Locale Altele
Vineri, 10 Iulie 2020
Vin, 10 Iul 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rezultate remarcabile obținute de călăreții sătmăreni īn campionatul de anduranță ecvestră
Florin Răchitan  - Duminica, 23 Iunie 2019

La prima participare a lor la o asemenea competiție, sătmărenii Adrian Cozma și Octavian Cherecheș s-au calificat pentru etapa următoare a Cupei Federației Române la Anduranță Ecvestră, iar mai experimentatul lor coleg Cristian Zbona a câștigat concursul pe un traseu de 40 km.

Cupa Shagya, etapă a campionatului național de profil, s-a desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni pe dealurile pitorești de la Tohani, în județul Prahova, cei trei sătmăreni participând cu cai proprii, respectiv de la Clubul Ecvestru ”Caii Viilor”, mai multe exemplare fiind puse și la dispoziția unor competitori din alte județe.

Debutanții au parcurs o distanță de 30 km, Octavian Cherecheș cu iapa Mara – rasa pur sânge arab; iar avocatul Adrian Cozma cu un cal de rasă Shagya pe nume Gazal, fiecare trecând prin mai multe probe dificile.

Distanța de 40 de km a fost parcursă de Cristian Zbona cu un armăsar campion internațional – Turcan – cel care a obținut o stea internațională la un alt concurs.

”Traseul a fost extrem de dificil, doar jumătate dintre concurenți au ajuns la final. Sunt bucuros că am reușit calificarea împreuna cu Gazal, un cal deosebit, cu o ambiție și rezistentă debordantă” – a declarat Adrian Cozma.

Rezultatele obținute de cei trei călăreți sătmăreni le asigură participarea la următoarea etapă a campionatului național, pe distanța de 40 km, care se va desfășura în această vară la Beclean, în județul Bistrița-Năsăud.

Tags: anduranta  ecvestra  adrian cozma  
3070 vizite
Distribuie pe