Locale Altele
Luni, 1 Iunie 2020
Luni, 1 Iun 2020
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare găzduiește campionatul de fotbal al preoților „Calix Sacerdotum”
Józsa János  - Vineri, 30 August 2019

În Satu Mare se vor confrunta echipele de fotbal ale diferitelor dieceze și eparhii catolice din România.

Pe 3 și 4 septembrie în Sala de Sport „Ecaterina Both” din Satu Mare se va organiza campionatul de fotbal Calix Sacerdotum.

Competiția fotbalistică se va disputa între echipele de fotbal ale diferitelor dieceze și eparhii, membrii echipelor fiind preoți, care luptă în culorile comunităților lor - cu siguranță existând și stranieri.

Echipele ajung din diecezele și eparhiile: Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, Dieceza Romano-Catolică de Iași, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Eparhia Greco-Catolică de Lugoj, Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara.

Marți dimineața la ora 9 va lua start competiția cu deschiderea oficială, iar apoi meciurile se vor derula cu reprize de 10 minute - până după masă.

Semifinalele campionatului vor începe miercuri de la ora 9:30, după care va avea loc și finala. Anul trecut, de altfel, echipa Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare - echipă gazdă - a terminat pe locul doi în Calix Sacerdotum.

Echipa gazdă este alcătuită din:  Czier István Csaba parohi de Foieni, Harsányi László decan de Ardud (căpitan de echipă), Luczás Antal Lóránt proh al comunității Sfânta Familie din Satu Mare, Melega Péter director economic al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare, Vadas Krisztián paroh greco-catolic de Carei, Varga Lóránt preot al Diecezei Debrecen- Nyíregyháza născut la Satu Mare, Vass Loránd paroh de Seini, Veres Attila paroh de Baia Sprie, Zelicskovics József paroh greco-catolic de Turulung.

Tragerea la sorți a preliminariilor va avea loc luni, după acesta se va cunoaște ordinea duelurilor. Meciurile vor fi arbitrate de arbitrii profesioniști. Este așteptată prezența spectatorilor, intrarea fiind liberă.

 

Tags: campionat  fotbal  preoti  satu mare  
4565 vizite
Distribuie pe