmbătă, 23 februarie, începând cu ora 12.00, în Piața 25 Octombrie din Satu Mare, loc de unde vor da startul celei de a 5-a ediții a evenimentului MERS SPORTIV ÎN ORAŞUL TĂU.

Sesiunile de mers sportiv de 2 km, respectiv 6 km, sunt precedate de câteva minute de încălzire, antrenorul zilei fiind de această dată sensei Nyesti Csaba de la Asociația Sportivă Okinawa Dojo.

La final participanții vor avea parte și de o surpriză din partea organizatorilor. Detalii pot fi obținute de pe pagina de Facebook : Asociația Cutezătorii Munților. Participarea este liberă și nu are limită de vârstă.

 

Tags: mers sportiv  cutezatori  satmareni  
3227 vizite
Distribuie pe